Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Lelaki Murung Telan 7 Kilogram Barangan Logam

28-11-2017 03:51 PM Komen: 11
Disangka keracunan makanan, sebaliknya pakar bedah terkejut apabila mengesan hampir 263 duit syiling dan lebih 100 batang paku dalam perut seorang lelaki.



Memetik Mail Online, Maksud Khan, 35, dimasukkan ke hospital selepas mengadu mengalami sakit di bahagian perut sejak tiga bulan lalu.

Bagaimanapun, selepas melakukan ujian endoskopi doktor mendapati perut lelaki itu dipenuhi ratusan syiling, paku, berpuluh pisau cukur, serpihan kaca, batu, sekeping besi berkarat sepanjang 6 inci serta 100 batang paku seberat 1.5 kilogram (kg).



Ekoran penemuan itu, pakar bedah di Hospital Sanjay Gandhi di Satna, India, bergegas melakukan pembedahan mengeluarkan kesemua objek asing seberat 7kg berkenaan dan kini dilaporkan stabil.



Menurut laporan, Khan didakwa mengalami masalah kesihatan mental dan tidak memaklumkan keluarga mahupun rakan-rakannya mengenai tabiat pemakanan 'luar biasanya' itu.

Dr Priyank Sharma yang mengetuai pembedahan itu berkata, pihaknya terkejut apabila menemui kesemua objek asing berkenaan dalam perut pesakit.



"Ini adalah kali pertama kami menghadapi situasi sedemikian sepanjang karier kami.

"Lelaki ini kelihatan tidak waras kerana tiada manusia normal yang akan menelan benda asing sebegini," katanya.

Khan merupakan seorang pemandu beca bermotor dan dikatakan sering menelan duit syiling yang diberikan pelanggannya.

Keluarganya memaklumkan, Khan mengalami kemurungan sehingga mendorongnya menelan barangan logam tersebut.


Foto: Mail Online

Pada 2015, kes sama dilaporkan berlaku di Bathinda, di mana doktor mengeluarkan 40 keping duit syiling, 150 batang paku dan beberapa barangan logam lain termasuk bateri daripada perut Rajpal Sigh, 34, yang juga dikatakan mengalami kemurungan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
14
Marah
12
Terkejut
27
Sedih
17
Lawak
10
Bosan
16
Komen: 11
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote yangsemb 17-12-2017 03:29 PM
Oh! dear.....{:question

Lain-lain Komen

Quote Deidra 28-11-2017 04:02 PM
Maud kah ini {:smile
Quote beloomberk 28-11-2017 04:04 PM
its called the pica disease..

dah knp bang khan menabung di dalam usus..?
kan ke ad tabung mcm2 bntuk skrg ni..usus jugak yg mnjadi pilihan hati.
org xkan curi punya la syiling2 bang khan tu, xbanyak pon simpanan bang khan
Quote melinda_kerr 28-11-2017 04:46 PM
lama juga 3 bulan baru sakit.. kebal jugakla perut dia
Quote supernaturalee 28-11-2017 04:58 PM
mcmn die blh telan besi yg pnjg2 tu
ada yg tajam mcm paku tu
ada yg mcm bengkok sikit
masa besi2 ni lalu masuk ke tekak terus ke perut
xluka ke
Quote miemiecha 28-11-2017 04:58 PM
huyrmmmm seramnyaaa.. paku x tembus ke dlm perut? maaf noob tp kan tajam...
Quote SerenaBlair 29-11-2017 12:12 AM
Wahh kebal jgk perut khan ni
Quote Carcosa 29-11-2017 12:24 AM
beloomberk: its called the pica disease..dah knp bang khan menabung di dalam usus..? kan ke ad tabung mcm2 bntuk skrg ni..usus jugak yg mnjadi pilihan hati.org xk ...

Hahahaha comment kau!
Quote cewekbopot 29-11-2017 09:21 AM


abg khan hebat
Quote niena90 29-11-2017 11:19 AM
Murung sampai kebulur telan besi? Pelik je kau ni
Quote chinta89 3-12-2017 09:54 AM
mcmne dia blh telan.....
Quote yangsemb 17-12-2017 03:29 PM
Oh! dear.....{:question

Lihat semua komen(11)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.292323s Gzip On
To Top