Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Taman Bunga Terbesar Di Thailand, Rambang Mata Pilih Sudut Swafoto!

16-12-2016 11:35 AM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 3868| Komen: 15

Anda mahu dikelilingi dengan pelbagai jenis bunga yang cantik dan menarik selain menenangkan fikiran semasa bercuti? Jika begitu, berkunjunglah ke Thailand!

Selain panorama pantai yang mempesonakan, Thailand juga menyajikan pemandangan lain yang tak kalah cantiknya iaitu taman bunga terbesar di Thailand yang terletak di wilayah Khao Yai di timur laut wilayah Nakhon Ratchasima. Taman bunga itu diberi nama The Bloom.


Sumber foto: http://www.booking.com

Taman seluas 100 hektar itu dipenuhi dengan lebih 30 jenis bunga termasuk bunga matahari, mawar, lavender dan banyak lagi!

Pasti tak tahu nak pilih sudut mana untuk berswafoto kerana setiap sudut mempunyai tarikan tersendiri dengan pelbagai warna menarik.



Bukan sahaja mata jadi segar dengan pemandangan indah dikelilingi bunga dari pelbagai warna, malah hidung juga terbuai dek wangian bunga yang dibawa udara dingin.

Taman bunga yang dikelilingi perbukitan itu dibuka setiap hari mulai dari jam 8 pagi hingga 6 petang waktu tempatan pada hari bekerja dan jam 8 pagi hingga 8 malam pada hujung minggu.

Harga tiket masuk murah sahaja! Hanya 100 Baht (RM12.50) untuk dewasa dan 50 Baht (RM6.20) bagi kanak-kanak.

Selain berswafoto di taman bunga, pengunjung juga akan dibawa mengelilingi sekitar kawasan The Bloom dengan menaiki trem. 

Bukan itu sahaja, malah lebih menarik perhatian adalah pengunjung boleh memberi makan kambing yang terdapat di situ dengan hanya membeli seikat rumput berharga 20 Baht (RM2.50). Murah, bukan?


Sumber foto: KOMPAS.COM

Selepas puas berswafoto dan memberi makan kambing, pilihlah foto terbaik untuk dikongsi bersama insan tersayang di laman sosial. Semoga bergembira bersama insan tersayang! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
0
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 15
Komen

Previous : Rasai Sensasi Tidur Bersama Ribuan Buku Di Book And Bed Tokyo

Next       : Pengalaman Magis Bagai Di Dunia 'Hobbit', Hanya Di Hobbiton

Komen Terbaru

Quote syitaeyqa 21-2-2017 05:09 PM
I dah pegi sini last month. Tp mcm indah khabar dr rupa. hehe. Masa i pegi, bunga banyak kering sbb panas sgt. cosmos field pun x byk. bagi mkn sheep, byr 20 baht. i suggest kalau sape2 dtg, bg laa makan kt sheep ni sbb mcm kelaparan sgt. uhu. tp ok je nak masuk. byk port cntik nak bergambar.

i suggest pegi Flora Park, dlm 2 jam pjalanan dr sini

Lain-lain Komen

Quote amyza 16-12-2016 11:44 AM
Cantik nye. Kat mana tu wilayah kao yai?
Quote ms.mango 16-12-2016 02:23 PM
cantik
Quote siskepoh 16-12-2016 05:27 PM
terbang ke thailandddd. wink wink
Quote puccafan 16-12-2016 06:29 PM
Cam best je
Quote Renabeery 16-12-2016 08:41 PM
Hey bro! Hi kawan2!!


30% Welcome bonus sehingga MYR 1,288 Sportsbook hanya untuk anda!!!


Membuat deposit pertama kali dengan MYR minimum 100 dan mendapatkan MYR tambahan 30 untuk bermain



Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!

Quote Nombor123 17-12-2016 12:24 AM
cantik.   
Quote Lolalala 18-12-2016 04:46 PM
dekat danok ada tempat macam icity tu. besar dan best je jalan
Quote anees~nuhara 19-12-2016 12:25 PM
cantikkkkkkkkk
Quote supernaturalee 19-12-2016 12:53 PM
xnmpk fresh mcm di belanda
nmpk panas je


Quote Artemesiaa 19-12-2016 01:13 PM
Makin banyak negara yang buat concept cam ni untuk tujuan pelancongan nampaknya
Quote -electrifying- 20-12-2016 01:50 PM
tanteknyaaa
Quote fefeeling 1-1-2017 03:05 PM
Swafoto? Perkataan apa tu?
Quote missue 18-1-2017 03:52 PM
Wow cantiknya tempat ni.
Quote mzzenma 18-1-2017 04:05 PM
fefeeling replied at 1-1-2017 03:05 PM
Swafoto? Perkataan apa tu?

swafoto tu selfie kan? mzz pun pening dengan perkataan baru ni
swafoto..tular...etc
Quote syitaeyqa 21-2-2017 05:09 PM
I dah pegi sini last month. Tp mcm indah khabar dr rupa. hehe. Masa i pegi, bunga banyak kering sbb panas sgt. cosmos field pun x byk. bagi mkn sheep, byr 20 baht. i suggest kalau sape2 dtg, bg laa makan kt sheep ni sbb mcm kelaparan sgt. uhu. tp ok je nak masuk. byk port cntik nak bergambar.

i suggest pegi Flora Park, dlm 2 jam pjalanan dr sini

Lihat semua komen(15)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.065598s Gzip On
To Top