Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Seronok Betul! Percutian Bajet Di Pulau Kapas Macam Wanita Ini, Cuma RM250!

22-8-2017 06:31 PM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 4803| Komen: 58

Percutian bajet di Pulau Kapas, Terengganu? Ahh, bohonglah! Manakan mungkin dapat bajet begitu rendah untuk mana-mana percutian!

Nak-nak lagi lokasinya Terengganu yang sememangnya kawasan tumpuan pelancong. 

Mungkin inilah yang dikatakan oleh sesetengah orang bila ada yang bercakap dan berkongsi kisah bagaimana murahnya melancong di dalam negara.

Bagi anda pencinta pulau-pulau di Malaysia, kena baca kisah yang satu ini. 

Cuma dengan bajet RM250, wanita ini dapat percutian indah di kwasan pulau Kapas yang sangat eksotik dan cantik gila! Jom baca perkongsiannya...


Nah sharing utk pencinta pulau2 di malaysia.
Sy berbelanja dalam rm250 je tau !!
Nak cakap trip budget ciput taklah , tapi boleh cakap trip pulau cantik ala2 'koh samui' 😄.

Details budget per pax;
Bus ticket TBS-Hentian MPKT (return) : RM76 bli online at redbusdotcom
Grab Car Hentian MPKT- Jeti Marang (return) : RM50 for 2, cost sharing RM25/pax
P.Kapas Package : RM90/pax (include boat tfr,hiking bukit singa,snorkeling,lunch & space for bag,rest & solat)
Meal expenses : Breakfast RM5 , Dinner RM8
Pasar Payang : Serunding RM30 for 500g & keropok lekor RM10


I ambil bas hari jumaat malam pukul 11 , sampai K.Tganu pukul 550 pagi sabtu. 
Balik ambil bas sabtu tu jugak pukul 10 malam & sampai tbs pukul 5 pagi.

I recommend u guys solat subuh & bersihkan diri dekat surau yg 100m dari hentian bas tu je. Selesa & luas je.

Naik boat dr jeti-p.kapas @ 8:30 pagi, balik p.kapas-jeti @ 3:30 ptg. 





Sumber: Viralicious

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
3
Bosan
1
Komen: 58
Komen

Previous : Berpuluh Pengunjung Gunung Kidul Disengat Obor-obor

Next       : Eh, Eh..Ramai Belum Tahu Di Genting Highlands Pun Dah Ada Premium Outlet!

Komen Terbaru

Quote intanumbrella 14-11-2017 10:34 PM
Edited by intanumbrella at 14-11-2017 10:38 PM

meols pi kapas seminggu naik bas 450 jah..

bot tu klau ko da biasa boleh nego dpt 30 hengget return
bas dlm 100 pergi balik
naik bas dr mpkt ke dungun tu 2 hengget lebih jah
tido kat kbc=20/semlm
snorkeling hari siap tgok shark lagi
makan kat pakya..xpun cafe kbc..cafe kbc ni klau baik dgn owner bleh dpt murah..jetty cafe pun murah jgak..
hiking..lepak2 dkt hotspot..wifi free..travel buddies yg best..org2 kat sana yg awesome..

Lain-lain Komen

Quote raradhia 22-8-2017 06:33 PM
bestnyaa terengganu, boleh mkn kopok lekor
Quote missinpiece 22-8-2017 06:59 PM
Ok la kalau betul2 ikut bajet tu
Quote CiliPadiSedap 22-8-2017 07:14 PM
ni balik hari ke tidur? sorry murah sangat
Quote rainbow259 22-8-2017 07:37 PM
wowww murah nya...
Quote Andyscenes 22-8-2017 08:23 PM
Biasanya balik hari murah camni
Quote CardiGans85 22-8-2017 08:44 PM
Ni travel asal jejak kaki kt pulau kapas ke? Klu buat mcm ni sorg2 xpe,klu ade anak..masak la we..me dl penah gak travel g tioman sorg2,tp mkn 4 hari la..br relax. Klu mcm ni,mau bertambah stress aku
Quote jazaa100 22-8-2017 08:50 PM
CardiGans85 replied at 22-8-2017 08:44 PM
Ni travel asal jejak kaki kt pulau kapas ke? Klu buat mcm ni sorg2 xpe,klu ade anak..masak la we..me ...

Stress kan....

penat dlm perjalanan tk habis lagi dah nak balik....
Quote MyNameIsIris 22-8-2017 09:07 PM
Siap nak beat travel ke pulau kapas rm100 je.. cepattt {:give

Pergi jejak je pastu balik
Quote rock_stars_roll 22-8-2017 09:23 PM
jazaa100: Stress kan....penat dlm perjalanan tk habis lagi dah nak balik....

Apa yang bestnya balik hari macam ni, macam seksa diri jah. Alang2 sampai tempat baru, ambillah peluang explore pulau & bandar KT.
Quote rock_stars_roll 22-8-2017 09:23 PM
jazaa100: Stress kan....penat dlm perjalanan tk habis lagi dah nak balik....

Apa yang bestnya balik hari macam ni, macam seksa diri jah. Alang2 sampai tempat baru, ambillah peluang explore pulau & bandar KT.
Quote CardiGans85 22-8-2017 09:24 PM
jazaa100 replied at 22-8-2017 08:50 PM
Stress kan....

penat dlm perjalanan tk habis lagi dah nak balik....

Tu la..x berbaloi..
Quote helicornia 22-8-2017 09:34 PM
patut le murah tkde penginapan balik hari ciss mcm keje bodo je
Quote harkktuih 22-8-2017 09:52 PM
Pulau kapas biasa2 je..xde yg menarik. Coral pun dah mati.
Quote becir 22-8-2017 09:58 PM
Xlawa laut dia
Quote Peterpan17 22-8-2017 10:21 PM
Trip penat badan saja,asal jejak kaki ke tempat tu kekdahnya.  Takde makna trip mcm ni. Org klu dah smp mestilah nak explore.
Quote Carcosa 22-8-2017 10:41 PM
Alah, setakat jejak kaki ambik2 gambar, pastu balik. Holiday apakah?? Pastu up budget sikit. Puiiii!! Another Melayu yg ada ura2 berak dlm shower. Duit sikit, tp nak travel. Bila ada masalah sikit, mulalah menyusahkan umat2 lain.
Quote CikPuanTaurus 22-8-2017 11:04 PM
Wahhhhh best nie
Quote Sazida 22-8-2017 11:14 PM
aku igtkan 250.00 tu pergi bercuti sana sebulan.. balik hari mmg la murah nyahhhh oiii...
Quote kiambang 22-8-2017 11:24 PM
Penat woo ....macam rushing je itinerari ..

Lihat semua komen(58)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050796s Gzip On
To Top