Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Ratusan Babi Berenang Di Pig Island, Antara Keunikan Pulau Di Bahamas

15-8-2017 03:58 PM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 2995| Komen: 35

Mungkin ramai yang belum mengetahuinya tetapi sebuah pulau unik yang dikenali sebagai Pig Island ini memang benar-benar wujud!

Bila sebut babi sahaja, mesti semua tahu yang ianya dilarang untuk disentuh atau dimakan oleh mereka yang beragama Islam.

Bukan nak cerita tentang hukum, sebaliknya keunikan yang ada di pulau ini menjadikan Bahamas sebagai pusat tumpuan yang dikunjungi ramai.

Foto: Daily Mail
Nak tahu kenapa? Sebab di sini ada sekumpulan babi yang pandai berenang. Ya, hanya haiwan ini sahaja yang tinggal di sini dan tiada manusia langsung.

Haiwan berkaki pendek itu dilihat sangat seronok bermain bersama dan menghabiskan masa mereka berenang di dalam air laut yang membiru.

Foto: Daily Mail
Menurut beberapa sumber, kumpulan haiwan ini pada mulanya ditinggalkan oleh pelaut yang mahu menjadikannya sebagai santapan tapi disebabkan mereka tidak kembali semula, maka haiwan ini beranak-pinak sehingga menjadi banyak sekarang.

Menariknya lagi, bila ada sahaja manusia yang datang mendekati, babi-babi ini sangat mesra dan seolah-olah menunjuk-nunjuk kehebatan mereka berenang. 

Foto: Daily Mail
Pulau Babi atau nama rasminya Big Mayor Cay menjadi tumpuan mereka yang mahu melihat sendiri aksi lucu haiwan ini disamping memberi makanan kepadanya.

Ada yang teringin nak rasa pengalamannya sendiri? Tempah tiket dan terbang ke Bahamas sekarang!-CARI

Foto: Daily Mail

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 35
Komen

Previous : Jangan Mengaku Berani Kalau Belum Cuba Benda Ini!

Next       : Persatuan LGBT Itali Sakit Hati Kerana Ikon Gay Di Papan Tanda Tandas

Komen Terbaru

Quote b_n_c 25-8-2017 05:11 AM
nadie90 replied at 18-8-2017 10:48 AM
kalaulah ad pulau kucing..mesti lg rmai pergi

bkn mmg ada ke pulau kucing..

kt jepun kalau x silap

Lain-lain Komen

Quote cewekbopot 15-8-2017 04:17 PM
ogok emang pandai berenang..
Quote harrypoter 15-8-2017 04:39 PM
tombiruo kopio lo wogok
Quote devilito2 15-8-2017 04:49 PM
babi betul la babi ni...
Quote miemiecha 15-8-2017 05:11 PM
hehehe... geli plak tgk...
Quote -electrifying- 15-8-2017 05:18 PM
sikit pon xteringin nk pegi dekkk
Quote missinpiece 15-8-2017 05:25 PM
Oii polka dot oii
Quote CiliPadiSedap 15-8-2017 05:27 PM
jijiknya akak dtg pulau ni mesti traumaize..
Quote mzzenma 15-8-2017 05:29 PM
Comelnya..berlagak pula tu show off pandai berenang
Quote matchstick 15-8-2017 05:44 PM
kaki pendek duk tempat air cetek pun dh kena berenang...naseb ko lah babi
Quote gigahertz 15-8-2017 07:02 PM
matchstick: kaki pendek duk tempat air cetek pun dh kena berenang...naseb ko lah babi

Lepas ni boleh prank orang. Honeymon  kat bahanas{:love
Quote redapple10 15-8-2017 08:05 PM
Dah mcm movie angry bird pulak..{:nose
Quote eizarz 15-8-2017 08:25 PM
devilito2: babi betul la babi ni...

babi betul la pulau babi ni...{:smile{:smile
Quote de_ikea 15-8-2017 09:11 PM
Iols baru tahu babe ni ada juga kaler cekelet gold tompok-tompak bagai. Nampak sgt iols naif. Hihihi
Quote Akakstory 15-8-2017 09:18 PM
Banyak color rupanya haiwan ni
Quote RatuDunia94 15-8-2017 09:55 PM
Iols tahu pasla pualu ni dulu masa tengok Miss Universe 2009 buat kat Bahamas, si Dayana Mendoza Miss Universe 2008 berenang dgn babi.. Masa tu tergelak ios kt rumah..
Quote DeeHanania 15-8-2017 11:32 PM
Skumpulan babi bersantaian d tepian pantai gitu...
Quote fefeeling 16-8-2017 02:24 AM
untung jadi babi di bahamas ye
Quote NAYHC 16-8-2017 03:36 AM
HENDAK JADI JUTAWAN ? CUBA LAH SENANG MENANG SENANG CUCI ,
SENANG MAIN .

SENANG MENANG , SENANG CUCI , SENANG MAIN .
SCR888 , LPE888 , ROLLEX , PLAYBOY , JOKER , 24 JAM CUSTOMER SERVICE .

WHATSAPP : 014-3211104
Quote kentel 16-8-2017 07:58 AM

Lihat semua komen(35)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050311s Gzip On
To Top