Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Lokasi Filem Star Wars: The Last Jedi - Ah, Sungguh Memukau!

10-1-2018 10:29 AM|Oleh: Zailina | Dilihat: 2184| Komen: 6

Anda peminat filem Star Wars? Jom tengok lokasi penggambarannya yang buat anda membayangkan berada bersama Rey, Finn dan BB-8. Oh, tak perlu cari kapal angkasa untuk melawat ke galaksi lain, semuanya ada di bumi sahaja! 

Memetik Mirror, kebanyakan penggambaran dibuat di Pinewood Studios, namun lokasi lain terletak di Ireland, Amerika Selatan dan lain-lain lokasi.


Ireland 

Bagi yang tak tahu, negara ini sememangnya menjadi lokasi utama untuk filem-filem Star Wars sebelum ini. Landskap pelbagai serta kawasan pantai memukau menjadikan ia pilihan tempat untuk lokasi penggambaran. Contohnya, tebing tinggi termasuk di County Donegal's Malin Head, Loop Head dan Ceann Sibeal menjadi latar belakang filem. Cukup unik, macam berada di dunia lai

1. Skellig Michael

Skellig Michael macam di dunia lain

Pulau terbesar Skellig ini menjadi latar untuk babak terakhir filem sekuel Star Wars: The Force Awakens. Pulau yang tersenarai dalam Senarai Warisan Dunia UNESCO ini tidak penghuni sehingga sebuah biara dibina di situ antara abad ke-6 hingga ke-8, dan ia masih ada di situ. 

Teringin nak melawat? Boleh. Lawatan dengan bot dibenarkan dari hujung Mac hingga awal Oktober kerana pada bulan lain, cuaca biasanya menyulitkan keadaan.


2. Brow Head, County Cork

Loop Head dengan tebing curam dan padang menghijau

Pihak Berkuasa Udara Ireland (IAA) mengumumkan kawasan ini sebagai kawasan larangan penerbangan sepanjang penggambaran dibuat. Ini untuk mengelakkan penduduk menggunakan drone untuk 'mengintai' apa yang sedang difilemkan di situ. Kawasan bertebing curam dengan padang menghijau memang sesuai sebagai tempat persembunyian daripada 'First Order'.


Croatia

Croatia terus menjadi tumpuan pelancong terutama selepas kota-kotanya dijadikan lokasi filem 'Game of Thrones'. Sekarang, bertambah-tambah lagilah jumlah kunjungan sebab lokasi The Last Jedi adalah di Dubrovnik. 

Dubrovnik 

Pelabuhan Dubrovnik

Walaupun ada pengubahsuaian dibuat dengan menggunakan kesan khas imej janaan komputer (CGI), tapi latar yang sebenar masih dapat dilihat. Dalam filem itu, Dubrovnik merupakan Casino City Canto Bight.

Di lokasi, mereka menggunakan jalan raya dan struktur bangunan untuk mencipta kota baru. Dubrovnik juga tersenarai dalam Warisan Dunia UNESCO kerana terkenal dengan pelabuhan bersejarah, kubu yang mengagumkan serta gereja dengan seni bina Baroque di bahagian kota lama.


Bolivia

Salar de Uyuni, Bolivia

Macam kat planet lain, kagum dengan ciptaan Ilahi.

Dataran garam terbesar di dunia merupakan Planet of Crait dalam filem itu. Sememangnya dataran itu nampak macam berada di galaksi lain. Landskapnya cukup cantik dengan pemandangan amat mengagumkan, macam tak percaya wujud lokasi seperti ini!


Sequel filem Star Wars mendapat sambutan sejak 1977

Start Wars masih dan terus diminati ramai. Malah, bukunya juga dijual berjuta-juta naskhah. Memang filem epik begini 'lain daripada lain' dengan bajet besar dan tentulah, lokasi terbaik. 

Mana tahu, ada rezeki satu hari nanti bolehlah melawat lokasi filem itu. Kalau tak, kena puaskan hati tengok dalam filem sajalah. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 6
Komen

Previous : Antara Rumah Azan Terindah Di Dunia, Bangga Malaysia Turut Tersenarai!

Next       : 9 Fakta Tentang Burj Khalifa - Segala Yang Tertinggi, Termahal, Terluas Di Dunia

Komen Terbaru

Quote nisako 25-1-2018 10:24 AM
nice.................

