Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Nasi Lemak Ayam Village Park Restaurant Terangkat Habis! Bukan Orang Biasa Je, VVIP Pun Datang

9-1-2018 04:27 PM|Oleh: Diba S. | Dilihat: 2429| Komen: 40

Penduduk lembah Klang pasti tahu dengan kewujudan sebuah restoran yang terletak di Damansara Utama ini. Village Park Restaurant bukan sahaja menjadi tumpuan orang ramai menjamu selera, malah turut menjadi tempat makan kegemaran selebriti tanah air, ahli politik serta para VVIP. 

Antara yang pernah menjamu selera di sini ialah Perdana Menteri; Dato Seri Najib Tun Razak, jaguh badminton negara; Dato Lee Chong Wei dan ia juga merupakan restoran kegemaran Tun Dr Mahathir untuk bersarapan. 

Foto: Village Park FB
Foto: Mukhriz Mahathir
Apa yang istimewa tentang restoran ini? Ia terkenal dengan sajian nasi lemak ayam goreng. 

Nasi lemak yang dimasak lembut dan wangi, dihidang bersama sambal enak serta dilengkapi dengan ikan bilis garing, kacang tanah rangup, hirisan timun segar, potongan telur yang direbus sempurna dan dialas dengan daun pisang. Aroma daun pisang dan nasi memang membangkitkan nafsu makan dan selera.


Foto: IG Villageparkofficial
Anda wajib pesan nasi lemak beserta ayam goreng kerana ayam goreng di sini dikatakan antara yang terbaik di Kuala Lumpur. Ia digoreng garing dan bersaiz besar. Puas makan!

Foto: Instagram
Selain itu lauk sampingan yang anda boleh makan bersama nasi lemak ialah sambal sotong dan rendang daging. Kedua-dua menu ini turut mendapat permintaan tertinggi di kalangan pelanggan! 

Kalau pergi ramai-ramai, boleh pesan lontong sekali. Lontong Village Park pun sedap! 

Jika anda tak terasa nak makan nasi lemak, anda boleh pesan Mi Udang Penang, Assam Laksa, Mi Rebus Singapura Mi Kari atau set nasi dagang. Pan Mee, Chee Cheong Fun dan Ipoh Hor Fun Soup turut dihidangkan di sini. 

Foto: Instagram
Sajian ringan seperti Roti Sambal, Roti Kukus dan Roti Bakar turut disediakan di sini. Untuk minuman anda boleh pesan Honey Lemon atau Kopi O bagi melengkapkan hidangan nasi lemak anda. Memang sempurna hidangan nasi lemak beserta Kopi O!

Alamat: 
Village Park Restaurant,
5, Jalan SS21/37,
Damansara Utama,
47400 Petaling Jaya,
Selangor

Waktu Operasi:
Isnin-Jumaat: 6.30 pagi-7.30 petang
Sabtu & Ahad: 6.30 pagi-6 petang

Kebiasaannya pengunjung yang datang sini agak ramai. Namun sememangnya berbaloi menunggu meja di sini! 

Ayuh, tunggu apa lagi? Jom pergi! -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 40
Komen

Previous : Semuanya Menu Udang Segar Di Pulau Sayak. Rambang Mata Tak Tahu Pilih Menu Apa!

Next       : Nama Unik Tapi Asyik Sekali! Makanan Sarawak Kitak Perlu Cuba, Kalau Tidak Rugi

Komen Terbaru

Quote mesmerize 20-1-2018 08:52 PM
setuju .. mmg tak sedap mana pun nasi lemak VP ni. nasik lemak ai masak lagi sedap. tapi cina suka makan kat VP ni sebab rasa cainis cooking sikit. cemana ek nak cerita rasa tu, siapa yg dah rasa tahu la. so tetiap hari ramai kaum cina je lah kat VP ni.
ai kalau pegi VP cekik meehoon soto dia je. bole la ada rasa. terubat rindu nak makan soto.

