Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Beli Teh Bunga, Percuma Lebah! Gerai Air Ini Dikerumun Pelanggan Dan Juga Lebah

6-6-2017 03:24 PM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 4314| Komen: 35


Mula mengusahakan perniagaan air sejak tahun 1990 lagi, namun kehadiran 'tetamu kecil' di gerai ini dikatakan sebagai tarikan utama pelanggan. 

Menjadi viral di laman sosial baru-baru ini, sebuah gerai di bazar Ramadan Stadium Darul Aman, Kedah dikatakan bukan sahaja dipenuhi pelanggan yang sanggup beratur panjang, malah turut dikunjungi sekumpulan lebah.

Itulah keunikan di gerai teh bunga madu yang diusahakan oleh Zaidi Zainol Abidin, 50. 

"Istimewanya air ini adalah penggunaan madu serta jumlah adunannya yang sentiasa tepat. Walau di mana pun lokasi gerai saya dalam bazar Ramadan ini, akan sentiasa ada lebah yang menghurungi.

Loading FB Post...

"Setiap tahun, lebah-lebah itu tidak akan muncul pada permulaan Ramadan. Setelah berniaga beberapa hari, barulah lebah itu muncul namun tidak langsung mendatangkan bahaya kepada kami dan pelanggan," katanya kepada Utusan Malaysia.

Harga air dijual cuma RM2, sangat berpatutan meskipun dikatakan kos barangan kiat meningkat. 

Jom apa lagi, jika ada peluang ke sini, kita serbu gerai 'Teh Bunga Beratur'. - CARI  




Foto: Facebook

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
2
Terkejut
3
Sedih
2
Lawak
3
Bosan
1
Komen: 35
Komen

Previous : Nak Beli Sepuluh Pun Boleh, Martabak Ekonomi Pak Ali Cuma RM1 Sekeping

Next       : Kembalikan Nostalgia Zaman Dulu-Dulu, Jom Pekena Ayam Panggang Dalam Tin

Komen Terbaru

Quote Sembangbimbang 19-8-2017 10:44 AM
Tak sanggup la membelinya{:teatime

Lain-lain Komen

Quote CiliPadiSedap 6-6-2017 03:49 PM
lepas ni akak jual ikan suruh kucing beratur tepi meja
Quote myakayina 6-6-2017 03:55 PM
tak disengat ke tu...seriau lak nak membeli..
Quote siskepoh 6-6-2017 04:47 PM
tak sengat kot kalau tak mggelabah orang lari
Quote zawara 6-6-2017 04:55 PM
dah lama da dorg ni pemes kat situ cuma time tu takdak nak viral2 bagai..  awat dulu masa ai p beli ai nampak depa buh box lebah (taktau org pgl apa yg tempat lebah lepak letak madu dlm tu) kat sebelah.. konon mcm depa amek madu fresh la...  bukannya lebah liar mai hurung pon..   btw pernah beli la dulu masa mula2 depa niaga..  biasa ja.. overrated sgt beratur panjang2 bagi ai tak berbaloi pon.. taktau la lani camna kan..  
Quote manjalara_01 6-6-2017 04:57 PM
besarnye!! scary sgt...
Quote pearl.silver 6-6-2017 07:14 PM
Tiap2 tahun org viral kn air teh ni
Quote Felycya 7-6-2017 12:57 AM
zawara replied at 6-6-2017 03:55 PM
dah lama da dorg ni pemes kat situ cuma time tu takdak nak viral2 bagai..  awat dulu masa ai p beli  ...

Laaaa....

Lebah dari kotak tu la niii.  
Kawan pon cakap rasa air ni mcm air bunga dlm kotak jee xrasa mana pon madu tu rasa air gula jee.  
Quote Felycya 7-6-2017 01:07 AM
Berkecah hawau meja penjual air tu !!!.
Quote minah_pemalu 7-6-2017 07:47 AM
banyaknya lebah.. beratur panjang2 spai depan tak nak beli sbb takut... lari !!
Quote chinta89 7-6-2017 11:16 AM
cuba xde lebah, setakat tulis je di bekas air "tea bunga bermadu"

agak2 ramai ke nk beli?

tarikan kat lebah, lebah plk yg bela...
Quote faztee 7-6-2017 11:39 AM
nmpk srabut pulak meja jualan dgn khdrn lebah tu..
Quote fox. 7-6-2017 12:49 PM
dah banyak2 macam tuh tak kena sengat kew?
Quote deekhan 7-6-2017 01:27 PM
geli takut lebah ada lam air
Quote WajibulGhunah 7-6-2017 01:36 PM
Air kotak teh bunga + madu

Bkn susah nk buat

Ke dia ada letak sup bunjut ke resepi rahsia ke?
Quote intan_smsb 7-6-2017 03:36 PM
lebah tu da jinak
Quote kurga 7-6-2017 04:10 PM
dulu masa aku skolah... kantin skolah jual air dalam balang... ade la perisa oren, sirap, limau n cincau... dan masa tu jugak aku ingat lg... ade bnyk lebah hinggap.. smpai dalam balang pon ade lebah mati lemas... tp x de la org kantin letak madu ke apa.. ayaq gula je yg bnyk.. dan lebah pon main jentik jer..
Quote saladin780 7-6-2017 04:29 PM
Felycya replied at 7-6-2017 12:57 AM
Laaaa....

Lebah dari kotak tu la niii.   

gimik marketing je rupanya..ingatkan lebah tu dtg secara semulajadi...tp kalu baca artikel tu si peniaga tu sembang mcm la lebah tu sukarela datang situ
Quote Inezkhalidi 7-6-2017 06:28 PM
saladin780 replied at 7-6-2017 04:29 PM
gimik marketing je rupanya..ingatkan lebah tu dtg secara semulajadi...tp kalu baca artikel tu si p ...

Penat jer baca, gimik rupanya ...  :
Quote shernazz 7-6-2017 10:25 PM
faktanya
bila sumber nektar dah kurang..lebah akan cari sumber yang manis utk supply madu...
itu pasal kekadang ada madu kaler cerah..gelap...
kalau madu tu kaler biru .jejaga la korang..

Lihat semua komen(35)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061342s Gzip On
To Top