Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
3451
View
26
Reply

Siapa Cakap Tiada Hotel Mewah Tengah Hutan? Sekeping Serendah Ada Jawabnya

[Copy link]

Author: Cari-Faizal       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-12-2017 01:56 PM | Show all posts |Read mode
Bagi penggemar percutian outdoor yang mewah dan menyamankan, Sekeping Serendah adalah lokasi yang anda boleh singgah untuk menginap. Hotel yang sangat unik dan agak rare ini membuat para pengunjung seperti 'back to nature' kerana lokasinya yang terletak ditengah hutan. Tetapi tetap mengekalkan konsep  mewahnya.

"Sekeping Serendah is a private retreat attempting to tread lightly on the land. The very transparent and open sheds celebrate the beauty of the natural environment surrounding them. The sheds are intentionally kept basic and free from lavishness. They are seen more as glorified tents to provide basic shelter for its inhabitants as they commune with the land. Sekeping Serendah consists of 10 sheds set within 5 acres of tropical rainforest. The sheds float gently over the forest floor beside a bubbling brook.-Sekeping Serendah Retreats"

Di sini, penginapan berkonsepkan terbuka. Bilik-bilik yang dibina memang tidak dipasang langsir langsung. Memang sesuai dengan konsep 'back to the nature'. Dari dalam bilik kita boleh melihat pemandangan luaran seluas-luasnya. Memang sesuai untuk mereka yang suka dengan alam semulajadi.

Sekeping Serendah



Sekeping Serendah



Sekeping Serendah



Sekeping Serendah



Sekeping Serendah



Sekeping Serendah



Sekeping Serendah



Sekeping Serendah




Kolam renang



Walaupun terletak di dalam hutan, kemudahan yang disediakan di sini agak banyak. Antaranya termasuklah:


Forest living environment.
Bedrooms (queen-sized beds with mosquito nets).
Outdoor shower* and swimming pool.
Cooking stove, kettle and oven toaster.
BBQ equipments and cutletries.
Fridge and kitchen sink.
Outdoor coffee table.
Ceiling fans.
Share dinner with stars and sounds from the forest.
Self-catering or caretaker's meal.

Antara aktiviti yang anda boleh lakukan di sini termasuklah:


BBQ C Dapur pemanggang memang disediakan oleh pihak resort dan anda perlu membuat memberitahu pihak resort untuk menyediakan arang jika anda ingin berBBQ di sini.
Berenang C Di resort ini memang disediakan kolam renang yang cantik. Memang sangat sesuai untuk penggemar alam semulajadi.
Jungle trecking C Bagi penggemar adventure, anda boleh melakukan aktiviti jungle trecking menuju ke air terjun serendah dari resort. Perjalanan mengambil masa selama 30 minit sahaja.
Memancing C Buat kaki pancing, ada kolam memancing istemawa untuk anda semua. - CARI

Kredit foto : Sekeping.com

Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 02:27 PM | Show all posts
kat mana ni? kat serendah ke
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2017 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka: kat mana ni? kat serendah ke

Yup.. kat serendah
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 03:42 PM | Show all posts
brapa satu mlm? ermm tkut plak tgk
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by anaktoyol at 12-12-2017 06:45 PM

boss anak buah pg resort ala mcm ni la kat mana ntah...(ker yg ni?)....dinding cermin semata...nmpk pontianak pukul 11.30 mlm....dah kata hutan pontianak pun x nyabar nk munculkan diri...boleh satu family nmpk...yg ada gadjet masa tu cuma si bapak tapi flash camera melantun balik ...so tak nmpk jelas gmbar cik pon..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2017 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
anaktoyol replied at 12-12-2017 06:43 PM
boss anak buah pg resort ala mcm ni la kat mana ntah...(ker yg ni?)....dinding cermin semata...nmpk  ...

Ye la tu kot. Menyeramkan la plk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2017 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
miemiecha replied at 12-12-2017 03:42 PM
brapa satu mlm? ermm tkut plak tgk

Kena tgk laman web rasmi resort ni.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2017 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Mahal dan selalu full bila nak book.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2017 08:42 AM | Show all posts
mahal hrga die
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2017 09:02 AM | Show all posts
Cari-Faizal replied at 12-12-2017 09:09 PM
Kena tgk laman web rasmi resort ni.

baiklah, tq
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2017 10:35 AM | Show all posts
sesat dalam hutan, tiba2 jumpa rumah camni.....

Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2017 01:00 PM | Show all posts
bestnyeee damaai
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2017 02:20 PM | Show all posts
anaktoyol replied at 12-12-2017 06:43 PM
boss anak buah pg resort ala mcm ni la kat mana ntah...(ker yg ni?)....dinding cermin semata...nmpk  ...

i baru imagine bukak almari kluar ular or something..
tp story u lagi best!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-12-2017 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Sandal replied at 13-12-2017 10:35 AM
sesat dalam hutan, tiba2 jumpa rumah camni.....

Mcm seram je. Hahahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-12-2017 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
nurchomel replied at 13-12-2017 01:00 PM
bestnyeee damaai

Buat yg suka alam semulajadi mst suka sgt2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-12-2017 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
manjalara_01 replied at 13-12-2017 02:20 PM
i baru imagine bukak almari kluar ular or something..
tp story u lagi best!

Hahaha. Kan. Takut dgr story yang hntu tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-12-2017 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
miemiecha replied at 13-12-2017 09:02 AM
baiklah, tq

Most welcome
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-12-2017 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
lwyl replied at 12-12-2017 10:48 PM
Mahal dan selalu full bila nak book.

Mesti ramai yang nak cuba ni kan
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2017 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Cari-Faizal replied at 13-12-2017 05:59 PM
Mesti ramai yang nak cuba ni kan

Ya. Tak dapat book Sekeping Serendah, Sekeping Tenggiri di Bangsar pun okay.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2017 07:24 PM | Show all posts
nmpk cantik, tp kalo ade tetamu khas, x leh pegilah nmpknye ....
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.110732s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list