Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

15 Air Pancut Paling Mengagumkan Di Seluruh Dunia, Sungguh Mempesonakan!

14-6-2017 03:03 PM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 4088| Komen: 36

Antara benda yang dapat buat orang ralit melihatnya adalah air pancut kerana ia merupakan satu pemandangan menarik! Kadang-kadang ia juga mampu membuat hati berasa tenang dan nyaman.

Memetik Boredpanda, ada banyak air pancut dari seluruh dunia yang mampu memukau anda. Semuanya ada keunikan tersendiri selain 'pintar' dan cantik.

Ada yang memancur mengikut irama, malah ada juga yang diterangi cahaya lampu. Tetapi kesemua air pancut ini memiliki satu persamaan iaitu ia pasti membuat anda kagum dengan keunikannya. Jom tengok!


1. Water Boat Fountain, Valencia, Sepanyol



2. Jambatan Banpo, Seoul, Korea Selatan



3. Paip Ajaib, Cadiz, Sepanyol



4. Vortex Fountain 'Charybdis', Sunderland, UK



5. Pintu masuk gergasi menuju Dunia Kristal Swarovski, Wattens, Austria



6. '9 Air Pancut Terapung', Osaka, Jepun



7. Mosaïcultures Internationales, Montreal, Kanada



8. Fountain "Tunnel Of Surprises", Lima, Peru



9. Fountain 'Metalmorphosis', Charlotte, USA



10. '71 Fountain', Ohio, USA



11. Julie Penrose Fountain, Colorado Springs, USA


12. King Fahd’s Fountain, Jeddah, Arab Saudi

Air pancut ini adalah air pancut yang tertinggi di dunia!


13. The Fountains Of Bellagio, Las Vegas, Nevada, USA



14. Fountain Of Giant Wild Goose Pagoda, Xi'an, China



15. The Dubai Fountain, Dubai, UAE

Foto: Boredpanda


Macam mana, cantik tak? Yang mana anda rasa paling unik dan cantik? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 36
Komen

Previous : 12 Lapangan Terbang Paling Gah Di Dunia, Ngeri Dengan Nombor 12!

Next       : Ruang Solat Dan Restoran Mesra Muslim Disediakan , Korea Dah Memanggil Tu!

Komen Terbaru

Quote chauky314 24-7-2017 12:37 PM
tgk i pancut ni rasa tenang je bagi iolssssssss..semuanya cantik. Hilang masalah...

Lain-lain Komen

Quote Themilo 14-6-2017 03:18 PM
iols pun suka dengan air pancut as deco.. rasa tenang jek.. kalo ikut fengshui, unsur air mengalir ni banyak bawak untung..
Quote cicicumel 14-6-2017 03:49 PM
I suka tgk air memancut
Quote Zasss777 14-6-2017 04:15 PM
Semua pun cantik cantik!!
Quote TravelerPoyo 14-6-2017 04:25 PM
cantik dan unikkkk!
Quote Castus17 14-6-2017 04:26 PM
Cantik! Tambah lagi ada hiasan lampu warna-warni waktu malam
Quote -electrifying- 14-6-2017 04:47 PM
cantikkk tuuu
Quote Artemesiaa 14-6-2017 05:13 PM
Setiap satunya cantik dan unik tambah kalau tengok waktu malam cahaya lampu buat ia tambah menarik
Quote dubuk 14-6-2017 05:52 PM
malam cantik
Quote DeeHanania 14-6-2017 06:54 PM
Cantik semua yer!!!
Quote J4I 14-6-2017 06:59 PM
Bila Malaysia nak ada macam ni...
Quote WhiskeyScotch 15-6-2017 02:35 AM
Spectacular!
Quote sueburn 15-6-2017 05:24 AM
Semuanye cantik dan unik vavavom gitew
Quote ikinbest 15-6-2017 08:16 AM
yang Paip Ajaib, Cadiz, Sepanyol tu mcm mane strukturnya.. mmg nmpk ajaib betul...
Quote jaa139 15-6-2017 09:43 AM
ikinbest replied at 15-6-2017 08:16 AM
yang Paip Ajaib, Cadiz, Sepanyol tu mcm mane strukturnya.. mmg nmpk ajaib betul...

ade tiang kat air jatuh tu...tak nampak sebab air tutup tiang tu
Quote ikinbest 15-6-2017 09:50 AM
jaa139 replied at 15-6-2017 09:43 AM
ade tiang kat air jatuh tu...tak nampak sebab air tutup tiang tu

i see.. tq2
Quote selyusi 15-6-2017 10:30 AM
Most big building kat kl ni ada air pancut or at least kolam kan, tapi semua tak cantik, ada pun sebab feng shui
Quote mrizumi 15-6-2017 11:42 PM
Cantikk..terbaik..design2 tu..
Quote kuzaime 16-6-2017 12:02 AM
Semuanya cantik2..
aku suka tgk air..nak2 yg cantik n unik mcm smua dlm pic ni..kalau ada kt sana, sanggup kot duduk berjam2 takat merenung air tu aje..
Quote RatuDunia94 16-6-2017 01:06 AM
iols pancut laki iols juga plg indah..

Lihat semua komen(36)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049793s Gzip On
To Top