Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Jus Mangga Paling Padu Di Bazar Ipoh

15-6-2017 02:46 PM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 3781| Komen: 30


Jus mangga sejuk yang pekat dan juga 'pure'. Kalau dihidangkan ketika berbuka memang umpph sangat. Hilang rasa dahaga seharian berpuasa.

Jika itu yang anda inginkan, boleh cuba jus mangga yang dijual di gerai Alif Rozi, berlokasi di bazar Stadium Ipoh. 

Katanya, jus yang dijual laku keras di Ipoh dan jika hari biasa, sekitar jam 1 tengahari sudah pun hampir 'sold out'.

Namun, itu ketika hari biasa, bukan bulan Ramadan. Pada bulan puasa ini, minuman yang disediakan semakin membuatkan ramai terliur.

Lihat sahaja pada warna kuningnya, jus ini dalam bekas yang dipamerkan. Terdapat beberapa variasi jus yang dijual termasuklah air mangga biasa, mangga nata de coco, jagung kelebang dan juga lemon asam boi. 


Tak mahu membeli dalam beg plastik, air mangga di sini juga dijual dalam botol yang lebih mudah disimpan dan dibawa. 

Harga pun sangat munasabah iaitu RM5 sahaja. Respon di laman sosial pun sangat meyakinkan. 'Confirm' sedap kata mereka. 

Jomlah, warga Ipoh datang ke gerai nombor 9 ya! - CARI  









Foto: Facebook

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 30
Komen

Previous : Meriahkan Aidilfitri, Cuba Lemang Sushi Dari Kuala Pilah

Next       : Pau Coklat Dan Sambal Bilis Tular, Jom Ke Bazar Putrajaya Hari Ini Juga

Komen Terbaru

Quote neto 16-8-2017 08:13 PM
sedapnye boleh buat sendiri ni

Lain-lain Komen

Quote JeepersCreepers 15-6-2017 02:52 PM
Mmg laris..hr tu nak beli tp line pjg sgt
Quote myakayina 15-6-2017 03:17 PM
sedapnya lahai..tapi jauh nau...
Quote jazaa100 15-6-2017 03:37 PM
Mahalnya rm5....


Mangga sekilo rm5....dpt 4bijik besor besor....
Quote matchstick 15-6-2017 04:25 PM
duk mana2 negeri pun org kelate mendonia bab2 meniaga air n makanan

#sedapsengoti
Quote edee_91 15-6-2017 06:44 PM

kos blender tu yang mahal tu.
Quote yanwin 15-6-2017 08:50 PM
jazaa100 replied at 15-6-2017 03:37 PM
Mahalnya rm5....



Kat Bazar Meru lg mhl sy tgk;$8
Quote jazaa100 15-6-2017 09:18 PM
Edited by jazaa100 at 15-6-2017 09:19 PM
yanwin replied at 15-6-2017 08:50 PM
Kat Bazar Meru lg mhl sy tgk;$8


Buat sendiri je dik....

Sebijik manga...
Susu pekat
Creamer
Ais....

Tekan on button kat blender tu....akk selang sehari buat....sekilo mangga dlm 4 biji besar tu....

Klu kat cokit, 3kilo - rm10....

Yg beli tu tak byk mana mangganya...kekdg letak gula punya le manis tahap potong kaki....

Quote jazaa100 15-6-2017 09:21 PM
edee_91 replied at 15-6-2017 06:44 PM
kos blender tu yang mahal tu.

Kau gi mana lama tak nmpak.....


Quote shanshero 15-6-2017 10:03 PM
baru je beli semalam. tawar hebeh. tau la berpuasa tapi dah meniaga air tak kan tak tau agak gula dan susu. vongok
Quote edee_91 15-6-2017 11:15 PM
jazaa100 replied at 15-6-2017 09:21 PM
Kau gi mana lama tak nmpak.....

aku banyak spend masa kat opis. sampai tak ada masa nak berforum. begitulah kisahnya, jazaa.
Quote RatuDunia94 15-6-2017 11:53 PM
Semalam iols g bazar punye beria beli air mangga. Tuan kedai siap ckp tu air mangga. Sekali dh sampai rumah rasa air jagung. Lahanat betul.. Nasib rasa sedap..
Quote Burong_Hantuk 16-6-2017 01:21 AM
tak pernah ke bazar.makanan minoman kurang berseh.makan dihotel saja sepanjang puasa nih.sukur
Quote manjalara_01 16-6-2017 11:42 AM
JeepersCreepers replied at 15-6-2017 02:52 PM
Mmg laris..hr tu nak beli tp line pjg sgt

same la..stall air tebu sbelah tu x laku pulak
Quote jazaa100 16-6-2017 01:27 PM
Burong_Hantuk replied at 16-6-2017 01:21 AM
tak pernah ke bazar.makanan minoman kurang berseh.makan dihotel saja sepanjang puasa nih.sukur

Kau buat org nak hantuk je kapla kau kat dinding labaaaa.....





Quote Daisyna 16-6-2017 02:03 PM
tgk warna mengiurkn
Quote veYron 16-6-2017 02:32 PM
Ada org ckp kat gombak nye pun sedap gk. spe dh prnah rasa?leh bg review?
Quote -electrifying- 16-6-2017 02:37 PM

mahal ke... stndrd harga
Quote nisako 16-6-2017 03:32 PM
wow. mangga dapnye.............
Quote jazaa100 16-6-2017 03:37 PM

sebtl tu 500 ml je....sbb aku biasa buat sendiri sbb tu aku rasa mahal...

klu beli, lebih rasa gula je lebih, klu buat sendiri, mangga tu manis aku tak letak gula...letak  creamer & ais je...

Lihat semua komen(30)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044305s Gzip On
To Top