Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Makan Ikan Celup Tepung Tepi Pantai Terengganu, Suasana Persis Di Lombok!

29-8-2017 05:50 PM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 2861| Komen: 42

Wow! Tak sah rasanya kalau ke Terengganu jika tak pekena ikan celup tepung (ICT).

Tapi persoalannya mana satu gerai atau restoran yang menyediakan menu tersebut, paling sedap, murah dan fresh?

Terbayang sudah bagaimana keenakan ikan, sotong, udang yang dihidang panas-panas. 

Antara lokasi terkenal yang anda boleh cuba ialah Mr Celup Tepung Station yang terletak betul-betul di tepi pantai Penarik Setiu. 

Pemandangan dan suasana tepi pantai, seakan menambah kesedapan ikan celup tepung yang dipesan. Katanya siap ada buaian macam rasa di Lombok pula.


Kemudahan tip top ada musolla, tandas, tmpt parking luas & kedai bersih.

Menu lain mcm nasi ayam, keropok lekor, mee sup pun ada. Pakat singgah!

Lokasi : Pantai Penarik Setiu,Terengganu
Waktu Operasi : 10 pagi - 8 malam















Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 42
Komen

Previous : Apam Balik 50 Sen, Berebut-Rebut Serbu Gerai Pakchoh Di Perlis

Next       : Semarakkan Semangat Kemerdekaan Dengan Burger Hipster Edisi Negaraku!

Komen Terbaru

Quote palmolive 12-9-2017 12:18 PM
kedai ni aku pernah pergi dulu dating ngan ex-awek.
dulu tak besar cm skrg ni..

Lain-lain Komen

Quote RatuDunia94 29-8-2017 06:05 PM
Sedapnya....
Quote aleesyasofia 29-8-2017 06:13 PM
wah.. terliur dibuatnya..
Quote CiliPadiSedap 29-8-2017 08:23 PM
nampak lg sedap daripada celup tepung kt airport
Quote intanpurnama 29-8-2017 08:34 PM
Rase nak gi la ni gak sedapnyer
Quote ms.engine 29-8-2017 09:25 PM
Port wajib singgah bila kelik kelate..
I suka tganu..kalau ada job mmg tingin nk stay tganu..
Quote pinkypetal 29-8-2017 09:58 PM
Sedap ni. Makan pulak tepi pantai sambil angin bertiup sepoi2 bahasa
Quote pearl.silver 30-8-2017 12:05 AM
Selalu tgk org mkn celup2 tepung ni kt kuantan..tp xpenah try lg
Btw org mkn celup2 tepung ni ada pencicah x?
Quote moonbug 30-8-2017 12:13 AM
Cantik scenery. Dah dkt 10 tahun tak jejak kaki ke Terengganu
Quote husie91 30-8-2017 01:02 AM
sedapnyaa laut pon camtik biru jee
Quote romeor 30-8-2017 02:24 AM
Adoiii teringinnya la nak gi. Tapi betul ke sesedap yg dikata weiii kang pegi tak sedap lak.
Quote Felycya 30-8-2017 05:12 AM
pearl.silver replied at 29-8-2017 11:05 PM
Selalu tgk org mkn celup2 tepung ni kt kuantan..tp xpenah try lg
Btw org mkn celup2 tepung ni ada p ...


Nk cicah boleh xnk cicah pon boleh..

Tanjung lumpur la syurga makanan celup celup tepung ni kalau kt kuantan...
Quote Jeniechan 30-8-2017 07:07 AM
Pernah makan .sedap tapi x sesedap kedai seri menanti kot nama dia .area penarik juga.
Quote pearl.silver 30-8-2017 07:48 AM
Felycya replied at 30-8-2017 05:12 AM
Nk cicah boleh xnk cicah pon boleh..

Tanjung lumpur la syurga makanan celup celup tepung ni k ...

A ah..klu singgah kedai2 yg jual celup2 tepung ni i beli kopok ngan satar je..
Quote Felycya 30-8-2017 08:43 AM
pearl.silver replied at 30-8-2017 06:48 AM
A ah..klu singgah kedai2 yg jual celup2 tepung ni i beli kopok ngan satar je..

Ohh..
Itu yg dh siap goreng jual kt warung2 & gerai2 kn..
Ada yg dh dicucuk kt lidi yg tu pon sedap jugak..
Quote pearl.silver 30-8-2017 09:03 AM
Felycya replied at 30-8-2017 08:43 AM
Ohh..
Itu yg dh siap goreng jual kt warung2 & gerai2 kn..
Ada yg dh dicucuk kt lidi yg tu pon se ...

Bli kt kedai celup tepung tu la..satu kedai pok nik ke apa tah, satu lg kedai kak ina.
Bila singgah kedai2 tu penuh org tgh mkn celup2 tepung, jd i bli kopok n satar bungkus mkn dlm kereta je..haha..
Quote Felycya 30-8-2017 09:58 AM
pearl.silver replied at 30-8-2017 08:03 AM
Bli kt kedai celup tepung tu la..satu kedai pok nik ke apa tah, satu lg kedai kak ina.
Bila singg ...

Ehh..
Dekat area mane tu ??.
Mcm menarik je.
Quote pearl.silver 30-8-2017 10:03 AM
Felycya replied at 30-8-2017 09:58 AM
Ehh..
Dekat area mane tu ??.
Mcm menarik je.

Dekat tanjung lumpur..
Quote Felycya 30-8-2017 10:06 AM
pearl.silver replied at 30-8-2017 09:03 AM
Dekat tanjung lumpur..

Ohh..
Tq pearl..

Ai biasa makan yg kt restoran je kalau kt tg lumpur tu sbb berkesempatan pergi time malam je situ.

Kalau yg kt gerai kt area tganu.
Quote pearl.silver 30-8-2017 10:08 AM
Felycya replied at 30-8-2017 10:06 AM
Ohh..
Tq pearl..


Teringin nk mkn celup tepung dan kopok kat tganu..tp xda geng nk bawa merayap ke sana..hahah..

Lihat semua komen(42)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045899s Gzip On
To Top