Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Keindahan Pemandangan Paya Menyerupai Otak Manusia Yang Memukau!

28-8-2017 12:11 PM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 4217| Komen: 35

Siapa sangka pemandangan paya di San Fernando, Sepanyol, boleh menjadi seunik ini apabila ia menyerupai permukaan otak manusia dari pandangan atas udara. Sungguh indah ciptaan Tuhan!



Rawa-rawa di Bahia de Cadiz Natural Park yang menyerupai otak itu nampak seperti otak raksasa sehingga diberi julukan 'Nature's Brain'.

Pemandangannya yang berwarna-warni begitu menakjubkan jika dilihat dari udara. Memang memukau mata melihatnya!


Foto: Cristobal Serrano/cristobalserrano.com

Memetik Oddity Central, kawasan seluas 105 kilometer persegi itu terdiri daripada tanah lembap, pantai, hutan pain dan hamparan lalang.

Bahia de Cadiz sudah lama menjadi tumpuan pencinta alam, namun ia diberi julukan terbabit beberapa tahun lalu selepas koleksi gambar dirakam jurugambar Cristobal Serano menjadi sensasi Internet.


Foto: Diego López/Wild Wonders of Europe

Foto: Juan Tebar/Dronestagram

Menurut Serano, semua gambar diambil sama sekali tidak diedit. Semua warna dipaparkan menerusi gambar adalah disebabkan ekosistem alam seperti alga ulva dan bakteria sulfur ungu. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 35
Komen

Previous : Pasar Raya Jerman 'Buang' Produk Asing Bagi Kesedaran Tentang Rasis

Next       : Pelik, Aneh - Tapi Itulah Sebab 5 Kota Ini Unik Dan Terkenal Di Seluruh Dunia

Komen Terbaru

Quote anees~nuhara 13-11-2017 05:21 PM
ya allahhhh,...cantiknyaaaaaa

Lain-lain Komen

Quote lum_lum 28-8-2017 01:14 PM
Cantiknyer...
Quote gonjol 28-8-2017 01:41 PM
subhanallah...cantik
Quote me.me 28-8-2017 03:10 PM
masyaallah.. mmg mcm otakkkkkkk....
Quote makton 28-8-2017 03:12 PM
subhanallah.... sumpah cantik!!!
Quote Iema5008 28-8-2017 03:15 PM
Cantik nya pmandangan ni... Best ja tgok
Quote ninnakarinna 28-8-2017 03:38 PM
Subhanallah. Cantiknya. Tenang je nampak.
Quote nisako 28-8-2017 03:50 PM
wah.............................
Quote RatuDunia94 28-8-2017 04:50 PM
Iols x tahu kenapa iols geli..
Quote whadda 28-8-2017 05:12 PM
cantekkk.. tapi aku cam geli tengok...
Quote miemiecha 28-8-2017 05:30 PM
geli plak mek tgk.. and mek terpikir.. ular ade x?? anakonda.. sorry mek noob bak menatang and hewan peliharaan sbb ralit tgk pak atan kat didi
Quote nurchomel 28-8-2017 05:39 PM
cantik.. rasa macam nak kikis je rumput2 tu
Quote Shirley23 28-8-2017 06:51 PM
Cantik, tapi rasa terganggu lah pulak tengok gambar tu. Aku rasa macam nak cucuk2 dan kasi rata je permukaan tu.
Quote DeeHanania 29-8-2017 01:11 AM
SubhanAllah,cantik yer...
{:childlike
Quote Felycya 29-8-2017 03:22 AM
Subhanallah..

Indah sungguh ciptaan allah...
Quote insulin 29-8-2017 07:46 AM
Cantiknya.

Alhamdulillah. Natural park rupanya. Kalau x,  mesti ada pihak mengada-ngada nak buat explorasi gas dan minyak di tempat macam ni.
Quote sapeka 29-8-2017 08:25 AM
Subhanallah
Cantik tempat ni
Quote che_yatt 30-8-2017 01:47 PM
cantik!!!! pandai photographer tu amik gambar...
Quote chinta89 30-8-2017 03:18 PM
cantiknyaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Quote alongweeda 30-8-2017 04:19 PM
cantik gile kot

Lihat semua komen(35)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055962s Gzip On
To Top