Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Segarnya! Agar Agar Tembikai Viral...Rugi Tak Cuba

6-10-2017 11:17 AM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 1899| Komen: 12

Agar-agar tembikai! Slurp..pencuci mulut yang menjaudi viral ini kelihatan sangat enak dan juga menyegarkan.

Nak-nak lagi jika disejukkan dan dimakan pada waktu panas. Sejuk je rasa anak tekak.

Jomlah cuba. Pasti seisi keluarga menyukainya!


Bahan-Bahan :
1. Potong dadu buah berikut :

Buah Naga
Buah Kiwi
Buah Nenas
Buah Betik
Buah Tembikai 
Buah Anggur 
Buah Apa-Apa Sahaja mengikut citarasa

2. Masukkan kesemuanya dalam buah tembikai yg dikeluarkan isinya.

3. Panaskan Agar-Agar seadanya.

4. Tuang Agar-Agar dalam tembikai.

5. Biarkan sejuk. Masukkan dalam peti.

6. Boleh dipotong dan dihidangkan. - CARI


Kredit resipi: Starvingtime

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 12
Komen

Previous : Kek Batik Hijau, Resipi Mengangkat Selera!

Next       : Resipi Mi Wantan Homemade Terbaik Ada Di Sini, Rugi Besar Tak Cuba

Komen Terbaru

Quote KuewTeuwKungFu 11-10-2017 09:02 PM
Sedapnyerrr...mkn time pnas...pnyjuk bdan

Lain-lain Komen

Quote zawara 6-10-2017 12:08 PM
paling tak suka agar2.. haha
Quote nisako 6-10-2017 01:53 PM
wah cm sedap je..............
Quote devilito2 6-10-2017 02:39 PM
cantiknya ...
Quote GreenPeas310 6-10-2017 03:09 PM
kreatif dan nampak sedap
Quote makton 6-10-2017 03:32 PM
cantik.. mesti sedap
Quote jerukkedondong 6-10-2017 07:55 PM
zawara: paling tak suka agar2.. haha

Jelly or dadih suka tak{:good
Quote sehirkedi 6-10-2017 08:02 PM
Waaaww memukau.. Terliur habis tengok..nie kalau makan time cuaca panas 10 potong pun tak cukup..
Quote MarissaOberlin 8-10-2017 02:28 AM
kalau agar tu still lagi cair maksudnya suam-suam la kan ?
Tak ke nanti layu le buah2 yang dicelup ke dalam jelly suam itu.
Ke hakak salah konsep ?
Quote shanshero 8-10-2017 10:20 AM
buah2 dalam tin lagi sesuai untuk resepi ni rasanye
Quote syue86 9-10-2017 09:05 AM
wahhh menariknya dan cantik
Quote syadail 9-10-2017 04:19 PM
selalu dlm gambar tunjuk buah2 tu serata je kedudukannya.

Kalau buat sndiri slalu buah tu mendap kt bawah. Bila potong tak cantik.

Ada cara ke nk bagi dia serata.
Quote KuewTeuwKungFu 11-10-2017 09:02 PM
Sedapnyerrr...mkn time pnas...pnyjuk bdan

Lihat semua komen(12)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049738s Gzip On
To Top