Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1268
View
22
Reply

Hotel Bajet Di Jepun RM4 Je Kalau Korang Rela Gerak-geri Disiarkan Live Di YouTube!

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-11-2019 06:13 PM | Show all posts |Read mode
Tidak dinafikan, Jepun memiliki reputasi sebagai salah sebuah negara paling mahal untuk kaki travel.


Tapi, anda semestinya masih boleh menikmati percutian yang awesome dengan bajet rendah jika pandai merancang perjalanan.


Dipetik dari AsiaOne, pengunjung hanya perlu membayar 100 yen (RM3.80) sahaja untuk bermalam di hotel dengan 10 bilik tidur di Asahi Ryokan di Fukuoka. Tak sampai RM5 pun!




Kredit foto: CNN




Kenapa murah sangat? Sebenarnya, 100 yen bukanlah jumlah sebenar perlu dibayar.


Sebaliknya, pengunjung perlu mengorbankan privasi sebagai bayaran pertukaran untuk menginap di Bilik nombor 8 di Asahi Ryokan.


Bukan sahaja segala gerak-geri anda dirakam, malah ia akan disiarkan kepada seluruh dunia secara langsung menerusi saluran YouTube hotel berkenaan, One Dollar Hotel.




Kredit foto: AsiaOne/Asahi Ryokan




Pemiliknya, Tetsuya Inoue mendapat idea ini selepas mewarisi hotel berkenaan daripada neneknya.


Matlamat utamanyanya adalah untuk memanfaatkan 'bilik yang tidak popular' untuk menjana pendapatan daripada pengiklanan YouTube.


Berkata kepada CNN, Inoue memaklumkan bahawa hotel itu pada asalnya merupakan 'sebuah ryokan usang' iaitu rumah penginapan tradisional Jepun.




Kredit foto: CNN




Mahu kelihatan lain dari lain dan lebih menonjol berbanding pesaingnya, maka tercetuslah idea tersebut.

"Orang muda sekarang tidak kisah sangat mengenai privasi mereka.

"Segelintir daripada mereka okey saja (diperhatikan seluruh dunia) untuk satu hari," katanya.


Bagaimanapun, mereka masih diberi ruang 'bernafas'. Tak adalah sampai kamera mengikut walau ke dalam bilik air. Sebaliknya, kamera diletakkan bersebelahan bilik air.




Kredit foto: CNN




Selain itu, hanya visual sahaja disiarkan dan segala butiran percakapan tidak akan dirakamkan. Dan semestinya tiada adegan seks disiarkan kepada umum.







Anda rela menginap di sini dan mengorbankan privasi semata-mata untuk mengurangkan kos perbelanjaan? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Sape tido kain pelikat terselak2 tu mesti tazabar nak book bilik
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
To klo guest tu takat blk mandi & tido..pastu pagi2 dh kluar g merayap..viewer utube dpt tgk apa je?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
boleh tengok ikek ikek kimochi live
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 08:28 PM | Show all posts
murah...tapi
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Since kuve 24hrs, nah.


Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Apo kuve, *live lah.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde privasi langsung {:yameteh
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Menarik tapi.... No!
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow....macam menarik tapi bukan untuk aku.{:run
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2019 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh juga.. tapi tidur jelah.. baju full, pki mask... esok keluar.. bayar murah..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 02:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Lelaki boleh lah, diaorang buat ape je
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Sape suka pda kelainan boleh la cuba
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 09:36 AM | Show all posts
Kurex replied at 27-11-2019 08:26 PM
boleh tengok ikek ikek kimochi live

Hahaha jembalang ko kurex..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 10:12 AM | Show all posts
masuk bilik pakai topeng la
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Gilaaa
I rela bayar mahal utk privasi n private bathroom

Geli nak kongsi2
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
There is a special place in hell for japanese atas sebab benda-benda pelik yang mereka lakukan semasa di dunia
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Tp apa beza nya vidcall dgn boyfriend penghabisannya utk tontotan umum di pornsite juga {:nose jahat mulotku
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 10:54 AM | Show all posts
kalau ada penampakan hantu kacau org tgh tido best la penonton
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 12:00 PM | Show all posts
Kalau tak ada benda lain nak buat boleh ler nak cuba bukan untuk mereka yang datang sana untuk melancong
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.113939s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list