Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Siapa Cakap Tiada Hotel Mewah Tengah Hutan? Sekeping Serendah Ada Jawabnya

12-12-2017 01:56 PM|Oleh: Faizal | Dilihat: 2042| Komen: 21

Bagi penggemar percutian outdoor yang mewah dan menyamankan, Sekeping Serendah adalah lokasi yang anda boleh singgah untuk menginap. Hotel yang sangat unik dan agak rare ini membuat para pengunjung seperti 'back to nature' kerana lokasinya yang terletak ditengah hutan. Tetapi tetap mengekalkan konsep  mewahnya.

"Sekeping Serendah is a private retreat attempting to tread lightly on the land. The very transparent and open sheds celebrate the beauty of the natural environment surrounding them. The sheds are intentionally kept basic and free from lavishness. They are seen more as ‘glorified tents’ to provide basic shelter for its inhabitants as they commune with the land. Sekeping Serendah consists of 10 sheds set within 5 acres of tropical rainforest. The sheds float gently over the forest floor beside a bubbling brook.-Sekeping Serendah Retreats"

Di sini, penginapan berkonsepkan terbuka. Bilik-bilik yang dibina memang tidak dipasang langsir langsung. Memang sesuai dengan konsep 'back to the nature'. Dari dalam bilik kita boleh melihat pemandangan luaran seluas-luasnya. Memang sesuai untuk mereka yang suka dengan alam semulajadi.

Sekeping Serendah

Sekeping Serendah

Sekeping Serendah

Sekeping Serendah

Sekeping Serendah

Sekeping Serendah

Sekeping Serendah

Sekeping Serendah

Kolam renang

Walaupun terletak di dalam hutan, kemudahan yang disediakan di sini agak banyak. Antaranya termasuklah:


Forest living environment.
Bedrooms (queen-sized beds with mosquito nets).
Outdoor shower* and swimming pool.
Cooking stove, kettle and oven toaster.
BBQ equipments and cutletries.
Fridge and kitchen sink.
Outdoor coffee table.
Ceiling fans.
Share dinner with stars and sounds from the forest.
Self-catering or caretaker's meal.

Antara aktiviti yang anda boleh lakukan di sini termasuklah:


BBQ – Dapur pemanggang memang disediakan oleh pihak resort dan anda perlu membuat memberitahu pihak resort untuk menyediakan arang jika anda ingin berBBQ di sini.
Berenang – Di resort ini memang disediakan kolam renang yang cantik. Memang sangat sesuai untuk penggemar alam semulajadi.
Jungle trecking – Bagi penggemar adventure, anda boleh melakukan aktiviti jungle trecking menuju ke air terjun serendah dari resort. Perjalanan mengambil masa selama 30 minit sahaja.
Memancing – Buat kaki pancing, ada kolam memancing istemawa untuk anda semua. - CARI 

Kredit foto : Sekeping.com


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 21
Komen

Previous : Inilah Bern, Kota Pelancongan Musim Sejuk Paling Popular Di Instagram

Next       : Impian Terbang Ke Iceland? Kena Tahu Cara Nak Jimat Makan Di Sana

Komen Terbaru

Quote sabar_sabariah 15-12-2017 10:36 AM
boru nak survey sekali baca ada tetamu tak diundang melintas, tak mo lah
lagi2 nak bawak anak kecik

Lain-lain Komen

Quote zulka 12-12-2017 02:27 PM
kat mana ni? kat serendah ke
Quote Cari-Faizal 12-12-2017 03:04 PM
zulka: kat mana ni? kat serendah ke

Yup.. kat serendah
Quote miemiecha 12-12-2017 03:42 PM
brapa satu mlm? ermm tkut plak tgk
Quote anaktoyol 12-12-2017 06:43 PM
Edited by anaktoyol at 12-12-2017 06:45 PM

boss anak buah pg resort ala mcm ni la kat mana ntah...(ker yg ni?)....dinding cermin semata...nmpk pontianak pukul 11.30 mlm....dah kata hutan pontianak pun x nyabar nk munculkan diri...boleh satu family nmpk...yg ada gadjet masa tu cuma si bapak tapi flash camera melantun balik ...so tak nmpk jelas gmbar cik pon..
Quote Cari-Faizal 12-12-2017 09:08 PM
anaktoyol replied at 12-12-2017 06:43 PM
boss anak buah pg resort ala mcm ni la kat mana ntah...(ker yg ni?)....dinding cermin semata...nmpk  ...

Ye la tu kot. Menyeramkan la plk
Quote Cari-Faizal 12-12-2017 09:09 PM
miemiecha replied at 12-12-2017 03:42 PM
brapa satu mlm? ermm tkut plak tgk

Kena tgk laman web rasmi resort ni.
Quote lwyl 12-12-2017 10:48 PM
Mahal dan selalu full bila nak book.
Quote syue86 13-12-2017 08:42 AM
mahal hrga die
Quote miemiecha 13-12-2017 09:02 AM
Cari-Faizal replied at 12-12-2017 09:09 PM
Kena tgk laman web rasmi resort ni.

baiklah, tq
Quote Sandal 13-12-2017 10:35 AM
sesat dalam hutan, tiba2 jumpa rumah camni.....

Quote nurchomel 13-12-2017 01:00 PM
bestnyeee damaai
Quote manjalara_01 13-12-2017 02:20 PM
anaktoyol replied at 12-12-2017 06:43 PM
boss anak buah pg resort ala mcm ni la kat mana ntah...(ker yg ni?)....dinding cermin semata...nmpk  ...

i baru imagine bukak almari kluar ular or something..
tp story u lagi best!
Quote Cari-Faizal 13-12-2017 05:57 PM
Sandal replied at 13-12-2017 10:35 AM
sesat dalam hutan, tiba2 jumpa rumah camni.....

Mcm seram je. Hahahaha
Quote Cari-Faizal 13-12-2017 05:57 PM
nurchomel replied at 13-12-2017 01:00 PM
bestnyeee damaai

Buat yg suka alam semulajadi mst suka sgt2
Quote Cari-Faizal 13-12-2017 05:58 PM
manjalara_01 replied at 13-12-2017 02:20 PM
i baru imagine bukak almari kluar ular or something..
tp story u lagi best!

Hahaha. Kan. Takut dgr story yang hntu tu
Quote Cari-Faizal 13-12-2017 05:58 PM
miemiecha replied at 13-12-2017 09:02 AM
baiklah, tq

Most welcome
Quote Cari-Faizal 13-12-2017 05:59 PM
lwyl replied at 12-12-2017 10:48 PM
Mahal dan selalu full bila nak book.

Mesti ramai yang nak cuba ni kan
Quote lwyl 13-12-2017 06:16 PM
Cari-Faizal replied at 13-12-2017 05:59 PM
Mesti ramai yang nak cuba ni kan

Ya. Tak dapat book Sekeping Serendah, Sekeping Tenggiri di Bangsar pun okay.
Quote missus_meow 13-12-2017 07:24 PM
nmpk cantik, tp kalo ade tetamu khas, x leh pegilah nmpknye ....

Lihat semua komen(21)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047300s Gzip On
To Top