Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Tak Pernah Lapar Macam Ni Kalau Naik Kereta Api!

1-8-2017 02:49 PM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 3548| Komen: 21

Yum! Sedapnya ayam goreng. Memang tak tahan kalau tengah lapar-lapar ni nampak pula ketulan-ketulan ayam goreng yang besar dan sangat menggiurkan. Memang tak tahan!

Jika sebelum ini Taiwan menghias bahagian dalam gerabak MRTnya dengan seni hiasan persis kolam renang, Korea Selatan pula menghias gerabaknya dengan menggantungkan ketulan-ketulan ayam goreng di handrail kereta apinya.



Serius ayam goreng itu nampak seperti ayam sebenar yang sungguh menyelerakan! Selain ayam, mereka menggantungkan kotak makanan (lunch box) berselang-seli dengan ayam goreng.



Difahamkan, gambar itu dirakam di dalam sebuah kereta api di Seoul. Dan hiasan itu adalah taktik pengiklanan sebuah syarikat penghantar makanan 'Baedal Tong' bagi menarik perhatian pengguna kereta api di situ.


Foto: World of Buzz/FB

Kalau nak tahu, mereka pun ada aplikasi menghantar makanan dan ia boleh dimuat turun di Google Play.


Foto: World of Buzz/Google Play

Memetik World of Buzz, gimik ayam goreng ini tular di Internet sehingga menarik perhatian netizen dari Malaysia!

"Tiap-tiap malamlah makan ayam goreng kalau naik kereta api ni. Tengok je pun dah terliur!" komen netizen.


Foto: FB World of Buzz

Kreatif juga mereka ni menarik perhatian orang untuk menggunakan perkhidmatan mereka. Setuju tak kalau Malaysia buat macam ni juga? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 21
Komen

Previous : Jom Jelajah Sungkai Bersama Keluarga Tersayang

Next       : Usap Dan Belai Si Gebu Gebas Di Arnab Village, Jom Kita Ke Sabah Bah!

Komen Terbaru

Quote nadsehun 8-8-2017 03:29 PM
lalu ke nk mkn terbuka mcm tuh...

Lain-lain Komen

Quote idakamaruddin 1-8-2017 02:52 PM
yg kotak besi lunchbox tu sllu deliver jjangmeyon

mmg kecur air liur laaa{:love
Quote harrypoter 1-8-2017 02:59 PM
kang ader org giler makan betul2
Quote AJ88 1-8-2017 03:21 PM
fuhh. gigih klau org tu nk mkn btol2.
Quote miemiecha 1-8-2017 04:15 PM
uih.. abes diet.. abes diettt
Quote manjalara_01 1-8-2017 04:36 PM
x stuju..rs x selesa la..nnt karang kluar train je ingat ayam goreng..ingat senang ke nak control makan ni??
Quote shanshero 1-8-2017 05:14 PM
replika fried chicken pun kecoh. why bother y bother
Quote lum_lum 1-8-2017 08:23 PM
Terliur bila tengok ayam tue..
Quote merrissa 1-8-2017 08:37 PM
pandai deme buat iklan...confirm ak lapaq biler tgk ayam goreng tuh
Quote sambaldurian 1-8-2017 10:28 PM
Ak suka klu ambi pur dgn wonda coffee wat iklan dlm lrt putra. Harum sikit bau lrt.
Quote BebeQ 1-8-2017 10:36 PM
nampak pelik pulak nengoknya.
Quote ctsueraya 2-8-2017 09:07 AM
haha kat malaysia takyah buat camni pun burger dgn ayam mekdi sold out
kalau buat camni sesuai untuk jenama belum dikenali kot...confirm jenama tu mampoo bagi saingan
Quote iloveyou 2-8-2017 12:27 PM
ayam dorg dah la sedappp, terliurrrr laaa, kene bwk tisu utk cover air liur meleleh hahaahhaha
Quote Artemesiaa 2-8-2017 12:53 PM
Kalau ke Taiwan memang suka tengok idea iklan mereka dalam train memang agak menarik
Quote kucen_miang 3-8-2017 11:27 AM
ctsueraya replied at 2-8-2017 09:07 AM
haha kat malaysia takyah buat camni pun burger dgn ayam mekdi sold out
kalau buat camni sesuai un ...

ayam mekdi yg pedas rangup tu pun semedang jer sold out. tetghari kul 1 dah sold out. wadehek
Quote EncikRhoma 3-8-2017 11:42 AM
macam tu pun terliur ke? Tengok macam hauk je replika ayam goreng tu.
Quote giyomi 3-8-2017 06:34 PM
Klu kat sini, sah2 dah kena vandalisme, or ada yg dah wat perhiasan kat umh pprt depa
Quote hdon 3-8-2017 11:18 PM
Satgi restoren lain yg iklankan tp ayam goreng di restoren lain yg laku.. boleh tumpang sekaki iklan
Quote ctsueraya 4-8-2017 10:33 AM
kucen_miang replied at 3-8-2017 11:27 AM
ayam mekdi yg pedas rangup tu pun semedang jer sold out. tetghari kul 1 dah sold out. wadehek :mad ...

naseb baik iols keinginan terhadap fast food ni tak berapa sgt
pastu kalau yang musim viral mmg takde nyelah aku nak join beli hahhahahaaa
Quote insulin 6-8-2017 07:05 AM
Caution. Obesity hazard.

Lihat semua komen(21)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046522s Gzip On
To Top