Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
61711
View
619
Reply

Kontroversi Isteri Baru Dai Farhan, "Dari Bekas Pendandan Rambut Sehingga Larikan Kereta Orang"

[Copy link]

Author: Sarirsa       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-12-2019 08:29 AM | Show all posts |Read mode
Macam-macam betul kontroversi yang menyelubungi kehidupan rumah tangga Da'i Farhan. Isu ini nyata menaikkan kemarahan orang ramai kerana pendakwah itu telah menceraikan isterinya yang sedang mengandung dan berkahwin dengan isteri baru, seorang janda mempunyai 8 orang anak.



Kredit foto: Blog



Selepas kes tersebut, banyak lagi pekung lelaki ini dan isteri barunya terbuka. Bahkan ramai yang bersimpati dengan nasib bekas isteri Da'i Farhan iaitu Fatin Nurul Ain yang dikatakan pernah dikasari oleh suaminya sebelum mereka bercerai.


Netizen kalau marah, sampai ke lubang cacing mereka gali cerita tahu. Seperti yang diketahui, isteri baru penceramah itu kononnya merupakan seorang doktor.



Kredit foto: Twitter



Walaubagaimanapun selepas diselidik, wanita itu sebenarnya pernah menjadi seorang pendandan rambut sebelum bertukar profesion kepada seorang doktor untuk perubatan elektronik.



Kredit foto: Twitter



Melihatkan sijil pengamal perubatan wanita itu, kebanyakan netizen menghencap bahawa dia sebenarnya menipu dan tidak layak langsung mendapat gelaran yang dihormati tersebut.


Tak cukup dengan itu, keluar pula cerita bahawa Noorainul Hakim ini sebenarnya pernah melarikan kereta seorang individu ini. Kisah panas ini mula tersebar di laman Facebook.



Kredit foto: FB



Menurut entri itu, lelaki tersebut mendakwa bahawa kereta Perodua Kenari miliknya telah dibawa lari oleh seorang wanita bernama Aerin yang merupakan isteri terbaru Da'i Farhan.


Bermacam masalah mula timbul sejak insiden itu seperti nama pemilik asal kenderaan itu telah disenaraikan hitamkan dan dia terpaksa menjelaskan tunggakan bernilai RM10,000.


Selepas berita itu tular di laman sosial tersebut, tak lama itu, kereta tersebut berjaya dikesan di premis lama pusat kesihatan yang dimiliki Aerin suatu ketika dahulu iaitu El Ilham Therapy Centre di Bayan Lepas.







Oleh kerana nombor pendaftaran kereta itu telah ditukar, individu tersebut telah memeriksa nombor chasis kereta tersebut dan ternyata mengesahkan bahawa ia adalah miliknya.







Kredit foto: FB



Namun begitu, individu tersebut menjelaskan bahawa isu tersebut telah selesai dan dia juga mendapat bayaran seperti yang dipinta.


Macam-macam betul! -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 08:40 AM | Show all posts
phewwwwwwwwwwwwwww nk tgk bertahan dok rumahtangga yg dibina atas tunggangan agama nih.

tetiber teringat kes Adi Bebird dulu kawin dua alih2 bininya ade kes peyeludupan warga asing, alih2 kena cerai.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
dr perubatan elektronik? Apakah?

aku pun nk jd dr elektronik la mm ni?

pihak berwajib masih tidorkah?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Fuh bukan kaleng2 ek bini kaabah ustaj.. Terciduk total ni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 08:49 AM | Show all posts
otai_g replied at 8-12-2019 08:44 AM
dr perubatan elektronik? Apakah?

aku pun nk jd dr elektronik la mm ni?

dari degree mill di sri lanka sana
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
dulu free hair kegemaran asdan......
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Surelah dikorek barang yang busuk-busuk walaupun takda kena mengena
Sekalipun hal peribadi orang lain tetap enak memintak santau tahap mazidul
Syabas melayu IT, money wise

Boleh tahan laki bini membirah ya. Tak menahan langsung
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Mana dapat gelaran doktor.....bila masa dia belajar yer
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Doctor elektronik tu mcm mane weh?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Electronic medication ni supplier brg medic ke apa? Layak dpt title DR ke

Aku tak faham sebab ms aku kat u dl, bdk bilik sebelah ambil medic dok menelaah  buku kejenya. Ade la sekali buka puasa dgn dia. Then, ke lab saje
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau gini la gayanya, tak tahan lama la jawabnya kisah cinta Da'i 1819 ni.. Kisah silam si isteri baru tak hbis2 kena korek ngan netizen.. Brtabah la ye..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Kahkahkah sijil eletronik tu paling kelakar..Kalau picisan ni dia kasi doktor je...tukang sign tu dia haaa prof dr sir semua dia sapu
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:43 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 8-12-2019 08:57 AM
Surelah dikorek barang yang busuk-busuk walaupun takda kena mengena
Sekalipun hal peribadi orang la ...

Sejenis nelopa ke nak main racial card? Kossernya perangai
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:44 AM | Show all posts
wow bukan kaleng kaleng isteri 1819 ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Jap, dia ngaku dia doktor perubatan ke doktor falsafah? Mcm si v asia dulu2 ngaku doktor falsafah tp last2 dah buang title tu tinggal dato je  
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:59 AM | Show all posts
perghhh.. ustazah fatin boleh tepuk tangan kalau dia nakk
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
princessmiang replied at 8-12-2019 09:43 AM
Sejenis nelopa ke nak main racial card? Kossernya perangai


Stupid tak beragak yea..kau ingat aku Russian? Takde benda bijak nak cakap miang plak volunteer sebagai hasanah
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 10:03 AM | Show all posts
Senang nau jadi dr  takde housemanship takde kkm. Wow...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Set2 anak murid Zizan Semang yg kebanyakannya byk brawn pada brain. Convincing tapi nan hado. Semangat bergasak mmg padu. Kalau Paan ni sikapnya mmg spt Cara dia bercakap dlm interviews, iouls boleh bayang mcm mana Aura Kaabah bakal menjerit, memulas telinga Dan mengetuk pala si Paan tatkala Paan mengusulkan mahu berpisah bila byk tembelang dah pecah.

Rasakan Paan. To me, Paan ni ibarat mangsa MLM. Bini kakbah pasti mengorat paan spt teknik2 mlm Dan menipu ala Zizan Semang babi Tu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2019 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Netizen akan gali lagi dan lagi sampai ko bercerai dengan ustaz 1819 la doktor celup oi..harap bertabah lah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.119669s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list