Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
391
View
11
Reply

Puas Makan Ramai-Ramai! 14 Jenis Masakan Dalam Satu Talam, Hanya Di Warong Lalapan

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-11-2017 05:37 PM | Show all posts |Read mode
Empat belas jenis masakan dalam satu talam? Wow, ini betul-betul puas! Sangat unik dan menarik sebab hidangan yang ditawarkan di Warong Lalapan ini.


Buat pengetahuan, lalapan dalam Bahasa Jawa bermaksud ulaman-ulaman. Menurut pemiliknya kepada Kosmo, idea untuk menawarkan set ini muncul selepas dia berkunjung ke Jember Surabaya.

Foto: Projek MMO


Di sana dia singgah ke sebuah restoran lalapan dan membawa konsep tersebut ke Malaysia.


Dalam satu set ada kambing bakar Jember, mi segera goreng, telur dadar, bergedel, tauhu dan tempe goreng, ayam lalapan, sup bakso kosong, kentang goreng, ulaman, sambal lalapan, sos, nasi putih dan air sirap, di mana semua ini dihidangkan dalam satu talam.


Foto: Zainubi Uzir


Hanya RM45 untuk hidangan yang dinamakan sebagai Warong Lalapan Setalam ini memang cukup meriah untuk dinikmati dikongsi antara empat hingga enam orang.


Selain itu, menu istimewa lain yang paling mendapat sambutan adalah set nasi kambing Jember dan nasi gulai kambing. Hanya RM11 untuk sepinggan.






Foto: FB Warong Lalapan




Lain-lain termasuk nasi lalapan ayam kampung, burung puyuh, ikan keli dan ikan tilapia yang berharga antara RM5.50 hingga RM8.50 sepinggan.


Foto: Projek MMO


Warong Lalapan
Di tepi jalan utama Kuala Selangor-Sabak Bernam. (Waze: Warong Lalapan)
Waktu Operasi: Setiap hari (kecuali Jumaat), 11 pagi- 11 malam


Jom! Tak sabar nak cuba sendiri. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Caca marba sungguh menu dlm setalam tu...kambing n fries ala2 western. Yg lain indon food termasuk megi goreng tu kot
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
X menyelerakan langsung..mcm main masak2 je..
Btw,sambal lalapan tu klu nk sedap p la mkn kt sabah..femes kt ctu nasi lalap..mmg lg sedap dr nasi ayam penyet..
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Hidang dlm talam tu spoil rasa sebab ada fries..
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2017 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak sedap jah akak tengok. Motif siap ada instant french fries? Yuck! Nasik ambeng jauh lebih menyelerakan lauknya.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 12:02 PM | Show all posts
kenapa french fries sedangkan boleh aje buat sambal jawa?
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 01:29 PM | Show all posts
mahalnya harga
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
sedapnyaaa{:childlike{:childlike{:childlike{:childlike
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
sedapnyaaa{:childlike{:childlike{:childlike{:childlike
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2017 04:21 PM | Show all posts
Hmm, tak teringin nak cuba.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2017 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam... nak kongsi sikik kak. Mungkin ada yang perlukan transport di surabaya. Saya boleh sediakan kak.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2017 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Jauhh benorrr....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050091s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list