Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Segarnya! Air Keladi Bazar Ramadan Versi Homemade

8-6-2017 06:24 PM | Dilihat: 2632| Komen: 12


Alahai segarnya jus keladi bazar Ramadan! Sentiasa menjadi pilihan untuk mereka yang mahu air yang bukan sahaja enak, malah ada rasa lemak-lemak manis. 

Rupanya ia tidaklah terlalu sukar untuk disediakan. Yang penting bahannya perlu cukup agar bancuhan tersebut benar-benar pekat dan dapat menyerlahkan rasa keladi tersebut.

Dipetik daripada Facebook Chefobie, anda boleh mencuba resipi air keladi persis bazar Ramadan ini ya. 

Foto: Carian internet
Bahan-bahan:

3 cawan Serbuk Perisa Keladi atau TAKO FLAVOUR POWDER (Boleh dibeli dikedai pembekal bahan bakeri mahupun dipasaraya )
3 Tin Susu Pekat Manis
1.5 kg Gula Pasir
500 gm Coffemate
12 liter Air & Sedikit Air Panas
6 Tin Susu Cair 
Ais Secukupnya

Cara Penyediaan:
1.Campurkan serbuk minuman, gula, coffemate, susu pekat ke dalam satu bekas.

2.Masukkan air panas dan kacau sehingga semua bahan larut bersama.

3.Sediakan ais separuh balang air.

4.Bahan yang telah larut dimasukkan ke dalam balang air.Kacau sebentar dan siap untuk di jual.

5.Anda boleh tambahkan susu cair sekiranya ingin rasa lebih berkrim. - CARI


Kredit resipi: Chefobie Untold

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 12
Komen

Previous : Campak-Campak Bahan Dah Siap, Senangnya Nak Masak Ayam Cili Kering Ala Cina Muslim

Next       : Rasai Kelainan Bersahur Dengan Tempe Rebus Bergoreng Jawa Ini!

Komen Terbaru

Quote chinta89 13-6-2017 04:16 PM
amboi mcm nk majlis kawin dia  punya sukatan!

Lain-lain Komen

Quote pearl.silver 8-6-2017 06:32 PM
Amboi pewarna..takut menengoknya...
Quote imransulaiman 8-6-2017 10:25 PM
CARI-MAMS replied at 8-6-2017 06:24 PM
Alahai segarnya jus keladi bazar Ramadan! Sentiasa menjadi pilihan untuk mereka yang mahu air yang ...

Ni nak bancuh untuk sekampung ke ni?  








Quote MonaLiza932 9-6-2017 03:28 AM
LUCKYSTAR118

Betul Betul Senang Nak Menang!!!
=========================================
Duduk Rumah Saja. Ada Handphone Boleh Dah.
=========================================
Roulette,bacarrat,wukong,tembak ikan ,slot game
semua brada di sini
=========================================
Whatsapp wechat:016-705 7797
https://www.facebook.com/Luckystar-118-218050358713996/

Main ape dpt ape,senang cash in cash out
service 24jam
=========================================
Welcome Bonus bagi semua member baru.
Quote Felycya 9-6-2017 04:12 AM
pearl.silver replied at 8-6-2017 05:32 PM
Amboi pewarna..takut menengoknya...

Itu la kan ??.
Selalu terpiker tau peniaga air balang ni dorg ada tambah pewarna tiruan ke ye dalam setiap air balang dorg ??.

Ataupun dorg mmg jenis xkedekut/berkira curah kordial tu macam buat air kt rumah untuk family.
Quote shanshero 9-6-2017 11:35 AM
kalo guna aiskrim prrisa keladi tak boleh ke
Quote -electrifying- 9-6-2017 12:25 PM
shanshero replied at 9-6-2017 11:35 AM
kalo guna aiskrim prrisa keladi tak boleh ke

LAIN RASANYA NNTI
Quote Ayda89 9-6-2017 02:43 PM
Tak penah minum air keladi.. cam sedap je adeh...
Quote cheergirlz 11-6-2017 05:50 PM
mcm best jer.....
Quote ciwi1166 11-6-2017 09:57 PM
kah kah kah potong kaki ni...
Quote fly_in_d_sky 11-6-2017 11:19 PM
melayan kenikmatan teh cina sejuk .. chill not ice .. yummeh
Quote Adline67 13-6-2017 02:24 AM
Sedapnya warna purple tu
Quote chinta89 13-6-2017 04:16 PM
amboi mcm nk majlis kawin dia  punya sukatan!

Lihat semua komen(12)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048669s Gzip On
To Top