Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Impian Terbang Ke Iceland? Kena Tahu Cara Nak Jimat Makan Di Sana

5-12-2017 09:53 AM|Oleh: Diba S | Dilihat: 2633| Komen: 20

Seronoknya tengok gambar kawan-kawan melancong di Iceland!

Setiap dari anda mesti ada impian nak jejakkan kaki di Iceland. Siapa yang tak mahu kalau dah ada peluang?

Sebelum ini mesti ingat melancong ke Iceland wajib kena mengeluarkan duit yang besar untuk makanan.

Salah! Ada cara untuk lebih berjimat! Mesti teruja nak tahu kan?

Tips ini sangat berguna untuk anda yang memilih penginapan di hostel atau rumah penginapan yang menyediakan kelengkapan dapur!

Walaupun nak jimat perut tetap perlu di isi, betul? Ini caranya:

Sebelum ke Iceland jangan lupa tapau siap-siap makanan segera yang anda rasa kena dengan 'anak tekak' anda.

Ini kerana makanan di Iceland sangat mahal jika dibandingkan dengan Malaysia! Paling murah roti nan kosong dalam RM15, kebab dalam RM20, nasi beriani dengan lauk ayam tandoori dalam RM60.

Kalau hidangan besar tak apa tapi selalunya untuk seorang makan je.

Jadi sesiapa yang berhajat nak ke Iceland, tapi nak jimat, sila bawa stok makanan seperti Brahim.

Selain tu kalau anda nak cuba makanan tempatan Iceland, silalah tinjau pasar raya seperti Bonus and Netto. Kedua-duanya murah berbanding yang lain.


Jimat, jimat juga ya tapi jangan lupa cuba juga makan sup udang galah dan juga yogurt keluaran tempatan iaitu Skyr.

Alang-alang dah ke Iceland, perlu juga cuba makan satu atau dua makanan tempatan. Ada juga restoran sushi yang menghidangkan daging ikan paus!

Ice, Ice, Baby! Jom ke Iceland! -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
2
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 20
Komen

Previous : Ramai Kata Susah Cari Lokasi Air Terjun Sungai Pandan Di Kuantan. Nah! Ini Koordinatnya

Next       : Mengejutkan! Pelangi 9 Jam Di Taiwan - Pecah Rekod Dunia

Komen Terbaru

Quote moonbug 16-12-2017 11:13 AM
Sapa nak pegi Iceland semalam jumpa tiket Kul- Reykjavik RM2880 return Sri Lankan Airlines. Kena transit Colombo sekejap. Rasanya berbaloi harga tu dpt direct flight

Lain-lain Komen

Quote missyL 5-12-2017 03:10 PM
klo kt iceland maybe xmahal pon tandori rice tu kan, dlm 10-11 usd je kan, duit kite yg murah sgt lol
Quote pinkpunk 5-12-2017 05:16 PM
artikel takat cmni, x membantu langsung.. hmmm..
Quote lililen 5-12-2017 05:32 PM
ape yg best kt iceland ni selain ade ice?
Quote MissNigga 5-12-2017 10:34 PM
share ar itinerary kat sana ..
especially utk back packer traveler ....
Iceland ... salah satu negara yang aku teringin nak pijak .... on top of scandinavia
Quote azradiza 6-12-2017 09:08 AM
lililen replied at 5-12-2017 05:32 PM
ape yg best kt iceland ni selain ade ice?

iceland banyak waterfalls, glaciers, geysers, view cantik, dan yg paling top of the list, antara tempat yg sesuai untuk tengok aurora borealis

Quote syue86 6-12-2017 09:12 AM
brahim nasi arab kambing tu x sedap..sil aavoid..nasi goreng kampong ok.
Quote azradiza 6-12-2017 09:19 AM
MissNigga replied at 5-12-2017 10:34 PM
share ar itinerary kat sana ..
especially utk back packer traveler ....
Iceland ... salah satu ne ...

iols share itinerary backpacking tour yg iols ikut last year

Day 1
Reach Reykjavik late afternoon
Check-in hostel & Rest

Day 2
Blue Lagoon
Ronda2 Reykjavik

Day 3
Ikut Golden Circle Route cover Thingvellir, Geyser & Gullfoss waterfall

Day 4
Layan iceberg kat Jokulsarlon
Singgah Reynisfjara (Black Sand Beach)

