Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

"Kita Tembak Je Pengedar Dadah" - Bung Mokhtar

28-11-2017 04:39 PM Komen: 41
"Kita tembak sahaja pengedar dadah."

Bung Mokhtar Raden selaku Ahli Parlimen Kinabatangan menggegarkan Dewan Rakyat apabila mencadangkan kerajaan mengikut pendekatan digunakan Filipina yang menembak pengedar dadah bagi menangani masalah dadah, lapor BH Online.


Foto: BH Online

"Masalah dadah ini, negara kita sudah menjadi seperti pusat pengeluaran dadah. Filipina sekarang boleh dikatakan sebagai 'sifar dadah' sejak Duterte (Presiden Rodrigo) masuk.

"Kenapa kita tidak boleh ikut cara Filipina. Kalau dia penagih kita penjara sahaja tanpa dakwa di mahkamah, kalau pengedar, kita tembak dia," katanya pada sidang Dewan Rakyat, hari ini.


Foto: Huffington Post

Terdahulu, Bung Mokhtar pernah menyelar Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) dan Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang disifatkannya gagal menangani masalah dadah di negara ini. 

"Saya lihat AADK gagal menjalankan amanahnya kerana makin tahun, makin hari, semakin banyak kes dadah. Saya cadang AADK ini bubarkan sahaja.

"Buang duit rakyat dan duit kerajaan. Kaunseling juga tidak berkesan. Rakyat menunggu hasilnya tetapi tidak ada hasil, mesyuarat juga tidak ada hasil," katanya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
10
Marah
6
Terkejut
21
Sedih
9
Lawak
12
Bosan
14
Komen: 41
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote iloveselangor 17-12-2017 01:42 PM
Edited by iloveselangor at 17-12-2017 01:44 PM

Akak setuju bung 100%.....sebagai negara Islam kita patut rasa malu dngan negara katholik Philippine yang berjaya banteras pengedaran dadah

Penagihan dadah di Malaysia pada tahap serius sehingga ke tahap mencuri, merompak, merogol dan membunuh untuk mengkayakan pengedar2 dadah.

Dadah lah bapak segala kelakuan jahat.

Lain-lain Komen

Quote zach2008 28-11-2017 04:42 PM
Bung.. bung.. Kalau AADK ni berkesan sangat, mengelupur puak2 ko yg mengharapkan projek pakaian seragam dan segala keperluan AADK tuh
Quote EJALTI 28-11-2017 04:45 PM
Glamer pokcit Bung hidung jambu air akhir2 nih....
Quote fushimi 28-11-2017 04:48 PM
EJALTI replied at 28-11-2017 04:45 PM
Glamer pokcit Bung hidung jambu air akhir2 nih....

maybe nama heols ada tertulis dalam manuskrip kuno sebab tu pemes amos je lately
Quote Tikahtokah 28-11-2017 04:50 PM
Bung, sebelum kau nak tembak dorg, kau dulu dah kene tembak bung oiii. Sian si zizie. Hikhihikhik
Quote naina 28-11-2017 04:55 PM
Aku rasa kali ni aku bersetuju dgn cikebum2 ni. Memang patut tembak kasi mati terus je pengedar2 ni. Penagih yg mencuri dan merogol patut tembak terus.
Quote EJALTI 28-11-2017 04:57 PM
fushimi replied at 28-11-2017 08:48 AM
maybe nama heols ada tertulis dalam manuskrip kuno  sebab tu pemes amos je lately

Mungkin jugak....
Quote miemiecha 28-11-2017 04:59 PM
kalau blh... sbb mek igat lg kes dekat umah mek... xde lah tembak2.. tp org report umah pusher, alih2 pg tgkap, petang kuar, yg mereport plak idup lam ketakutan
Quote CiliPadiSedap 28-11-2017 05:01 PM
habis apa guna sprm ? rasuah tak habis2. tak tembak pula perasuah? kt cina perasuah kena tembak rasuah turun mendadak

dadah boleh masuk ke malaysia sebab ada orang tak amanah jujur rasuah. jadi rasuah lagi bahaya daripada dadah. betul kan? kalau rasuah terhapus dadah turut terhapus. cerdik juga otak akak ni walau hari2 makan kangkung
Quote woddy 28-11-2017 05:17 PM
aku setuju yang ni...tembak je..make sure khayalak ramai...bagi pengajaran...

Quote zorrro_03 28-11-2017 05:24 PM
bagus idea bong ni.  cuma tambah sikit.  tembak mampus juga set2 yang melantak duit secara haram jadah atas sana....
Quote Nokiaman 28-11-2017 05:31 PM
Hidop lagik SAKAI nie...
Quote MH3707 28-11-2017 05:33 PM
ni bukan idea dia pun,,,everyone has tought before
Quote MH3707 28-11-2017 05:33 PM
*thought



Quote Burong_Hantuk 28-11-2017 05:41 PM
setujuk.pengedar dadah nih umpama kuman najis
Quote memeque12 28-11-2017 05:45 PM
hebat juga organ dari china
boleh tahan lama
Quote renko 28-11-2017 05:52 PM
kang xtido malam bung ni kang
hahahah
idup dalam ketakutan je
Quote samasam90 28-11-2017 06:05 PM
silakan tapi silalah tembak sang ketua yg sibuk berbodigad, berliburan di bali, berpenyakit gout bagai, baru tembak anak2 nye..
Quote tagas 28-11-2017 08:50 PM
lumpuh sindiket dadah lumpuh la hampir suku

ekonomi & certain parti politik

negara coz taikun2 dadah ni la yg menjana

ekonomi black market selain biz pelacuran,

nite club, ah long, judi etc then certain wil

donate to political parti thru agent
Quote moonbug 28-11-2017 09:20 PM
Setuju. Dadah perosak negara

Lihat semua komen(41)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.249669s Gzip On
To Top