Minat menulis? Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM600! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
636
View
12
Reply

Minuman Dengan 'Topping' Keju Dan Durian, Bikin Goyang Lidah!

[Copy link]

Author: Cari-Zai       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-1-2018 10:56 AM | Show all posts |Read mode
Suka makanan berkeju? Jika ya, anda harus datang ke Restoran Cheese Banjir untuk segala-galanya berkaitan keju!


Oh, tidak! Bukan keju sahaja, durian pun ada di sini! Memang kena dengan selera 'hantu durian' lah nampak gayanya.


Menurut My Makan TV, restoran ini juga merupakan "The First Meatza in Malaysia". Meatza adalah piza yang mana dasarnya bukan doh, sebaliknya menggunakan daging. Terdapat lapisan keju Mozarella di tengah-tengah piza selain hiasan (topping) yang luar biasa kejadiannya.




Peminat keju atau durian kena cuba!
Foto: SAYS/MYMAKANTV





Bukan itu sahaja, ada Milo kaw dengan krim keju serta durian di atasnya. Memang layan habis! Kalau nak terliur lagi, boleh tengok My Makan TV. Tak sah kalau tak tengok berulang kali.




Beraneka pilihan yang menggoda selera





Selain Milo, boleh juga pilih topping keju dan durian di atas Nescafe, teh, kopi, bandung soda atau jus buah-buahan. Peminat tegar durian memang tak lena tidur kalau tak cuba semua ini.





Foto: mStar Online







Tengok gambar saja, dah terbayang keenakannya
Foto: MyMakanTV



Eh, kalau tak suka durian, boleh pilih taburan Cheese Misai yang cukup menyelerakan. Minuman ditambah buih krim keju dan ditaburkan dengan keju Mozzarella! Pencinta keju memang tak senang duduk kalau belum cuba, tau.


Restoran ini dibuka dari jam 12 tengah hari hingga 10.30 malam, isnin hingga jumaat. Manakala sabtu dan ahad dari 11 pagi hingga 10.30 malam.


Alamat: Lot G10, G-Village, Jalan 1/76D, Desa Pandan, Kuala Lumpur (bersebelahan Shell Out Desa Pandan)





Apa salahnya ubah selera sesekali, kan? Pisang goreng cheese dah try, sekarang masa nak minum bandung soda durian pula. Fuh, terangkat! - CARI



Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 01:40 PM | Show all posts
thanks for sharing. cambest ni tak pernah rasa cheese durian bila kena dgn air
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 02:30 PM | Show all posts
Macam muak je.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 03:25 PM | Show all posts
potong selera betul lah
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 04:05 PM | Show all posts
kalau dah durian seketul tutup  kat atas tu camana nak minum?
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
mcm mana goyang lidah tu? my wild imagination suggests as in rimming style. begitu ke @Cari-Zai ?
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak selekeh betul..yucks..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
PELik org buat minuman sampai meleleh leleh cmtu....nk minum cmnana lahanat..geramm
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 05:47 PM | Show all posts
i tak suka sgt cheese tapi durian tu sedapnyaaaa.. aritu craving cendol durian.. dapat kt satu kedai ni hampeh jaaa dh la mahai pakai durian frozen pulak tu.. sampai kuah cendol dh habis pun durian maintain keras batu lagi
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2018 07:59 PM | Show all posts
minuman mcm ni xhilang dahaga.dah mcm mkn kek je.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2018 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm xmasuk  tekak jer
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2018 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
The F are those?
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2018 11:51 PM | Show all posts
This is not healthy! No!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054230s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list