Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2457
View
26
Reply

“Mudah Jadi Penyanyi, Mudah Juga Putus Asa”, Shiha Zikir Nasihat Artis Baru

[Copy link]

Author: Cari-Amirah       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-6-2018 12:35 PM | Show all posts |Read mode
Tiada kerjaya yang tidak mempunyai tekanan di dunia ini. Ini termasukalah gelaran artis yang dipikul oleh anak seni dalam industri hiburan.


Zaman sekarang memang mudah untuk menjadi penyanyi dengan kepelbagaian teknologi yang ada namun tidak semua mampu kekal relevan dalam industri seperti yang dikatakan Shiha Zikir.

  



Dia meluahkan pandangannya di Instagram tentang situasi semasa yang berlaku pada penyanyi baru yang ada bakat namun semudah itu berputus asa.


Foto: IG Shiha Zikir

Foto: IG Shiha Zikir


Mereka seharusnya berlapang dada menerima setiap teguran dan menghargai sokongan yang diberikan serta gunakan peluang sebaik-baiknya untuk lebih menyerlah dengan bakat yang ada.

Foto: IG Shiha Zikir


Masalah kemurungan Haqiem Rusli telah mendapat perhatian pelbagai pihak hingga ada yang mengecam dan tidak kurang juga yang memberikan kata-kata semangat agar tidak berhenti menyanyi begitu sahaja.


Moga Shiha juga sentiasa dipermudahkan urusan dalam mengejar impiannya serta merendah diri agar disenangi ramai. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Sheols mmg gigih kan..nasib baik la lagu baru ada dlm carta MUZIK2 walopon...
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 01:20 PM | Show all posts
sheols nasihatkan si Qie Qie ke? or nasihat diri sendiri yg sendu?
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa pulak Shiha ni?
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 02:24 PM | Show all posts
soriii x kenallll
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 02:27 PM | Show all posts
tak kenal shiha siapa
bagi nasihat kunun
setiap artis hanya ada 1-5 tahun ja popular kemudian sendu akibat tua tak laku/bekeluarga
melainkan artis spt m nasir anua zain etc yg nyayi sbb minat/bakat/komposer lagu
artis skg lebih kpd mau cari wang, menjadi penyayi sekejap kemudian belakon mengacara duta produk iklan kawen org kaya
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Smkin cantik mcm rossa. Okla tu apa salahnya dia menasihat.. smua benda pun korg nk kutuk. Cuba jd positive skit
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Setuju dgn shiha sendu, pendek kata kalau ikhlas dengan pekerjaan, ada passion, lautan api onak ranjau pun sanggup redah, takda benda senang dalam hidup ni. Jangan mudah putus asa.
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 02:53 PM | Show all posts
Shiha ni salah satu retis GEBOR.
Semoga nasihat ni berjaya sampai pada dik Qie Qie.
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2018 03:05 PM | Show all posts
Ah engkau 5tahun sekali baru lagu ko nak keluar..  feat tomok, black, ayu damit.. tu pun lagu mengundi...

Yg lain ko bantai nyanyi je tiap kali kena jemput dlm talk show.. tu pun bukan lagu sendiri... lagi mau kaunseling org... choiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2018 03:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Siapa dia ni???
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2018 04:41 AM | Show all posts
dik shiha nanti fah sendu
mohon ingat nasihat sendiri okay

sebab aku pun nak tanya kau ‘who r yusss?’
serius tak kenal
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2018 07:01 AM From the mobile phone | Show all posts
gekkou replied at 22-6-2018 04:41 AM
dik shiha nanti fah sendu
mohon ingat nasihat sendiri okay


korg komen agak pelik....
tak paham ke apa die tulis... bkn soal die sendu ke apa

sah2 die tak putus asa.... apa program seme die masuk.... ttp gigih jah....

Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2018 08:43 AM | Show all posts
jadahnya nak nasihat artis baru kau sendiri sendu
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2018 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Sendu tak sendu belakang cerita
.
.
Yang dia nak highlight jangan putus asa
Dari mentor sampai lah kerancangan dangdut indonesia dia masuk yaaaach untuk kekal.bernyawa dalam bidang nyanyian

Artis sendu mcm shiha ni pun mahal yach kalau nak panggil show bulan ratus namun ribu

Dia ni ada semput
So dia punya pernafasan pun xdelah panjang mana
Suara not bad tapi xdelah WOWWW mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2018 09:24 AM | Show all posts
ko pun sama sendu di aidipitri

Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2018 09:55 AM | Show all posts
main point dari nasihatnye jadi la seperti kakak.. tetap gigih cari pertandingan tuk pastikan nama kekal relevan dalam industri..
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2018 09:56 AM | Show all posts
semakin menyerupai rossa
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2018 10:21 AM | Show all posts
artis macam2 ada
ada nyanyi untuk masuk byk petandingan sana sini aja, lagu sendiri tak banyak spt shilalat
ada nyanyi lagu untuk kumpul wang dan mencari peluang lain kawen org kaya atau peluang bisnes
ada nyanyi dan belakon iklan model mengacara dj radio, kunun artis serba boleh
ada nyanyi lagu seketul dua best lain tak best
ada nyanyi utk hasil lagu banyak2, album byk, janji jadi penyayi, tak mengharap menang anugerah
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2018 10:39 AM | Show all posts
shiha ni artis muncul dari celah mana..??

dia nasihat ni sambil tgk cermin ke..??
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.118957s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list