Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Sampai Beratur Panjang, Semua Berebut Aiskrim Durian D24 Di Melaka!

14-9-2017 05:12 PM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 4967| Komen: 17

Sebut sahaja Melaka, pasti terbayangkan signature dish di sana seperti coconut shake, kuih keria dan mango float.

Namun, kini bertambah satu lagi makanan yang menjadi fenomena iaitu aiskrim durian D24!!

Bagi yang merungut tak sempat merasa aiskrim durian di McDonald's tempoh hari bolehlah mencubanya di sini pula.

Apa yang menarik ialah ia tidak menggunakan sebarang pewarna dan perasa durian, sebaliknya memang 'pure' durian D24 yang sebenar. 



Jadi jangan terkejut bila masuk ke dalam kereta, baunya memang semerbak! Katanya lagi sampai melekat dan sampai ke tekak rasanya!

Harga pun sangat berbaloi iaitu cuma RM8 bagi setiap mangkuk biasa dan RM15 bagi mangkuk bersaiz besar. 

Jom ke sini, tengok sahaja barisannya pun dah tahu kehebatan yang bakal anda rasai!


Lokasi:-
Waze : Asam Pedas Kak Su
Buka : Sabtu - Khamis
12:00tghari- 3:30ptg)
: Jumaat ( 2:30pm - 4:30pm)







Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 17
Komen

Previous : The Billionaire Soft Serve, Hanya Orang Kaya Sahaja Boleh Makan Ais Krim Ini

Next       : Sedap, Besar Confirm Puas Hati. Cubalah Satay Godang Di Senawang

Komen Terbaru

Quote Daisyna 5-10-2017 03:30 PM
nak beli durian x de musim,aiscream pun ok what

Lain-lain Komen

Quote lucky_peace 14-9-2017 06:08 PM
Panjangnya beratur..
Quote raradhia 14-9-2017 06:23 PM
sedapnya alahai, ada beza tak dgn aiskrim perisa durian yg lain tu? kot2 laa yg ni lebih sedap
Quote leena1234 14-9-2017 06:24 PM
Ooo..sedapnya..delicious {:hooray. Tp nk beratur pnjg plaks..
Quote dubuk 14-9-2017 06:28 PM
sedapnyaa.. letak popcorn durian lagi sedapnyaa
Quote DeeHanania 14-9-2017 08:05 PM
Alamak dap er,
Nnti bole g kalo balik
{:childlike
Quote merrissa 15-9-2017 01:27 AM
bukti di buat dari durian ori ???? mana bukti kahkahkah....
Quote Lagubestbest 15-9-2017 02:09 AM
Kedai bawah pokok pn harga aiskrim RM8 hingga Rm15 satu cup? kagum.
Quote AJ88 15-9-2017 07:55 AM
Ouh kat sini ke.

Kalau rajin blh la pegi usha ptg kang.
Quote peachauto 15-9-2017 07:56 AM
Edited by peachauto at 15-9-2017 08:01 AM

daripada nak beratur panjang kat sini baik la p makan kat durian cottage jonker walk.. mendurian ice cream smpi lebam...rega 1 cup rm5, kon rm3 camtu la x ingat...cencol durian pon sedap..tiap2 kali p melaka mesti singgah bli, org pon x ramai, kadang2 xde orgkat kedai tu ...  tapi kedai milik cina malaysia la..
Quote mizruncing 15-9-2017 09:17 AM
macam sedap je
Quote intanpurnama 17-9-2017 01:02 AM
Kalau gi melaka boleh singgah ke sini
Quote kuihbakar 18-9-2017 07:17 PM
Sedapnya... nangis tengok
Quote kittypong31 18-9-2017 10:29 PM
nasib tak makan kalau tak dah kempunan tengok
Quote AbukRokok 18-9-2017 10:46 PM
susah nak parking tempat ni...penuh..dah la jalan sempit..menyusahkan pengguna jalan raya utama yg lain.
Quote melatiazman 27-9-2017 11:07 PM
sedapnya teringin nk rasa
Quote Rainsack 28-9-2017 06:16 AM
Wahhhhhh sedapnyeeeee{:sing
Quote Daisyna 5-10-2017 03:30 PM
nak beli durian x de musim,aiscream pun ok what

Lihat semua komen(17)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052870s Gzip On
To Top