Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Syurga Dunia Di Columbia! Sungai 5 Warna, Indah Bak Pelangi

17-11-2017 05:20 PM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 2541| Komen: 25

Cantik sangat warna pelangi! Biasanya nampak di langit, tapi tahukah anda ada sungai yang sama indahnya bak pelangi?

Terletak di Columbia, Sungai Caño Cristales digelar sebagai sungai paling indah di dunia oleh mereka yang pernah mengunjunginya.

www.pandotrip.com
Warna airnya berwarna-warni, hasil daripada kewujudan tumbuh-tumbuhan air tawar yang dikenali sebagai macarenia clavigera.

Antara bulan Julai hingga November, tumbuhan berwarna merah akan berpaut pada batu di sepanjang sungai bersama dengan lumut, tumbuhan akuatik, dan batu karang.

www.pandotrip.com
Gabungan kesemuanya mewujudkan suasana warna-warni di bawah permukaan air.

Menurut portal Pandotrip, kejernihan airnya yang tembus hingga ke dasar membolehkan pengunjung melihat hidupan liar dan tumbuh-tumbuhan di bawah permukaanya.

Bongkah batu yang ada pula menghasilkan warna kelabu, menyempurnakan lagi keindahan landskapnya.


www.pandotrip.com
Untuk ke sini, pengunjung perlu terbang ke La Macarena, melalui Taman Negara Serrania de la Macarena dan meneruskan berjalan kali atau menunggang kuda untuk sampai kerana ianya tidak dapat diakses melalui jalan raya.

http://kaki.sini.com.my
Syurga dunia! Harap-harap diberi peluang untuk sampai ke sini suatu hari nanti. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 25
Komen

Previous : 6 Cara Globetrotter Malaysia Boleh Jimatkan Perjalanan

Next       : Bukan Cuti Sekolah Namanya Tanpa Berjalan, Jom Bawa Anak Ke 8 Taman Rekreasi Ini!

Komen Terbaru

Quote notsospecial007 28-11-2017 11:32 AM
cantiknyaaa.. tp mesti susah nak access ke sana..

Lain-lain Komen

Quote DeeHanania 17-11-2017 05:43 PM
Cantik yer
Quote Andyscenes 17-11-2017 05:47 PM
Harap satu hari nnt malaysia ada sungai mcm ni.
Quote Despacito 17-11-2017 06:05 PM
Subhanallah cantik sungguh
Quote mrizumi 17-11-2017 06:11 PM
Cantik..
Quote Artemesiaa 17-11-2017 06:27 PM
Cantik memang cantik tapi yang seksa nak sampai ke tempat tu macam2 mode of transportation kena guna baru boleh sampai betul2 kawasan pendalaman ni
Quote felicity18 17-11-2017 09:49 PM
subhanallah cantik sungguh
Quote felicity18 17-11-2017 09:50 PM
semoga ada rezeki utk explore palces like these one fine day
Quote felicity18 17-11-2017 09:50 PM
cepat la anak2 besar. mami nak travel and explore
Quote heedgags 18-11-2017 12:44 PM
MasyaAllah.. Cantiknya mcm wallpaper..
Quote Konahhh 18-11-2017 03:39 PM
Cantiknyaaaa sungai {:love semoga dapat jejak sini one day!
Quote moonbug 18-11-2017 03:43 PM
Cantiknyaaa
Quote mokcikKSKB 18-11-2017 04:09 PM
Cantik tp nmpk mcm horror je
Quote RooneyMara 18-11-2017 11:53 PM
Subhanallah cantik betul. N nampak sgt bersih!

Quote CiliPadiSedap 19-11-2017 05:32 AM
Artemesiaa: Cantik memang cantik tapi yang seksa nak sampai ke tempat tu macam2 mode of transportation kena guna baru boleh sampai betul2 kawasan pendalaman ni

Dik grab car ada promotion sempena kenaikan harga minyak. Boleh lah pg sungai tu
Quote CiliPadiSedap 19-11-2017 05:33 AM
felicity18: semoga ada rezeki utk explore palces like these one fine day

Belakang rumah akak ada anak sungai camni, penuh anak berudu
Quote leena1234 19-11-2017 12:56 PM
Subhanallah, cantiknya!
Quote nejina 19-11-2017 09:09 PM
subhanallah cantik sgt
Quote SuRiaGreeNz 20-11-2017 08:02 AM
Subhanallah cantik sungguh ciptaan Allah
Quote zaziot 20-11-2017 10:41 AM
canteknye!!...bestnye kalau dpt pegi

Lihat semua komen(25)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.066581s Gzip On
To Top