Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
4675
View
53
Reply

[Dunia] Influencer Ini Dedah Perbezaan Wajah Sebenar Mereka Vs. Di Media Sosial

[Copy link]

Author: kp5x       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-8-2020 12:16 AM | Show all posts |Read mode
Influencer Ini Dedah Perbezaan Wajah Sebenar Mereka Vs. Di Media Sosial

BY AHMED FAEZ


Sebut sahaja instafamous atau influencers, pasti semua sudah terbayangkan gadis-gadis cantik dan abam kacak yang petah berbicara dan mempunyai rupa paras yang menarik.

Namun jika itu tanggapan anda, pasti anda akan terkejut beruk dengan pendedahan yang dilakukan influencer terkenal dari China ini.

Menggunakan peranti suntingan Photoshop, dua influencers ini telah memperdaya ribuan pengguna media sosial untuk menjadi pengikut mereka.

Wajah mereka di mata followers




Dengan penduduk melebihi 1.4 bilion di China, mereka sebelum ini begitu yakin yang kebanyakan netizen tidak akan mengenali mereka. Justeru mereka bebas memanipulasi gambar dan mengubah rupa paras mereka jauh dari dunia nyata.

Untuk 2 influencer ini mereka memilih untuk kelihatan kurus, kulit yang cantik dan bentuk muka yang sedikit bujur..

Namun difahamkan semua nya tidak lama selepas satu sesi behind the scene mereka telah disebarkan di internet. Merasakan tembelang mereka sudahpun diketahui keduanya kemudian bertindak berterus terang kepada orang ramai.

Menerusi satu pendedahan di Xiaohongshu, seorang dari mereka turut berkongsi beberapa keping gambar sebagai perbandingan rupa mereka sebelum dan selepas di edit.

Kisah mereka ini kemudiannya menjadi tular di seluruh dunia selepas dikongsikan seorang pengguna Facebook , Jevin Cheng aka Ex Treme .

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 5-8-2020 12:19 AM | Show all posts
cam seal dorg punya editing
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 12:39 AM From the mobile phone | Show all posts
hebat.. xde apa yg bengkok
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha yg baju hijau tu laea la jgk, badan pun jenis gempal seksi...yg baju pink tu lol
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
wow. tech, socmed jdkn rmai mnusia sakit ya.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 02:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Jangankan influencer, drama cina sekarang pun mcm banyak filtering.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 06:44 AM | Show all posts
sya pun guna juga agr wajah menjadi sgt rumaja
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 07:13 AM | Show all posts
Edited by PerKasa at 5-8-2020 07:14 AM

Pergh sbb itu ramai janda2 kat FB laku gila
tapi lepas jumpa terus senyap.


..tapi mungkin dah nikahlah kot

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 07:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Xde beza dgn yg mekap tebal tu
Kesian laki2 yg tertipu
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Wow menarik. Beza expectation vs reality tu berganda2 jauh. Smooth jgk diorang edit eh
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian. .......tu sebab aku lagi suka jumpa in person. ..sb bila jumpa tu mmg ada yg berbeza dari gambar. ....terkejut mak.....
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 08:46 AM | Show all posts
kepamnya..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
CatMiow replied at 5-8-2020 02:14 AM
Jangankan influencer, drama cina sekarang pun mcm banyak filtering.

jimat kos aesthetic surgery
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
clarizsa replied at 5-8-2020 07:19 AM
Xde beza dgn yg mekap tebal tu
Kesian laki2 yg tertipu

itu lain... itu kesenian...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 08:51 AM | Show all posts
Hebat betul..yg mok2 pun boleh jadi kurus.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 08:59 AM | Show all posts
ni editing jurus ke 8 nihhh
kat luar ni pun ramaiiii
bak 1 komen dulu
skrg klu org ilang mmg susah nak jumpa
sbb dlm gamba serupa Angelina Jolie
yg nak dicari lain bebenooo
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 09:23 AM | Show all posts
snap pakai camera ipon la kalau bran
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 09:33 AM | Show all posts
nak edit jugak la..kurus, ramping, tinggi, putih, flawless
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Hebat betul skill photoshop deme nih

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2020 10:24 AM | Show all posts
hebat betol diorang edit sampai nampak baju pink lagi kurus dari baju hijau.. padahal reality kussss semangat orangnye
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list