Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Penangan Ikan Bakar Petai Di Sini, Buat Mahu Datang Ke Kuantan Selalu..

28-12-2017 01:05 PM|Oleh: Faizal| Komen: 23

Kalau bercuti, antara item yang perlu dimasukkan dalam list travel kita ialah mencuba makanan popular disesuatu tempat itu. Ha! Jika anda bercadang untuk bercuti di Kuantan, Pahang, jangan lupa utuk berkunjung di Restoran Ana Ikan Bakar Petai Tanjung Lumpur. 

Nama restoran ini sememangnya menjadi sebutan ramai.


Ana Ikan Bakar mempunyai beberapa cawangan di sekitar bandar Kuantan. Dan yang paling popular ialah di Jalan Tanjung Lumpur. 

Persekitaran di sini agak luas dan bersih. Kemudahan yung disediakan untuk pelanggan juga memang terbaik seperti surau, tandas, dan taman permainan kanank-kanak.



Menu killer di sini tak lain dan tak bukan ialah ikan bakar petai. Anda boleh pilih apa jenis ikan seklipun untuk dibakar. 

Tapi kebanyakan pengunjung akan memilih ikan siakap sebab rasanya lebiih masyuk berbanding dengan ikan-ikan lain.






Selain ikan bakar, anda juga boleh memesan menu sotong celup tepung, udang, ketam, lala, karangan laut dan macam-macam lagi. 

Anda boleh memilih ikan-ikan dan sotong yang segar dengan sendiri sebelum pihak restoran memasaknya mengikut jenis masakan yang anda mahukan.



Tengok je menu-menu di sini sudah membuatkan terliur. So, jika anda ke Kuantan Pahang, jangan lupa singgah di restoran Ana Ikan Bakar Petai Tanjung Lumpur. Dijamin anda pasti akan berpuas hati. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
19
Marah
7
Terkejut
7
Sedih
8
Lawak
4
Bosan
12
Komen: 23
Komen

Previous : Bukan Medan Selera Biasa-Biasa, Food Court Ini Macam Restoran Dalam Kebun!

Next       : Lupakan Seafood! Ini Syurga Makanan Sebenar Di Kota Kinabalu, Jom Cuba Semuanya

Komen Terbaru

Quote palmolive 23-10-2018 03:08 PM
rasanya Mail Ikan Bakar lagi sedap

Lain-lain Komen

Quote moonbug 28-12-2017 01:12 PM
3x makan kat sini, kecewa. Biasa je
Quote meisapoya 28-12-2017 01:16 PM
Bersih? Bukan ke dh byk kali kena sita haritu?
Quote aleesyasofia 28-12-2017 02:01 PM
first time cuba not bad jgk..
Quote rospinki 28-12-2017 02:06 PM
Nampak tak sedap
Quote CardiGans85 28-12-2017 02:07 PM
Bln 11 lps mkn kt cni, ambil ikan ayam n dorg x lokek bg petai. Sotong celup tepung pun sedap. Harga pun reasonable.

Cuma air kelapa mmg hampa. Idk knp mcm x rs air kelapa.
Quote NurAlia14 28-12-2017 02:08 PM
xsdp pn overatted
Quote saviour_09 28-12-2017 02:21 PM
yes
overated
biasa2 je
sedap lagi kedai lama dia depan pantai dulu
kedai baru ni?
erm sedih!
Quote Catpaw 28-12-2017 02:31 PM
Macam selalu sangat ana ikan bakar petai ni kena promo
Quote saviour_09 28-12-2017 03:00 PM
orang kontan
duk promote tempat kontan je la weh
bior pun hakikatnya...
sedih!
Quote buragazz 28-12-2017 03:13 PM
Memang sedihhh... aku gi ikan bakor petai tu takde la best pun rasa petai tu takde pun makna kata sama je la dengan rasa ikan bakor sambal yang lain yang pernah aku makan... so apa special nya...
Quote wanzhm93 28-12-2017 05:10 PM
Edited by wanzhm93 at 28-12-2017 07:57 PM

Bila la dapat pergi lagi..
Nak kata sedap sangat2 tu tak laa...
Tapi anda perlu mencuba & wajib cuba


Quote zakiahmahadi 28-12-2017 07:25 PM
Menarik ni...bole cb
Quote mystica 28-12-2017 07:56 PM
kitorang lagi suka Super Top yang sebelah kpj tu.
Quote sayawifenikmie 28-12-2017 08:07 PM

kalau yg bangi punya .... SANGAT LAH TAK SEDAP.

Tak tahu apa yang rang crazy kans angat .. sampai berbondong2 datang ....   i pergi sekali .. dan sekali itu lah ... out of 5 masakan yg di order .. semua out.
Quote tagas 28-12-2017 09:00 PM
da try biase2 jer

sedap lg umbai n serkam melaka

mahal tadak hal janji sodap
Quote whitePoison 28-12-2017 10:35 PM
biasa2 je pun.....sedap lagi aku masak
Quote miemiecha 29-12-2017 09:29 AM
bg mek lah.. mek kat anan ni mmg terbaiklah seafood dia tapi bab masakan panas lain hurmm...
Quote virgocircus 9-1-2018 12:48 AM
Sllu g mkn kt ana bangi je...hihi
Quote msdummy.2018 22-1-2018 05:19 PM
xpernah pergi..tapi ikut komen mak i yg dh makan kat situ (bangi)...dia ckp biasa jerrr..so dia rasa mcm mahal sb rasanya so-so jer...huhuhuhu...

Lihat semua komen(23)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.074831s Gzip On
To Top