Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Gruener See, Taman Di Dasar Danau Yang Indah Dan Memukau!

24-11-2017 01:43 PM|Oleh: Maly Rosli| Komen: 27

Wah! Tak terkata betapa indahnya ciptaan Tuhan di dunia ini. Ternyata, masih banyak lagi fenomena alam yang unik dan jarang ditemui seperti di Styria, Austria ini. 


Foto: Earth Porm

Di sini terdapat sebuah taman unik yang akan berubah menjadi sebuah tasik yang sangat indah ketika musim panas. 

Gruener See atau lebih dikenali sebagai Tasik Hijau ini kelihatan seperti sebuah taman yang ditenggelami air. Sangat menakjubkan!





Memetik Mail Online, Gruener See merupakan lokasi kegemaran bagi mereka yang sukakan aktiviti hiking atau berkhemah kerana keindahan 'dunia di dasar tasiknya'.




Foto: Mail Online

Pada musim sejuk, taman yang terletak di lembah rendah ini dikelilingi oleh pergunungan yang diselubungi salji.

Apabila suhu mula meningkat pada musim bunga, air salji yang mencair akan berkumpul, lalu membentuk sebuah tasik sedalam 40 kaki sepanjang musim panas.



Foto: Earth Porm

Mesti ada yang berangan sedang berenang di taman bawah air ini, kan? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
12
Marah
14
Terkejut
7
Sedih
22
Lawak
17
Bosan
8
Komen: 27
Komen

Previous : Sedih Tak Dapat Bunga Konvo? Buat Banner Untuk Diri Sendiri Macam Bro Ni!

Next       : Tinggi Hanya 1 Meter, Si Genit Ini Pecah Stereotaip Dunia Fesyen!

Komen Terbaru

Quote iznanaziz 26-2-2018 02:33 PM
DayangKirana replied at 5-1-2018 08:14 AM
ni mesti tak baca artikel sampai habis kan?

heh heh.

baca langkau2

Lain-lain Komen

Quote Artemesiaa 24-11-2017 02:51 PM
Diver mesti suka nak teroka tempat ni tapi mesti sejuk air ya
Quote nisako 24-11-2017 03:00 PM
cantiknye........................
Quote barfi 24-11-2017 03:21 PM
Wahhh cantiknya. Fefeeling masuk ke taman bunian dalam tasik gtu
Quote @chik 24-11-2017 11:37 PM
Cantikkk...
Quote DeeHanania 25-11-2017 06:07 PM
Cantik yer!!!
Quote CiliPadiSedap 26-11-2017 12:10 AM
rumah akak lagi cantik
Quote iznanaziz 26-11-2017 01:08 AM
barfi replied at 24-11-2017 03:21 PM
Wahhh cantiknya. Fefeeling masuk ke taman bunian dalam tasik gtu

siap ada pagar lagi tu...

ntah2 kampung dulu penah tenggelam
Quote felinecat 26-11-2017 08:27 AM
kat luar negara, tasik summer, takut pula nak mandi. kes amoeba
Quote kimchipedas 27-11-2017 01:55 PM
Wow wow wow sgt teringin nk p tgk yer
Quote men_cari 28-11-2017 11:03 AM
barfi replied at 24-11-2017 03:21 PM
Wahhh cantiknya. Fefeeling masuk ke taman bunian dalam tasik gtu

bace ko nih mcm sewram plak bunyi nyaa...hahahaha
Quote notsospecial007 28-11-2017 11:29 AM
bestnyaa tgk.. ntah mampu ke tidak nk sampai ke sana..
Quote misssakura 28-11-2017 01:32 PM
Cantiknya. Tapi iols mustahil kot tngok live sendiri. Takot bab2 berenang diving bagai ni.
Quote cmf_ultraviolet 28-11-2017 03:42 PM
cantik sangat
Quote raihaneem 28-11-2017 04:35 PM
Cantiknya....syoknya berenang dlmni
Quote Cari-Faizal 20-12-2017 02:01 PM
dlm air ad mcm ni? cntiknya
Quote idadzira 26-12-2017 09:48 AM
subahanallah
Quote kucen_miang 26-12-2017 12:01 PM
Edited by kucen_miang at 26-12-2017 12:04 PM

cantik sangat..





Quote chauky314 3-1-2018 11:42 AM
bestnyer kan....
Quote DayangKirana 5-1-2018 08:14 AM
iznanaziz replied at 26-11-2017 01:08 AM
siap ada pagar lagi tu...

ntah2 kampung dulu penah tenggelam

ni mesti tak baca artikel sampai habis kan?

Pada musim sejuk, taman yang terletak di lembah rendah ini dikelilingi oleh pergunungan yang diselubungi salji.

Apabila suhu mula meningkat pada musim bunga, air salji yang mencair akan berkumpul, lalu membentuk sebuah tasik sedalam 40 kaki sepanjang musim panas.


Lihat semua komen(27)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.145061s Gzip On
To Top