Day 5
Eyjafjallajokull Visitor Center
DC3 Plane Wreck
Skogafoss waterfall
Seljalandsfoss waterfall

Day 6
Ronda2 Reykjavik sesambil carik souvenirs

Day 7
Bubbye Iceland, till we meet again


Quote MissNigga 6-12-2017 01:47 PM
azradiza replied at 6-12-2017 09:19 AM
iols share itinerary backpacking tour yg iols ikut last year

Day 1

thanks sis ...
oky ker kalo trabel secara back pack kat sana sis?
suker sangat meliat iceland .. such a beautiful country
Quote transporter 6-12-2017 03:21 PM
pinkpunk replied at 5-12-2017 05:16 PM
artikel takat cmni, x membantu langsung.. hmmm..

Setuju 106% (GST incl). Setakad cara nak jimat makan (bukan saja di Iceland), ramai travellers tau dah apa nak buat. Lagipun kenapa thread baru Iceland perlu di buka walhal sudah ada semenjak 2009. Thread lama Iceland @ Lýðveldið Ísland
Quote pinkpunk 6-12-2017 05:19 PM
transporter replied at 6-12-2017 03:21 PM
Setuju 106% (GST incl). Setakad cara nak jimat makan (bukan saja di Iceland), ramai travellers tau ...

kan... hahaha.. 106% win..
tgh nk plan 2019 plak..
Quote Sabrinaazman91 6-12-2017 06:44 PM
Ada tak yg nak join sy prgi iceland disember 2019 nnti.. yg pnting prempuan dan ada lesen mmandu.. jom kumpul duit sma2... hehe{:give
Quote iznanaziz 7-12-2017 11:18 AM
Sabrinaazman91 replied at 6-12-2017 06:44 PM
Ada tak yg nak join sy prgi iceland disember 2019 nnti.. yg pnting prempuan dan ada lesen mmandu.. j ...

agak2 sorang kena kumpul brp ya?
Quote bie_2005 7-12-2017 04:19 PM
syue86 replied at 6-12-2017 09:12 AM
brahim nasi arab kambing tu x sedap..sil aavoid..nasi goreng kampong ok.

Brahim's nasi briyani ayam sedap gak tapi baru ni beli Mychef nasi arab ayam kabsah bwk pi jepun,  rasenye mmg lagi sedap dan banyak compare dgn Brahim's.

Quote syue86 7-12-2017 04:57 PM
bie_2005 replied at 7-12-2017 04:19 PM
Brahim's nasi briyani ayam sedap gak tapi baru ni beli Mychef nasi arab ayam kabsah bwk pi jepun,  ...

okeh lps ni nk try mychef plak

Quote mesmerize 11-12-2017 11:36 PM
iceland public transport ok ke? ke kena drive jugak kalau nak keliling negara tuh
Quote mesmerize 11-12-2017 11:38 PM
kekadang bawak bekal dari malaysia pun, nampak restaurant halal tehtap pergi jugak walaupun satu hidangan 60-80 after convert.. perut lapar nasi / ayam / daging masak panas2 ..
Quote azradiza 13-12-2017 11:59 AM
mesmerize replied at 11-12-2017 11:36 PM
iceland public transport ok ke? ke kena drive jugak kalau nak keliling negara tuh

mes, kebiasaannya org akan sewa kete untuk drive around iceland
masa pegi aritu, nampak la jugak bus schedule dekat one of the rest place masa kitorang berenti for toilet break
tapi tak sure la how reliable it is

Quote carisha 14-12-2017 07:17 PM
Sabrinaazman91 replied at 6-12-2017 06:44 PM
Ada tak yg nak join sy prgi iceland disember 2019 nnti.. yg pnting prempuan dan ada lesen mmandu.. j ...

mcm menarik je
Quote moonbug 16-12-2017 11:07 AM
Artikel ni just suruh bwk instant Brahim's etc tu dari Malaysia kan. Mmg semua org buat mcm tu selalunya tak kisahlah travel ke mana pun. Ingatkan ada la tips2 baru yg bagus ;p

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045760s Gzip On
To Top