Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Nasi Dulang Bapak Besar Tapi Harga Murah 'Giler'

7-12-2017 06:29 PM|Oleh: Azza Rai | Dilihat: 2616| Komen: 19


Makan berempat dalam satu dulang, menunya pula nasi istimewa bersama kuzi ayam atau kambing, fuh! Memang terangkat habis weh!

Menu nasi dulang resepi keluarga sejak tahun 90an lagi ini antara rahsia yang memikat hati ramai pelanggan. Dengan beras ‘super long’ dimasak pula menggunakan rempah rahsia dan herba campuran bagi menaikkan aroma kelazatannya, memang sedap.

Sesuai sangat lah untuk ‘family’ empat atau lima orang, tak pun dengan kawan-kawan. 

Nasi Dulang Bapak Besar Tapi Harga Murah Giler

Set ‘family’ ni pula dulang besar kuzi ayam berharga RM35 ja. Lebih kurang satu kepala RM8.75 saja, siap dapat percuma ‘ice lemon tea’ lagi.
 
Jemu menu ayam? Boleh cuba set ‘family’ juga dengan hidangan untuk empat orang nasi dulang kuzi kambing berharga RM50 saja. Kambing yang super sedap siap dengan ‘ice lemon tea’ jug lagi.



Manakala kalau datang solo, boleh cuba menu berharga RM14 saja juga dengan ‘ice lemon tea’.

Sebab tu lah, tagline nya  ‘Dulang bapak besar, harga murah giler!’.

 
Jadi, bagi mereka yang berminat nak try nasi dulang ni, boleh ke Restoran & Cafe Rimbun Selera, Jalan Hulu Langat, Selangor yang dibuka setiap hari kecuali Isnin. - CARI 

Foto Carian internet

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 19
Komen

Previous : 5 Menu Wajib Anda Mesti Cuba Jika Bertandang Di Negeri Johor

Next       : Apa Yang Sedap Sangat Makan Di Penang Tu? Mai Cheq Nak Habaq!

Komen Terbaru

Quote yangsemb 14-12-2017 05:38 PM
Boley try ni {:cryrun

Lain-lain Komen

Quote alieyrina 7-12-2017 07:01 PM
Mampu nangis je tengok  
Quote Rainrein 7-12-2017 07:32 PM
Lama x makan kuzi. Sedapnye  kuzi kambing.
Quote CiliPadiSedap 7-12-2017 07:52 PM
dapat tulang kambing gearbox hirup sedap rasa sel2 otak kena darah tinggi
Quote Clan204 7-12-2017 07:55 PM
apsal mcm kecik je dulang tu... cukup ke 4 org makan?
Quote HannahMontana 7-12-2017 08:36 PM
baru2 ni abang aku masakkan  gearbox dgn  nasi Arab


sedappp tp aku mmg xsuka nasi dia ada bakar roti

budget lebih makan dirumah
Quote HannahMontana 7-12-2017 08:36 PM
maksud aku lebih jimat
Quote EvieWanKenobi 7-12-2017 09:14 PM
ye ke boleh 4-5 orang makan?
macam untuk 2 orang je..
Quote Jorja 7-12-2017 09:53 PM
Geram tengok beras basmati tu so runcing
Quote pinkypetal 7-12-2017 10:26 PM
Sedapnya kuzi ayam dan daging
Quote Cari-Azza 7-12-2017 10:47 PM
Jom hujung minggu menambahkan kalori
Quote noraidil_06 7-12-2017 10:55 PM
Kena bersile ke?  Malasnye lahai
Quote ckenj 8-12-2017 08:36 AM
Jimat ni..
Quote kimchipedas 9-12-2017 01:41 AM
Kalo kuat melantak 4 org x cukup
Quote Cikbedah_janda 10-12-2017 10:02 AM
OhTuhanKu kat nanding ke? Tempat meolls main2 getah dan polis entri dolu kala. Kedai ni belah mana?
Quote dubuk 10-12-2017 05:35 PM
dalam nasi tu ada kismis tak
Quote EncikRhoma 11-12-2017 12:28 PM
dalam gambar tu untuk 4 orang ke? nampak nasi banyak tapi lauk sikit
Quote hasmania 11-12-2017 05:01 PM
lauk cuma 4 ketul yang lain kuah shj yg banyak memang patut dgn harga tuh .....
Quote Jagendas 12-12-2017 07:27 AM
best ni.. boleh try pasni


halfmoon kat south city pun ok gak..
tp ramai pak areb kt sane

Quote yangsemb 14-12-2017 05:38 PM
Boley try ni {:cryrun

Lihat semua komen(19)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046192s Gzip On
To Top