Lain-lain Komen

Quote zulka 9-1-2018 04:31 PM
berapa ringgit agaknye n.lemak ayam goreng tu
Quote CardiGans85 9-1-2018 04:31 PM
Ehem...lalalalala {:run
Quote zulka 9-1-2018 04:32 PM
tiba2 teringat kat @harrypoter
ko jual n.lemak kan? masih tmpt sama ke?...
Quote CardiGans85 9-1-2018 04:32 PM
zulka: berapa ringgit agaknye n.lemak ayam goreng tu


Seigt sy nasi lemak ayam tu dlm 8.50..la ni x tau
Quote zulka 9-1-2018 04:34 PM
CardiGans85 replied at 9-1-2018 04:32 PM
Seigt sy nasi lemak ayam tu dlm 8.50..la ni x tau

oo mak kau tanjat boboi....
@harrypoter ko jual nlemak ayam goreng berapa? mana budak ni....
Quote CardiGans85 9-1-2018 04:36 PM
zulka replied at 9-1-2018 04:34 PM
oo mak kau tanjat boboi....
@harrypoter ko jual nlemak ayam goreng berapa?  mana budak ni. ...

Hehehe..jgn tanjat sgt. Tp not bad juga la rsnya..mkn lain pun ok juga.
Quote salmon-suki 9-1-2018 04:53 PM
Masukkan dlm wishlist dlu..nti baru seru geng..hihi~
Dia guna spring chicken ek tu?ke mmg ayam biasa sbb mcm x besar seperti ayam biasa je..lapor laa plak tgk..
Quote umbut 9-1-2018 05:00 PM
Nampak sedap...
Quote harrypoter 9-1-2018 05:01 PM
zulka replied at 9-1-2018 04:34 PM
oo mak kau tanjat boboi....
@harrypoter ko jual nlemak ayam goreng berapa?  mana budak ni. ...

ye bang alamak asyik kena je ni alhamdulillah masih meniaga tmpt sama bang, abg lama tak dtg
sy jual nasi lemak + ayam goreng 5 ringgit je bang




Quote harrypoter 9-1-2018 05:02 PM
salmon-suki replied at 9-1-2018 04:53 PM
Masukkan dlm wishlist dlu..nti baru seru geng..hihi~
Dia guna spring chicken ek tu?ke mmg ayam bias ...

ayam biasa je ni potong 8  
Quote anaktoyol 9-1-2018 05:03 PM
restoran paling popular dan sedap bukan stalker cafe ker??kikikiki
Quote salmon-suki 9-1-2018 05:05 PM
harrypoter replied at 9-1-2018 05:02 PM
ayam biasa je ni potong 8

Ohh..nmpk mcm kecik,igtkn guna spring ciken..bukan potong 4 ke tu?
Quote harrypoter 9-1-2018 05:12 PM
salmon-suki replied at 9-1-2018 05:05 PM
Ohh..nmpk mcm kecik,igtkn guna spring ciken..bukan potong 4 ke tu?

kalau 4 besar lagi sekali dgn tulang belakang
Quote salmon-suki 9-1-2018 05:17 PM
harrypoter replied at 9-1-2018 05:12 PM
kalau 4 besar lagi sekali dgn tulang belakang

Okk...........
Quote sarukhan 9-1-2018 05:23 PM
Kalau weekend ramai sungguh.. yg queue, yg makan.. kalau x salah village park pernah masuk Asian Food War kan? Kedai ayah tiri lofa and partner..masa zaman i jd regular customer, pernah makan skali dgn mahathir.. i suka VP drpd tanglin.. tp tanglin pon sedap!
Quote MissMamamia75 9-1-2018 05:30 PM
Kedai ni penuh dgn gambo Lopa sefamili.{:sing.. maybe ayah tirinya ada share dgn uncle tokey nih if xsilap

nasi lemak ayam goreng ni mmg sedap sesangat....meja time lunch mmg full..kena berdiri standby....
Quote noraidil_06 9-1-2018 06:01 PM
Sedapnye ayam tuuuuu
Quote KucingKedai 9-1-2018 06:06 PM
Memang sedap. Lamanye tak makan sini..dah dok jauh skrg huhu
Quote damian_lee 9-1-2018 06:47 PM
Aku rasa overated .. dulu kerja kat bndar utama tu mmang few times makan sini
Aku rasa mcm biasa jer ....

Lihat semua komen(40)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052624s Gzip On
To Top