Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Tak Payah Belanja Mahal Ke Jepun, Parit Buntar Pun Dah Ada Bunga Sakura

6-7-2017 04:06 PM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 2352| Komen: 12

Ramai antara kita teringin benar rasanya untuk menikmati pemandangan indah musim bunga, lebih-lebih lagi di Negara Jepun yang terkenal dengan Bunga Sakura.

Tak perlu lagi risau nak berbelanja banyak untuk ke sana sebab di Malaysia pun sudah ada pemandangan yang serupa!

Menariknya lagi pokok 'sakura' yang mewarnai landskap Pekan Parit Buntar ini dipanggil sebagai pohon Tecoma atau Tabebuia Rosea.

Foto: Bernama
Tumbuh mekar sepanjang jalan di pekan ini, ramai yang singgah untuk berswafoto dan mengambil gambar sebagai kenang-kenangan.

Sebenarnya penanaman pokok ini adalah hasil daripada kempen yang dilancarkan oleh Majlis Daerah Kerian dalam usaha untuk mengindahkan kawasan tersebut.

Foto: Facebook
Memang cantik betul latar belakang berwarna merah jambu dan putih, tambahan pula bunganya juga berguguran menutupi permukaan lantai bagaikan hamparan permaidani.

Hasilnya memang hebat, tengok gambar sahaja dah dapat tahu keindahan panoramanya.

Foto: Carian Internet
Jomlah pakat dengan pasangan, kawan-kawan atau keluarga untuk ke sini. Inilah masanya kite nak jelajah tempat-tempat menarik di Perak. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 12
Komen

Previous : MnM Home Whimsical Houses Jadi Tarikan Terbaru Di Kedah

Next       : Taiwan Jadikan Gerabak MRT Persis Kolam Renang Sempena Universiade 2017!

Komen Terbaru

Quote redapple10 18-7-2017 03:12 PM
Oohhh i like

Lain-lain Komen

Quote nisako 6-7-2017 04:30 PM
cantiknye.............
Quote umbut 6-7-2017 05:24 PM
Gambar lama kan.. time el nino
Quote RatuDunia94 6-7-2017 06:07 PM
Tiap2 tahun keluar retikel yg sama.. X payah ke je pun, x payah sinun.. Malaysia pon ada.
Quote zorrro_03 6-7-2017 08:25 PM
RatuDunia94 replied at 6-7-2017 06:07 PM
Tiap2 tahun keluar retikel yg sama.. X payah ke je pun, x payah sinun.. Malaysia pon ada.

Mesti pah kena retikel tiap2 tahun nok. Tanda2 kiamat kot.  Bengong punya wartawan.
Quote debab76 6-7-2017 09:24 PM
patut mcm dejavu! rupanya benda yg sama ulang2 tiap tahun
Quote jetonkepoh 6-7-2017 09:41 PM
Kesian... Org travel nk tgk tempat n budaya org lain.. bukan sebab nk tgk bunga je... Choiii
Quote Felycya 6-7-2017 10:23 PM
Artikel wajib tahunan.
Quote zaeraav 11-7-2017 12:08 AM
!!!Betul Betul Senang Nak Menang!!!
=========================================

Duduk Rumah Saja. Ada Handphone Boleh Dah.
=========================================
wukong,tembak ikan ,slot game
semua brada di sini
=========================================

Whatsapp 016-704 7797/016-705 7797
https://www.facebook.com/luckystar118/

=========================================

Online Transfer
Maen ape dpt ape,senang cash in cash out
service 24jam
=========================================
WELCOME BONUS ,DAILY BONUS, TOPUP BONUS
BAGI SEMUA MEMBER



------------------------------------------------------
Quote haryatie 11-7-2017 09:40 AM
kat area umah kita pun da ada pokok bunga tecoma ni, pink n putih
mmg nmpak cntik sgttt..
baru tahun ni aku nmpak dia berbunga
tp syg.... banyak pulak jatuh berguguran..
Quote neurelle 12-7-2017 08:38 AM
Subahanallah cantiknya
Quote yayangmama 12-7-2017 08:48 AM
rasanya...kat mana2 pon sama...ada pokok ni mmg ada la view cantik macam ni

tp kesian kat yang tukang sapu...bila luruh...penuh atas jalan bunga nya
Quote redapple10 18-7-2017 03:12 PM
Oohhh i like

Lihat semua komen(12)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053541s Gzip On
To Top