Lain-lain Komen

Quote Artemesiaa 10-1-2018 12:04 PM
Bisalah mana2 tempat yang pernah jadi lokasi sesebuah filem atau drama pasti akan ada pelancong yang teringin nak lawatinya
Quote noell 10-1-2018 01:59 PM
so donald duck dah jadi jedi ka blum??
Quote jlo 10-1-2018 02:33 PM
mmg cantik betul
Quote chinta89 10-1-2018 03:13 PM
cantiknyaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Quote clibin009 11-1-2018 01:35 PM
clb0111
ugg outlet store
michael kors outlet canada
louis vuitton outlet online
pandora jewelry store
louis vuitton factory outlet
longchamp sale
canada goose outlet
uggs on sale
burberry handbags
canada goose jackets
air max
burberry outlet online
north face jackets
canada goose sale
adidas outlet online
pandora charms sale clearance
cheap ugg boots
pandora charms sale clearance
polo ralph lauren outlet
adidas sneakers
coach factory outlet
yeezy shoes
uggs clearance
ralph lauren uk
cheap ray ban sunglasses
ugg boots
coach factory outlet online
timberland outlet
fred perry polo shirts
moncler
adidas outlet
louboutin outlet
ferragamo outlet
ugg boots
pandora sale clearance
mlb jerseys cheap
adidas yeezy boost
pandora charms outlet
cheap oakley sunglasses
burberry handbags
moncler jackets
ugg boots
adidas yeezy boost
canada goose outlet online
mulberry outlet uk
canada goose jackets
ugg boots women
adidas superstars
canada goose
moncler outlet online
retro 11
canada goose jackets
ugg boots outlet
michael kors outlet online
ugg outlet
coach factory outlet online
cheap jordan shoes
louis vuitton factory outlet
ray ban sunglasses outlet
polo ralph lauren
caterpillar boots
yeezy shoes
coach outlet online
canada goose outlet
canada goose outlet
adidas yeezy shoes
canada goose parka
coach outlet canada
kate spade outlet
nfl jerseys
columbia sportswear outlet
uggs outlet
michael kors outlet clearance
uggs outlet
canada goose coats
michael kors handbags outlet
kate spade handbags
pandora outlet
coach factory outlet online
longchamp bags
discount oakley sunglasses
cheap jordans for sale
ugg boots outlet
nike outlet online
nike sneakers
coach outlet online
coach outlet online
canada goose outlet
moncler jackets
coach outlet online
timberland boots
ugg outlet online
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet online
michael kors outlet clearance
cheap nike shoes
coach factory outlet online
ralph lauren outlet
cheap uggs
hermes outlet
michael kors outlet online
pandora charms sale
yeezy shoes
ugg sale
cheap nfl jerseys wholesale
polo ralph lauren outlet
louboutin shoes
michael kors outlet clearance
salvatore ferragamo shoes
coach outlet online
michael kors outlet online
coach outlet online
nike outlet online
michael kors bags
ralph lauren
cheap ray ban sunglasses
coach outlet online
moncler coats
fitflop sandals
hermes bags
moncler coats
canada goose sale
ralph lauren uk
longchamp bags
ugg outlet store
timberland outlet store
canada goose outlet store
canada goose jackets
burberry outlet online
ray bans
canada goose jackets
nike air max 2018
birkenstock shoes
mlb jerseys
coach factory outlet online
birkin handbags
cheap jordan shoes
michael kors outlet store
yeezy boost 350
pandora charms sale
pandora jewelry
burberry outlet online
michael kors outlet online
adidas yeezy boost
cheap air jordans
pandora charms outlet
canada goose
coach outlet online
canada goose outlet online
michael kors outlet store
coach outlet online
ray ban glasses
michael kors outlet store
moncler pas cher
adidas nmd r1
ralph lauren
moncler uk
polo ralph lauren outlet
ferragamo shoes
coach outlet
ugg boots
oakley sunglasses outlet
ray ban sunglasses discount
mulberry
ugg boots outlet
pandora jewelry outlet
adidas campus shoes
cheap jordan shoes
jordan shoes for sale
valentino outlet
coach factorty outlet online
pandora jewelry
adidas nmd r1
air jordan retro
pandora charms
moncler outlet online
louis vuitton outlet
polo ralph lauren outlet online
cheap ugg boots
kate spade outlet online
kate spade handbags
canada goose coats
adidas nmd runner
oakley sunglasses outlet
adidas nmd r1
ugg outlet
ugg outlet online
uggs outlet
longchamps
louis vuitton handbags
nike shoes
canada goose jackets
coach outlet canada
oakley sunglasses outlet
nmd adidas
ralph lauren outlet online
cheap oakley sunglasses
air max shoes
coach factory outlet
polo outlet online
clb0111
Quote nisako 25-1-2018 10:24 AM
nice.................

Lihat semua komen(6)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046495s Gzip On
To Top