Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Inilah Bern, Kota Pelancongan Musim Sejuk Paling Popular Di Instagram

28-11-2017 01:29 PM|Oleh: Adib Za| Komen: 45

Hujung tahun tiba lagi dan pada masa ini ramai yang mengambil peluang bercuti bersempena dengan cuti hari Natal dan juga tahun baru. 

Dalam pada itu, destinasi yang menjadi kegilaan dan pilihan pada musim sejuk ini pastilah ke negara yang sedang mengalami musim itu dan juga salji. 

Memetik laman CNN, ternyata ada beberapa destinasi 'musim sejuk' yang sering menjadi pilihan pelancong di seluruh dunia dan seterusnya popular dikunjungi. 


Jika dilihat pada laman sosial seperti Instagram, terdapat jumlah foto dan video yang tinggi untuk hashtag #Bern iaitu satu destinasi pelancongan hebat terletak di Switzerland. 

Nyata sekali ia merupakan pilihan tertinggi sebagai destinasi kegemaran ramai bagi menghabiskan cuti musim sejuk. 

Ia sekaligus mengalahkan antara pesaing utamanya seperti pergunungan Aspen di Amerika Syarikat, pergunungan Charmonix di Perancis dan sebagainya. 

Ternyata kota Bern ini banyak kelebihannya dan tak hairanlah ia begitu terkenal di Eropah. Sepanjang tahun lalu sahaja sebanyak 19.9 juta pelancong sudah menjejakkan kaki ke sini. 


Terdapat satu akaun khas di Instagram bagi pencinta kota Bern iaitu ilove_bern. Di sini, anda boleh melihat ratusan gambar kota indah ini yang dipenuhi dengan salji pada musim sejuk ini. 

Menerusi laman Instagram ini juga pelbagai info yang bakal anda dapati berkenaan kota Bern termasuklah tempat menarik, keindahannya dan sebagainya. 

Malah CNN melaporkan hashtag #Bern sahaja telah membanjiri laman sosial dengan lebih 1 juta kali hashtag, manakala di tempat kedia hashtag #Aspen dengan 930 ribu kali hashtag. 


Jadi bagi mereka yang ingin mencuba menjejakkan kaki ke destinasi percutian musim sejuk, Bern mungkin telah membuatkan anda jatuh cinta. Kan? 

Bagi artikel akan datang, mungkin kita akan melihat apa pula yang menarik di sini ya! - CARI 



Foto Carian internet

Apa Reaksi Anda...

Bagus
18
Marah
9
Terkejut
6
Sedih
11
Lawak
11
Bosan
25
Komen: 45
Komen

Previous : Gruener See, Taman Di Dasar Danau Yang Indah Dan Memukau!

Next       : Impian Terbang Ke Iceland? Kena Tahu Cara Nak Jimat Makan Di Sana

Komen Terbaru

Quote xyura 2-1-2018 12:28 PM
wow cantiknyeee

Lain-lain Komen

Quote barfi 28-11-2017 01:35 PM
Mashallah cantiknya..
Quote meisapoya 28-11-2017 01:43 PM
Lawa gilee. Ok dah blh start menabung {:childlike
Quote moonbug 28-11-2017 01:59 PM
Cantikkkkk
Quote Themilo 28-11-2017 02:02 PM
iols pernah pergi Swiss & singgah bandar-bandar macam Zurich, Luzern & Bern nih.. Memang cantik, bersih, segar jek.. kereta pun tak banyak.. cumanya, masa pergi tahun 2008, musim summer tak dapat la merasa kesejukan sebenar, kecuali kat Mount Titlis.

Anyway, it's a good choice kalo chuols nak ke Switzerland.

10 hari kat sana, rasa macam tak puas.
Quote mizruncing 28-11-2017 02:22 PM
wowww kagumnya
Quote nisako 28-11-2017 02:42 PM
mmg cantik pernah pergi lps tu rasa x nak balik.... hahaaaa
Quote chaotic_soul 28-11-2017 02:52 PM
cantiknya kennn
Quote antidote 28-11-2017 02:59 PM
mmg cantik.. dah penah smpai sana dec2015.. rindunya rasa mcm nak gi lagi
Quote nhazlin 28-11-2017 03:33 PM
cantiknyaaaaaaa!!
Quote merrissa 28-11-2017 05:21 PM
teringin nak main ski kat swiss.......tp mahai la...naik tren pon cukop lah
Quote Airis 28-11-2017 05:34 PM

Bern memang cantik.. famous with the bears.. I went there in autumn 2006.. lama dah.. dgn pokok2 yg berkaler kuning oren, cantik sgt.. other than Bern I went to Geneva, jalan2 kat English Garden.. Zermatt tgk pergunungan yg marvellous sgt scenerynya.. I fell in love with Switzerland and would like to repeat the experience.
Quote bungarose 28-11-2017 05:41 PM
Swiss mmg cantik
Tak puas holiday kat sana
Nak g lagi
Quote missus_meow 28-11-2017 05:57 PM
mmg switzerland negara cantik.  peaceful. best kalo dpt pegi lg.
Quote CiliPadiSedap 28-11-2017 09:34 PM
Tunggu air asia buat direct flight..
Quote MissNigga 28-11-2017 10:09 PM
senang citer ... mostly negaraa negara europe ni mmg shantek shantek belakoooo ...
Quote faraway1 28-11-2017 10:36 PM
cantiknya tapi sebagai seorang yang duduk negara winter wonderland,
malas nak travel masa winter camni hahahah

susah nak nak ada anak, winter jacket tu semua, leceh.
Quote SerenaBlair 29-11-2017 12:18 AM
Cantiknyaaaaaa
Quote de_ikea 29-11-2017 12:05 PM
Tempat jatuh lg dikenang. Ini kan pula tempat honeymoon.  

Rindu swiss. Mood penantin baru ons dua tiga hari ni. Hihihi
Quote iloveyou 29-11-2017 02:40 PM
cantikknyaaa, nk kene ada berapa tabung ni bru boleh sampai sana?

Lihat semua komen(45)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083756s Gzip On
To Top