Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Anda Berani Dikurung Dalam 'Sangkar Maut' Bersama Buaya Ini?

12-9-2017 01:37 PM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 1965| Komen: 20

Kebanyakan orang lain kalau boleh nak jauhkan diri dari mendekati haiwan buas yang ganas dan berbahaya. Tapi, lain pula ceritanya dengan pengunjung taman tema Crocosaurus Cove di bandar Darwin, Australia. 

Mereka lebih teruja untuk mengalami sendiri 'sesi suai kenal' dengan beberapa ekor buaya sepanjang 4.8 meter! 



Umum tahu buaya adalah haiwan berbahaya di mana 'pertemuan' dengannya sering berakhir dengan tragedi. Tapi bagaimana pula jika anda berpeluang bersemuka dan memberikan 'salam perkenalan' dengan reptilia itu?



Memetik The Sun, pengunjung berlumba-lumba ingin masuk ke dalam sebuah sangkar kaca yang diberi julukan Cage of Death untuk bergambar dengan reptilia sepanjang 16 kaki itu!




Pengunjung dikunci di dalam sangkar kaca berkenaan selama 15 minit di mana mereka dapat melihat reptilia gergasi itu melahap 'makanan' mereka.



Foto: Mirror/Crocosaurus Cove

Anda berani dibiar terkurung di dalam sangkar dan dikerumuni haiwan pemangsa yang ganas ini? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 19
Komen

Previous : 5 Rumah Paling 'Rare', No5 Paling 'Busuk'!

Next       : Tahu Tak, 6 Bangunan Ini Ada Kembar Di Tempat Lain?

Komen Terbaru

Quote WhiskeyScotch 18-9-2017 04:28 PM
Okeyh, tak berani!

Lain-lain Komen

Quote chinta89 12-9-2017 02:16 PM
xde penyakit cari penyakit
Quote Megikari 12-9-2017 02:17 PM
Besau nye wehh boya. Ke ilusi optik je?
Quote umbut 12-9-2017 02:19 PM
Wah.. best ni.. nak juga try.. tapi kaca tu pastikan kebal ler.. buat dilibas, pecah..
Quote seng1981 12-9-2017 02:56 PM
tak berani
Quote nafham 12-9-2017 02:58 PM
Megikari: Besau nye wehh boya. Ke ilusi optik je?


memang besar. Darwin town yg banyak buaya uols. iols duk sini dah 8 tahun. smp skrg x jejak lagi tempat ni sbb nak masuk mahal {:cryrun

Quote hatikudus 12-9-2017 03:12 PM
Oooo tidakkkkkk
Quote Artemesiaa 12-9-2017 04:01 PM
Tak berani le nak cuba
Quote Gadis_sarawak 12-9-2017 04:16 PM
Aku duk terbayang kalau masuk dalam tu jadi bukan2 macam lam filem..sekali kena libas zasss..
Quote devilito2 12-9-2017 04:55 PM
besarnya buaya....
Quote skinskin 12-9-2017 05:17 PM
mohon kace pecah{:run
Quote cik-jaja 12-9-2017 05:27 PM
jadi final destination, xpasal jeee
Quote EvieWanKenobi 12-9-2017 07:01 PM
tidak sesekali..

tapi besar betul boye tu..
Quote RatuDunia94 12-9-2017 07:49 PM
SEKIAN, TERIMA KASIH je la!
Quote shanshero 12-9-2017 11:26 PM
kat sarawak takde ke nak tiru aksi camni
Quote SecretLuv 12-9-2017 11:55 PM
Teringat kat Running Man. Kalau diaorang pergi situ mesti best.
Quote aleesyasofia 13-9-2017 12:31 AM
SecretLuv replied at 12-9-2017 11:55 PM
Teringat kat Running Man.  Kalau diaorang pergi situ mesti best.

iols pon sama.. kot2 running man pilih tmpt nie.. mrasa la tgk..
Quote xinrou31 13-9-2017 05:08 PM
kalau ada apa apa accident,mampus
Quote zackry14 17-9-2017 11:19 AM
Nope.. tq.sekali balang tu pecah.. haiyoo
Quote edoraixora 18-9-2017 02:39 PM
xde keje lah ku nk pergi sini
lebih baik travel tempat best2

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047402s Gzip On
To Top