Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Rangup Di Luar, Di Dalam Cair Meleleh! Kena Cuba Popia Cendawan Viral Ni!

21-7-2017 05:10 PM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 6403| Komen: 14

Bagi penggemar popia, anda pasti akan jatuh cinta dengan menu yang satu ini, popia cendawan cheese. 

Katanya sedang viral ketika ini, dan ketika sedang 'hot' inilah harus dicuba sebelum jadi sejuk dan dilupakan. hehe

Apa pun, memang terbaiklah resipi ini, gabungan cendawan dan cheese boleh buat habis sepinggan terus popia ini! Jom cuba!


Bahan-bahan:

Satu tin cendawan butang (potong dadu) 
Dua batang lobak (potong dadu) 
Satu biji bawang holland (potong dadu) 
Tiga batang sosej (hiris kecil) 
Tiga keping burger ayam
Satu tin cream of mushroom prego (tin biru) 
Tiga keping chedar cheesedale
Sedikit susu fullcream
Sedikit butter

Cara-caranya:

1. Panaskan satu sudu kecil butter.

2. Masukkan bawang holland dan tumis sampai naik bau.

3. Masukkan daging burger, kacau kasi hancur dan tidak berketul.

4. Masukkan sosej, cendawan dan lobak dan kacau.

5. Selepas itu masukkan sos cream of mushroom prego, kacau sampai sebati.

6. Kalau pekat sangat tambah susu full cream tapi jangan bnyak sangat, agak-agak je.

7. Perasakan dengan sedikit serbuk lada hitam, gula serta garam.

8. Bila sudah sebati, masukkan cheese keping tadi, Gaul sampai cheese cair.Siap. - CARI


Kredit resipi: Resepi Sedap

Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
3
Terkejut
1
Sedih
3
Lawak
3
Bosan
2
Komen: 14
Komen

Previous : Orang Malaysia Susah Nak Kurus? Mungkin 10 Menu Sarapan Ini Ada Jawapannya

Next       : Asyik Stress Je? Hilangkan Tekanan Perasaan Dengan 7 Makanan Ini

Komen Terbaru

Quote chaotic_soul 27-7-2017 04:19 PM
dap emmmmmm yak yak yae

Lain-lain Komen

Quote WiduriiManja 21-7-2017 05:26 PM
Wow sedapnya..ubat gemuk ni
Quote redapple10 21-7-2017 07:11 PM
Fail lagi diet aku...
Quote munahjolie 21-7-2017 10:40 PM
sedap nyaa
Quote dubuk 21-7-2017 10:44 PM
hmmmm sedapnya makan dengan sos cili lingam
Quote DaisyD 22-7-2017 07:41 AM
Mcm nak buat tapi alahai dahlah bercheese, goreng pulak lg. Mau mkn setgh je kang
Quote ShiningStars 22-7-2017 05:03 PM
Mesti cuba ni
Quote WajibulGhunah 22-7-2017 06:16 PM
Waaa sdpnya!!! Nnti nk buat
Quote haliamerah 24-7-2017 07:19 AM
knp resepinye mcm xhbis?....
Quote nisako 24-7-2017 12:57 PM
Nampak cm sedap je.................
Quote mak 24-7-2017 02:23 PM
dah try...ok lah..sedap lah jugak
Quote sofiazara 26-7-2017 05:08 PM
resepi separuh jalan
Quote pearl.silver 26-7-2017 09:06 PM
Kulit popia jenama apa yang paling berkualiti?
I pernah mkn popia kulit dia bergaris2..brand apa ye..macam elok sangat kulit tu..

Apa tips buat popia sayur tak nak bagi kulit dalam liat?
Quote ms.mango 27-7-2017 03:25 PM
tgk resepi pn dah tau mesti sedap... nak kne try ni... tq for sharing tt
Quote chaotic_soul 27-7-2017 04:19 PM
dap emmmmmm yak yak yae

Lihat semua komen(14)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047235s Gzip On
To Top