Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Meleleh Air Liur, Tak Menahan Sotong Goreng Celup Di Warung Ini

21-4-2017 06:57 PM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 4286| Komen: 38


Agaknya ramai tak yang boleh tahan dengan gambar di bawah ini? Dikatakan warung ini memang menyediakan menu paling istimewa dari Terengganu yang tak harus dilepaskan, apa lagi kalau bukan sotong celup tepung. 

Terletak di Kuala Terengganu, Warung Pok Nong ini bukan sahaja menjadi perhatian orang tempatan malah ada yang datang dari jauh untuk menikmati hidangan di sini. 

Berdasarkan komen di laman sosial, ramai yang memuji hidangan sotongnya yang sangat segar dan sempurna dimasak. 

"Hidangan seafood celup terbaik di sini, segar dibawakan dari laut," kata seorang netizen. 

Manakala, netizen lain turut memuji namun memberi nasihat kepada orang ramai agar tidak berharap servis di sini seperti di restoran mahal lain, kerana ia cuma warung sahaja. 

"Memang perlu beratur panjang dan anda harus 'fight' untuk mendapatkan menu anda ketika di kaunter," kata seorang netizen. Nyata ia bukan hidangan biasa sehingga menyebabkan ramai sanggup beratur panjang. 

Dari segi harga, ia jauh lebih murah berbanding restoran lain. Misalnya 3 ekor sotong celup tepung berharga RM20, 4 ekor udang celup RM4 dan sebagainya. 

Bagi yang berkunjung ke Kuala Terengganu bolehlah mencubanya nanti! 

Warung Pok Nong
Jalan Pantai A1693, 
Kg Kolam Mengabang Telipot, Kuala Terengganu









Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 38
Komen

Previous : Teringin Candle Light Dinner Tapi Murah, Jom Ke Kafe Paling Romantik Di Subang Jaya Ini

Next       : Bufet Ramadan Kl Tower 2017, Tawar Pengalaman Berbuka Puasa Di Awan Biru

Komen Terbaru

Quote faztee 11-5-2017 04:15 PM
klu gi kdai gini..semunay nmpk sdp..sume nk mkn

Lain-lain Komen

Quote Mary_jane 21-4-2017 07:22 PM
Yang zizan pergi keluar kat taste selebriti tu kan?
Quote CrowneGlory 21-4-2017 07:25 PM
Xde yg dekat lg ke...
Quote missinpiece 21-4-2017 07:29 PM
Bikin terliuq jaaa. Celup tepung kat kuantan pon x g2 lagi apa lagi nak menjengah ke terengganu.
Tapi pnah mkn kt satu kedai seafood kt Kuala Selangor sotong celup tepung die mabelesss. Nyesal x mtk resepi
Quote siputsedut 21-4-2017 08:03 PM
Hdah cuba..mmg sdp..masa aku pegi org x ramai sgt..tp still kene tunggu utk meja kosong...gorengan plak dia angkat je org sauk dia abgkat je org sauk..kosser la nak berhemah sgt..sdh nya ngn aku skali jd kiasu to the max
Quote matchstick 21-4-2017 08:23 PM
Aku org ganu xpenah pegi pun lg..sedap sungguh ke
Quote pearl.silver 21-4-2017 09:45 PM
Hmm...yg kat tanjung lumpur ni pun punye ramai org..so tak pernah la cuba lg..singgah beli kopok batang dan satar je pastu balik.
Quote scarletz 21-4-2017 09:57 PM


Terliur tengok tgh on diet ni betul ke sedap sgt selalu interframe dlm food show
Quote asmimie 21-4-2017 10:01 PM
Sedap..bukak kul 3..kul 2 dh siap beratur.kalau pegi time cuti sekolah..huuu lagi la pjg..mmg kdg pegi tganu tujuan nak mkn celup tepung ni je..
Quote cheergirlz 22-4-2017 10:21 AM
y nie mmg feveret....yummy
Quote CiliPadiSedap 22-4-2017 12:53 PM
kt sini ada kereta kuda, akak naik pusing2 sampai terdrift kain batik akak..

aiskrim jagung dia special.. xsilap ada air jagung.. ni dekat airport rasanya... belakang airport..

dekat sini ada org main balon sabun buih dan mcm2..
Quote deekhan 22-4-2017 05:32 PM
Sedapnyer. Huhuhuhu
Quote bungalayu549 22-4-2017 05:59 PM
Uii kne try ni
Quote akumak 22-4-2017 06:10 PM
laparrrrrrrrrrr tengok gmbr ni wehhh
Quote fox. 22-4-2017 07:12 PM
akak penah pegi yg dekat terengganu ni. tapi tak tahu kedai yg sama atau tak. sebab banyak lagi kedai2 yg jual sotong celup tepung. akak beli rm5 mmg puas makan sorang. penuh satu paper bag cam goreng pisang tu
Quote asmimie 23-4-2017 12:07 AM
fox. replied at 22-4-2017 07:12 PM
akak penah pegi yg dekat terengganu ni. tapi tak tahu kedai yg sama atau tak. sebab banyak lagi keda ...

Ohh..sy tau yg tu..dia dh siap letak dlm pinggan kan..sepiring tu rm5..tu kedai lain.. yg warung pok nong ni,kita sendr request nak sotong berapa ekor..nak ikan berapa ekor..tapi mmg murah n worth it la..
Quote fox. 23-4-2017 07:19 AM
asmimie replied at 23-4-2017 12:07 AM
Ohh..sy tau yg tu..dia dh siap letak dlm pinggan kan..sepiring tu rm5..tu kedai lain.. yg warung p ...

Iya jika gitu mmg kedai bbeza.tak ada piring pun dik.kat situ pakejnya rm5 @ rm10.ikan pun ada jual.tapi akak tak suka ikan celup tepung.suka lagi ikan bakar
Quote beautifulliar 23-4-2017 09:58 AM
Edited by beautifulliar at 23-4-2017 09:59 AM

Buat sendiri je la lagi untung boleh mkn byk2 sampai muntah.

Utk salut tu bancuh tepung beras bubuh garam,kunyit,telur and bubuh air kapur makan(yg org buat makan sireh tu)ambik air tu agak2 sesudu.jgn buh sesudu seketul kapur gitu nti pahit.org ganu kadang ada gak hat buh kelapa parut.so kerak tu nanti jadi halus and rangup.tak buh pun rangup gak sebab dh buh telur and kapur makan.utk goreng pisang pun guna bancuhan gini

Sos cicah tu masak je air asam jawa ngn gula melaka,cili boh and secubit garam.msk sampai pekat likat nanti kaler dia akan jadi merah gelap itam2 sedap.gitu je resepi orang ganu utk mknn celup tepung n sos ni
Quote rosasen 23-4-2017 10:26 AM
Best...7 minit je dari rumah..hehe...
Quote iry26 24-4-2017 01:59 AM
suka sgt mkn seafood

Lihat semua komen(38)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054331s Gzip On
To Top