Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Malaysia, Singapura Gaduh Sebab Burger Nasi Lemak - Patutkah?

1-8-2017 05:47 PM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 2496| Komen: 32

Jangan dibuat main soal makanan, boleh jadi perang kalau tersilap langkah!

Tak lama selepas McDonald Singapura memperkenalkan Burger Nasi Lemak sempena Hari Kebangsaan Singapura, myBurgerLab di Malaysia juga dengan pantas mendedahkan menu baharu mereka iaitu Burger Nasi Lemak Rendang Ayam.


Foto: FB

Menerusi laman mikro Twitter myBurgerLab, mereka memuat naik sebuah gambar memaparkan sebiji burger dengan latar belakang bendera Malaysia.



Amboi myBurgerLab, kapsyen tu bunyi macam nak cari gaduh je? 

Memetik Channel NewsAsia, burger itu akan mula diperkenalkan sekitar minggu hadapan.

Berkata kepada Channel NewsAsia, jurucakap myBurgerLab menjelaskan Burger Nasi Lemak Rendang Ayam itu adalah sempena menyambut Hari Kebangsaan Malaysia (31 Ogos) selain menyahut seruan rakyat Malaysia yang mahu burger itu dibuat memandangkan McDonald's Malaysia tidak menyediakan menu baharu tersebut.


Foto: Twitter

"Sebenarnya dah tiga tahun kami simpan resipi ini, tapi kami putuskan untuk tidak memperkenalkannya kepada orang ramai kerana kami rasa ia adalah satu menu yang membosankan.

"Kami fikir: 'kenapa nak makan burger nasi lemak sedangkan kita boleh makan nasi lemak sahaja?'

"Nak buat macam mana, orang mahukan kelainan yang menggabungkan beberapa jenis makanan dalam satu menu," katanya.

Restoran myBurgerLab dilancarkan pada 2012 dan mempunyai empat cawangan di Selangor, Kuala Lumpur dan Cyberjaya.

Nampaknya orang Singapura tak berpuas hati dengan pengumuman dibuat myBurgerLab itu apabila mereka kemudiannya menulis status menyindir di laman Facebook Mediacock Singapore. 


Foto: FB

Pedas weh! Seriuslah, takkan sebab burger pun boleh jadi gaduh? Anda rasa patut ke? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 32
Komen

Previous : Ketam Kari Goreng Tepung, Rangup Dan Berempah Memang Kena Cuba!

Next       : Terangkat Habis, Ikan Jaket Sumbat Berasap Untuk Yang Gilakan Pedas

Komen Terbaru

Quote rainbow259 16-8-2017 10:48 AM
kejap lagi indon pla claim

Lain-lain Komen

Quote missinpiece 1-8-2017 06:11 PM
Bila org dh kluarkan produk tu barulah sibuk2 nk kluarkan jugak sesambil claim dah 3 taun perap..so..? {:nose
Quote malaisyah2 1-8-2017 06:16 PM
pprtnye nampak snagat due due negare tak de punye budaye original sendir
Quote pearl.silver 1-8-2017 06:30 PM
Beger nasi lemak tu ada ikan bilis ka...

5tahun lepas i dah mkn beger hipster letak ikan bilis ni...spoil habes..i terpaksa buka roti dan buang bilis2 dlm beger tu
Quote SecretLuv 1-8-2017 06:35 PM

"Sebenarnya dah tiga tahun kami simpan resipi ini, tapi kami putuskan untuk tidak memperkenalkannya kepada orang ramai kerana kami rasa ia adalah satu menu yang membosankan.

"Kami fikir: 'kenapa nak makan burger nasi lemak sedangkan kita boleh makan nasi lemak sahaja?'


Dah tu. Kenapa nak buat burger nasi lemak jugak??
Quote umbut 1-8-2017 07:05 PM
Kejap lagi bertubi2 indon claim meroyan kat thread ni
Quote Ubatdemam 1-8-2017 07:16 PM
Geli je tengok
Quote merrissa 1-8-2017 08:31 PM
tah2 admin burgerlab tuh indon....aku x cy malaysian suke claim2 ni.....#sapatakfahamsarkastiksilagoogle
Quote Joannalee 1-8-2017 08:45 PM
Kot2 dorg tu cousin... saje je nk kasi kite try burger nasi lemak dorg.... free publicity org kata
Quote fishcracker 1-8-2017 09:53 PM
Burger ramli jugak sedap...{:teatime
Quote syidasaleh 1-8-2017 10:21 PM
dah perap 3 tahun dan2 keluar.alahai burgerlab oi cari la resepi lain.takpun kau diam2 je launch.takyah caption mcm cari gadoh.lame laaa{:nose
Quote RatuDunia94 2-8-2017 12:06 AM
Buat lah burger laksa... Kah kah kah..
Quote Madel 2-8-2017 06:26 AM
Dah makan yg burger nasi lemak Mcd Sipore..agak sedap tpi aku tak leh abiskan..muak n tak kena dgn tekak..
Quote de_ikea 2-8-2017 07:33 AM
Lepas ni keluarlah beger char kuetiau, beger capati dhal banjir, beger nasi ayam hainan, beger nasi arab kabsah, beger asam laksa dan sebagai nya. Pastu berebutlah claim diorang punya {:good
Quote mieymiey 2-8-2017 07:40 AM
Launch la segala jenis makanan korang pun, tapi takyah la nak sindir sana sindir sini.
Quote chinta89 2-8-2017 09:02 AM
sedap ke? apesal meols x selera menengoknya..
Quote mummyNSA 2-8-2017 09:09 AM
Indon dah claim ke nasi lemak ni diorg nyerr???
Quote Rainrein 2-8-2017 09:44 AM
Jangan jadi peghak macam indon boleh x? Semua benda nak gaduh and nak claim. Bodo betul.
Quote pu3kopi 2-8-2017 10:02 AM
pasal tu pun nk gadoh ...yg penting sedap
Quote bawangputeh 2-8-2017 12:02 PM
burger je pun...yg kat mlysia mkn kat mlysia ,yg singpore mkan kat sngpore je...x mempengaruhi bisnes masing2...ingat restoran kat mlysia ni satu je ke...?..KFC dgn MCD xde pulak kecoh pasal ayam...look 4ward jah ..adat perniagaan kadang untung kadang rugi ,..rugi dan untung bukan dpengaruhi nasi lemak...{:teatime

Lihat semua komen(32)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050777s Gzip On
To Top