Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Kembalikan Nostalgia Zaman Dulu-Dulu, Jom Pekena Ayam Panggang Dalam Tin

7-6-2017 03:01 PM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 4402| Komen: 57

Orang Terengganu memang tidak pernah mengecewakan kalau bab makanan. Kebanyakan yang dijual memang berkualiti dari segi rasa dan berbaloi sungguh dari segi harganya.

Antara yang popular dan sedang hangat diperkatakan sekarang ini adalah sebuah gerai yang menjual ayam yang dibakar menggunakan tin di Kuala Nerus.

Foto: Facebook
Fuh, memang unik dan kreatif kerana cetusan idea dari peniaga ini memang benar-benar mengembalikan nostalgia macam zaman-zaman dulu.

Pemilik gerai yang dikenali sebagai Mohd Aisamuddin Razak ini memanggang ayam menggunakan 21 buah tin sepanjang bulan Ramadan ini.


Foto: Facebook
Sambutan yang menggalakkan dari pelanggan terbukti ayam bakar yang dijual di sini memang terbaik.

Bagi anda yang nak merasai sendiri kenikmatan ayam bakar yang istimewa ini boleh datang ke gerai jualan Ayam Teng JJJ di Taman Mahadir, Gong Badak.

Hanya RM24 untuk seekor ayam, sudah cukup untuk sekeluarga makan. -CARI

Foto: Facebook

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 53
Komen

Previous : Beli Teh Bunga, Percuma Lebah! Gerai Air Ini Dikerumun Pelanggan Dan Juga Lebah

Next       : Kecur Air Liur Dibuatnya, Itik Panggang Halal Di Restoran Cina Muslim Ini

Komen Terbaru

Quote rainbow259 16-8-2017 11:17 PM
perghh terbaikk.. dlm tin pulokk

Lain-lain Komen

Quote abangadek 7-6-2017 03:11 PM
dalam pasu pun dh ada kt kedah ni ha
Quote kuzaime 7-6-2017 03:18 PM
Ayam dia nmpak besau..ke gmbo zoom dekat??
Quote chinta89 7-6-2017 03:18 PM
Edited by chinta89 at 7-6-2017 03:20 PM
Orang Kedah memang tidak pernah mengecewakan kalau bab makanan. Kebanyakan yang dijual memang berkualiti dari segi rasa dan berbaloi sungguh dari segi harganya.
kat mana kuala nerus, kedah ni??
ak tahu kuala nerus terengganu je lagi2 mention Gong Badak tu haaaaaaa
Quote kikuri 7-6-2017 03:37 PM
chinta89 replied at 7-6-2017 03:18 PM
kat mana kuala nerus, kedah ni??
ak tahu kuala nerus terengganu je lagi2 mention Gong Badak tu haa ...

kannn... tok jiring tu pon sah sah la kat t'ganu
Quote siputsedut 7-6-2017 03:43 PM
Uuuu nampak moist ayamnya
Quote PICes_Boy 7-6-2017 03:49 PM
confuse la.. kuala nerus tu mmg ada kat Kedah, kat Terengganu pun ada... tapi Gong Badak tu memang kat Terengganu....and.... dekat papan signboard tu tulis Tok Jiring...so mmg totally Terengganu..tang mana kedah nya??
Quote palmolive 7-6-2017 03:51 PM
dulu geografi dapat apa???
Quote fox. 7-6-2017 04:00 PM
Tak keterlaluan rasanya kalau memberi julukan Negeri Jelapang Padi ini sebagai syurga makanan.


memang keterlaluan pun

ni kat terengganu la tt. kuala nerus, tok jiring, gong badak tu seme nama tempat kat terengganu
Quote fox. 7-6-2017 04:01 PM
ni fb nya

https://ms-my.facebook.com/Amazi ... 69913826625/?type=3

Ayam Teng (ayam dalam tin). Antara menu rare di Terengganu. Nok beli? Dekat trafik light Tok Jiring jalan ke Kota Bahru (dekat dgn Petronas)
Quote chinta89 7-6-2017 04:01 PM
kikuri replied at 7-6-2017 03:37 PM
kannn... tok jiring tu pon sah sah la kat t'ganu

iols pelik sb tulis kedah.

setahu iols Tok Jiring... Kuala Nerus... Gong Badak... semua kat Terengganu tuh
Quote chinta89 7-6-2017 04:03 PM
fox. replied at 7-6-2017 04:01 PM
ni fb nya

https://ms-my.facebook.com/AmazingTerengganu/photos/a.180820478728242.58688.18035821877 ...

ooo mmg terengganu la?
adoi mcmne blh tulis kedah di awal2 td tt oiii...



poser2 ni mamai ke acaner?

Quote fox. 7-6-2017 04:09 PM
chinta89 replied at 7-6-2017 04:03 PM
ooo mmg terengganu la?
adoi mcmne blh tulis kedah di awal2 td tt oiii...

iya la kot kat terengganu. fb ni lagi satu kata kat terengganu. gambar yg sama cam tt letak

https://www.facebook.com/koleksiviral/posts/1877665782497407
Quote talapia 7-6-2017 04:18 PM
bagusla buat ayam panggang dlm tin or dalam pasu... at least bertutup time dipanggang. banding ngan ayam golek... tergolek2 ayam tu tepi jalan ngan kereta lalu lalang. adoila...
Quote selyusi 7-6-2017 04:23 PM
Jelapang Padi Kedah la, Terengganu negeri penyu
Quote cik-jaja 7-6-2017 04:29 PM
nmpk sedapp
Quote RatuDunia94 7-6-2017 06:51 PM
Tempat iols mcm trend plak ayam bakar dlm pasu..
Quote Andyscenes 7-6-2017 08:03 PM
TT pun g la google dulu tempat tu kat mana haha
Quote Lagubestbest 7-6-2017 09:19 PM
Edited by Lagubestbest at 7-6-2017 09:23 PM

Memula ayam tempayan, kemudian pasu, sekarang tin. Hmmm...
Quote Felycya 7-6-2017 09:40 PM
Dah rasa boleh tahan sedap lh jugak...

Lihat semua komen(57)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059347s Gzip On
To Top