Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Dengarnya Mcdonald'S Macam Nak Pecah Kena Serbu, Sedap Sangat Ke Burger Korea Pedas Tu?

27-7-2017 11:56 AM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 6328| Komen: 161

Burger Korea Pedas nampaknya menjadi bualan hangat di kalangan netizen selepas diperkenalkan oleh Mcdonald's Malaysia. 

Pun begitu ia dikatakan cuma ditawarkan untuk jangka masa terhad sahaja. 

Dan mungkin sebab itu, burger ini sudah diterjah 'bagai nak rak' dari kalangan peminat makanan terutamanya mereka yang hantu dengan segala yang berkaitan Korea. hehe

Apa yang menarik pastinya kehadiran rasa kimchi Korea yang unik, lalu menjadikan ia memang beridentitikan Korea asli. 

Tidak sah jika ia tidak membuatkan mulut anda berapi kerana burger ini juga didatangkan sos Korea pedas yang sangat istimewa katanya.


Ingat ya, anda yang teringin nak rasa burger ini haruslah terjah Mcdonald's terdekat dari 25 Julai sehingga 23 Ogos ini sahaja. Pendek sangat kan waktu tu!

Oa ditawarkan pada harga RM12.99 bagi hidangan ala carte dan juga RM15.99 bagi set biasa. Dalam tu anda akan dapat burger, kentang goreng dan frozen Fanta. 

Yang dah cuba tu bolehlah komen sedikit di bawah ini. - CARI






Foto kredit: Vkeong, Says, The Vocket

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 160
Komen

Previous : Dua Perisa Minuman Dalam Satu Bekas, Serbu Gerai Married Big Cup Di Selayang

Next       : Selak Daging Baru Nampak Bihun, Gerai Sup Kak Mah Di Pendang Kena Serbu

Komen Terbaru

Quote labubuyung 16-8-2017 05:31 PM
sedap sgt ka... tak torai lg!

Lain-lain Komen

Quote cmf_shalom 26-7-2017 06:23 PM
Edited by cmf_shalom at 26-7-2017 06:25 PM

Tgh makan..

Agak pedas la.bg ak

Tp kentang agak keras...mbe dh sejuk kot
Quote MH3709 26-7-2017 06:25 PM
baru tadi surf website dia...burn dia hangus hitam camtu ekk? tak pahit ke roti terbakar mcm tu?
Quote MH3709 26-7-2017 06:26 PM
*bun bukan burn..type error
Quote cmf_shalom 26-7-2017 06:26 PM
MH3709 replied at 26-7-2017 06:25 PM
baru tadi surf website dia...burn dia hangus hitam camtu ekk? tak pahit ke roti terbakar mcm tu?:lol ...

Yup..itam hanguss..
Quote babydoll 26-7-2017 06:27 PM
i tgk kt twitter kata tak pedas pn.lps tu letak sayu byk & sauce ntah hape2. btl ke?


sape yg dah mkn mohon bagi testimonial sini. hahaa!
Quote cmf_shalom 26-7-2017 06:29 PM
babydoll replied at 26-7-2017 06:27 PM
i tgk kt twitter kata tak pedas pn.lps tu letak sayu byk & sauce ntah hape2. btl ke?



Tgh makan...

Bg ak agak pedasla

Sayur tu..xde la bnyk sgt mcm dlm pic tu..
Quote wadiunong 26-7-2017 06:30 PM
babydoll replied at 26-7-2017 06:27 PM
i tgk kt twitter kata tak pedas pn.lps tu letak sayu byk & sauce ntah hape2. btl ke?



Akak dah ngap semalam. Bun charcoal dia akak suka. Lembut & besar sikit dari bun McChicken. Pati beef dia mcm quarter pounder tu lembut & sos pedas dia akak suka. Tak suka sayur lettuce dia diletak setimbun mcm tu so burger tu nampak messy sgt. Cut fries dia keras. Prefer fries biasa/ curly fries. akak akan repeat lg
Quote CardiGans85 26-7-2017 06:32 PM
Nk mkn! Mcm sedap
Quote R2D2 26-7-2017 06:35 PM
cmf_shalom replied at 26-7-2017 06:23 PM
Tgh makan..

Agak pedas la.bg ak

ramai ke yg pilih menu tu?

Quote CiliPadiSedap 26-7-2017 06:44 PM
makan mewah tp mengeluh harga barang naik..
Quote Bujat 26-7-2017 06:59 PM
cmf_shalom replied at 26-7-2017 06:23 PM
Tgh makan..

Agak pedas la.bg ak

Potato chips ala2 snek ringan sis. 1st pikir pun jenis criss cut fries yg biasa tu. Rupanya keropok ye
Quote Bujat 26-7-2017 07:00 PM
R2D2 replied at 26-7-2017 06:35 PM
ramai ke yg pilih menu tu?

Smlm dh cuba. Bgn pagi perut memulas. So cukup la cuba skali sis
Quote babydoll 26-7-2017 07:03 PM
cmf_shalom replied at 26-7-2017 06:29 PM
Tgh makan...

Bg ak agak pedasla  

i see..so takde la tak pedas langsung ye? ok2.


enjoy your meal!
Quote babydoll 26-7-2017 07:05 PM
wadiunong replied at 26-7-2017 06:30 PM
Akak dah ngap semalam. Bun charcoal dia akak suka. Lembut & besar sikit dari bun McChicken. Pati b ...

terliur pulak i baca komen akak ni. sbb pedas & bun dia cm akak ckp, lembut2 gitu. hahahha!


Quote insulin 26-7-2017 07:07 PM
Sedap ke? Terasa nak cuba...
Quote cmf_shalom 26-7-2017 07:08 PM
R2D2 replied at 26-7-2017 06:35 PM
ramai ke yg pilih menu tu?

Biasa la ummah malaysia...benda viral brebut nk try

Bun dia lembut n sedap

Yg lain2 biasa la...cuma utk level lidah borneo
.agak pedas menyengat la bg ak



Quote cmf_shalom 26-7-2017 07:09 PM
Bujat replied at 26-7-2017 06:59 PM
Potato chips ala2 snek ringan sis. 1st pikir pun jenis criss cut fries yg biasa tu. Rupanya keropo ...

Agak keras bg ak..

Rasa pun so so jer..
Quote cmf_shalom 26-7-2017 07:11 PM
babydoll replied at 26-7-2017 07:03 PM
i see..so takde la tak pedas langsung ye? ok2.



Level ak sbg ummah borneo..agak menyengat la...tsrik nafas juga td..

Tp bg ummah nogori....celah gigi je kot .
Quote TuntungReturn 26-7-2017 07:36 PM
lobai x jdk boikot?

Lihat semua komen(161)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048415s Gzip On
To Top