Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Pelik-pelik! KFC Jepun Lancarkan Garam Mandi Beraroma Ayam Goreng!

6-11-2017 02:48 PM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 1261| Komen: 11

Garam mandi memang sangat baik diamalkan untuk merendam kaki mahupun seluruh badan. 

Ia dipercayai dapat menjadi terapi untuk melegakan badan anda daripada stres dan juga lesu. 

Sebab itulah di spa lazimnya mandian garam bersama air hangat sering dijadikan salah satu rawatannya. 

Namun, mungkin anda terasa pelik bila garam mandi yang dikeluarkan oleh KFC di Jepun ini sengaja diciptakan dengan aroma ayam goreng!



Memetik Livedoor, KFC Jepun bekerjasama dengan Village Vanguard telah menghasilkan garam mandi yang berbentuk peha ayam.

Bukan itu sahaja, jika garam mandian ini dimasukkan ke dalam air hangat, ia akan meleleh dan mengeluarkan buih seperti ayam yang sedang digoreng.

Air hangat yang sudah dicampur garam ini pula akan berubah menjadi kekuningan seolah-olah minyak goreng terpakai. Ia juga mengeluarkan aroma yang mirip dengan ayam goreng KFC!


Alahai, biar betul ni! Dikatakan juga produk unik ini tidak dipasarkan di mana-mana cawangan KFC Jepun. Sebaliknya ia dijadikan hadiah untuk 100 pelanggan yang bertuah!

Untuk mendapatkan garam mandi ini, pelanggan di sana perlu mengikuti undian di laman web rasmi KFC Jepun bermula 1 hingga 15 November ini. 

Bagaimana agaknya sensasi berendam dalam mandian garam aroma ayam goreng ini ya! - CARI 


Foto: Carian internet

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 11
Komen

Previous : 8 Mitos Dan Kepercayaan Orang Rusia, No.4 Tu Boleh Pakai Ke?

Next       : Lembah Barun Di Nepal Ini Dikatakan Lembah Tercantik Di Dunia..

Komen Terbaru

Quote devilito2 7-11-2017 04:58 PM
terlampau kreatip ...

Lain-lain Komen

Quote kikuri 6-11-2017 02:52 PM
pas mandi kene kejo ngan anjing sebab berbau ayam
Quote Artemesiaa 6-11-2017 03:49 PM
Euwww tak minat ler
Quote alesandra 6-11-2017 04:56 PM
aku dulu sedap je label bangla2 bau ayam kfc.agaknya diorg dah lama pakai mendelah ni
Quote Felycya 6-11-2017 05:17 PM
kikuri replied at 6-11-2017 01:52 PM
pas mandi kene kejo ngan anjing sebab berbau ayam

Langsung kena ratah sampai ke tulang putih pon tak bersisa.
Quote MH3707 6-11-2017 05:25 PM
leceh....gi je pantai lagi natural
Quote trakea 6-11-2017 05:54 PM
Apake bongok....
Quote dubuk 6-11-2017 07:20 PM
stop the madness
Quote epis 6-11-2017 07:36 PM
Ritu kt negara mana tah, aussie ke nz ke kuarkan lilin bau ayam goreng kfc gak...
Quote tzliew 6-11-2017 08:24 PM
macam macam ada
Quote Despacito 6-11-2017 09:05 PM
Adoiii mcm2
Quote devilito2 7-11-2017 04:58 PM
terlampau kreatip ...

Lihat semua komen(11)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049218s Gzip On
To Top