Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Nasi Lemak Bungkus Telur, Kini Jadi Rebutan Di Kajang...

7-11-2017 02:58 PM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 2945| Komen: 43

Nasi lemak sememangnya menjadi makanan kegemaran seluruh rakyat Malaysia. 

Tapi nak mendapatkan yang benar-benar enak memang satu cabaran. 

Kadang-kadang pelanggan merungut sebab setiap kali membeli nasi lemak, bukan sahaja sambal yang sedikit malah semua bahan lain pun diletak 'ciput'.


Mana telur rebusnya, kacang tanah dan ikan bilis? Namun, berbeza di warung yang satu ini.

Terletak di Kajang, Warung Bunian menyediakan nasi yang penuh dengan telur! Wah!

Seperti nasi pataya, nasi lemak telur bungkis ini dikatakan sebagai menu paling sedap.

Seorang netizen, Azri Walter berkongsi gambar dan juga video nasi lemak ini di laman sosial, terus menjadi viral bila dikongsi 17 ribu kali!

Loading FB Post...

"Warung ini terletak di dalam kawasan kampung di pinggiran Putrajaya. Kalau kau datang jam 8 pagi. Memang silap-silap kau kena makan atas jalan tar jawabnya. kikiki.

"Selain nasi lemak, ada roti canai dan kuih muih. Roti canai nya ditebar oleh owner nya sendiri tau iaitu Puan Salmiah (bukan nama sebenar). Memang handal.

"Sesiapa yang teringin nak cuba boleh waze : Warung Bunian," katanya. 



Foto Carian internet

Jom, apa lagi! Jangan sampai mengidam pula.. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 43
Komen

Previous : Tiada Lagi Beratur Panjang, Malaysia Dah Ada Kiosk McD Layan Diri!

Next       : Isinya Lebih Manis Dari Kerang, Kepah. Jom Cuba Mentarang Bakar Di Sekinchan!

Komen Terbaru

Quote abangadek 12-11-2017 06:52 PM

dah tu? peqelih?

Lain-lain Komen

Quote nisako 7-11-2017 03:05 PM
dapnye.........
Quote dubuk 7-11-2017 03:08 PM
ada kacang goreng lagi sedappppp
Quote chinta89 7-11-2017 03:19 PM
terliurrrrrrrrrrrr
Quote ciwi1166 7-11-2017 03:57 PM
balut telur, macam burger special plak... hahaha
Quote shanshero 7-11-2017 04:07 PM
puas ati kalo makan nasi lomak camni
nasi lomak rm1.00 tu ciput lauk dia macam
taik kucing
Quote MeghanK 7-11-2017 04:18 PM
sambal sedap tak..pedas tak
Quote tembikai 7-11-2017 04:46 PM
sedapppnya...ada telo..sambal pun nmpak isi nya..bukan cili semata..pastu ada timun...

teringat memula pindah sini...beli n.lemak...lps pilih lauk..minta timun..blh dia kata..hang pi la beli timun sendiri.

dan smpai sekrg...tak pernah dpt timun bila beli n.lemak..
Quote matchstick 7-11-2017 05:21 PM
sambal nampak sedap..
xmcm nasi lemak tepi jalan tu. harapkan lobster aje. yg lain sume nmpk x sedap
Quote Thuglife 7-11-2017 05:27 PM
nasik lemak kat sungai jelok paling sedap setakat aku dok kajang..hehehe.. akak kelantan yg jual.. sambal pulak mmg terbaek..
Quote jinggagurl 7-11-2017 05:39 PM
Selalu klo boss belanja breakfast tempah kat bunian ni la. Mencabar nak parking sini
Quote damian_lee 7-11-2017 06:32 PM
Telur goreng
Nasi lemak
Sambal berminyak
Ikan bilis n kacang goreng
.
Ntahlahh
Quote drivethru 7-11-2017 06:55 PM
Nasi lemak pattaya.
Quote babydoll 7-11-2017 08:27 PM
ya awlohhhh!! sedapnyeeee!!


ni yg malas masuk bod ni. semua sedap!
Quote RatuDunia94 7-11-2017 10:00 PM
damian_lee replied at 7-11-2017 06:32 PM
Telur goreng
Nasi lemak
Sambal berminyak

500 Kalori.. Hehe
Quote Potpouri 7-11-2017 10:52 PM
Biasa-biasa je rasa dia uols.

Tp lauk isnin khamis sedap. Gulai ketam
Quote kupkapp 8-11-2017 12:07 AM
selalu lalu tapi tak pernah berkesempatan singgah
Quote SecretLuv 8-11-2017 12:27 AM
tembikai replied at 7-11-2017 04:46 PM
sedapppnya...ada telo..sambal pun nmpak isi nya..bukan cili semata..pastu ada timun...

teringat m ...

Aik. Kenapa dia nak marah pulak bila orang minta timun? Dah nasi lemak kan. Kenalah ada timun.
Quote edee_91 8-11-2017 01:23 AM
damian_lee replied at 7-11-2017 06:32 PM
Telur goreng
Nasi lemak
Sambal berminyak

kat mana pulak nak cari sambal tak berminyak? sambal rebus?
Quote damian_lee 8-11-2017 06:00 AM
edee_91 replied at 7-11-2017 05:23 PM
kat mana pulak nak cari sambal tak berminyak? sambal rebus?

Kat gambar tu sambal dia bergenang minyak
.
Aku pahe la
Kalau sambal nak sedap kena tumis
Sampai garing
Minyak kena banyak juga
...
Tapi kalau serve mcm diselaputi minyak?
..
Anyway cakap pasal minyak ..
Orang kata sesudu dua minyak zaitun tiap ari boleh plawlesskan kulit

Lihat semua komen(43)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044931s Gzip On
To Top