Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Hanya 1 Euro, Dah Boleh Beli Rumah Di Itali! Serius, Rasa Nak Pindah Sekarang

8-2-2018 11:45 AM|Oleh: Diba S. | Dilihat: 938| Komen: 5

Anda tak silap baca. Betul tu, tak salah lagi. Rumah di perkampungan ini dijual dengan harga 1 Euro (RM4.82).

Jika anda ada perancangan nak bercuti ke Itali, apa kata anda pindah sahaja dan beli rumah di sana! Selalu mengadu rumah dan kos hidup di Malaysia ni mahal kan? Inilah masanya untuk anda mulakan langkah baru!

Terdapat 200 rumah batu yang penuh bersejarah di Ollolai, Sardinia yang memerlukan pemilik baru. Walau bagaimanapun kesemua rumah ini memerlukan pemulihan yang ketara. 

Foto: Travel & Leisure
Setiap pemilik hendaklah memberi komitmen dalam pembersihan dan baik pulih selama 3 tahun. Kos baik pulih mungkin boleh mencecah sehingga 25,000 USD menurut CNN. 

Inisiatif jualan rumah-rumah ini diharap dapat mengekalkan sejarah bandar ini yang makin pudar dan mengembalikan populasi yang telah menurun daripada 2250 orang ke 1300 dalam jangka masa 50 tahun yang lepas. 

Foto: Travel & Leisure
Menurut Datuk Bandar, Efisio Arbau, jualan rumah di sini mendapat permintaan dari seluruh dunia dan 3 unit telah pun dijual.

Foto: Travel & Leisure
Bagi anda yang ada pasang cita-cita nak beli rumah di luar negara boleh layari laman ini untuk maklumat lanjut: https://casea1euro.it/ollolai-informazioni/

Rasa macam dalam filem Under the Tuscan Sun, bukan? -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 5
Komen

Previous : Peruvian Lodge, Penginapan Tergantung Pertama Di Dunia! Yang Gayat, Lupakan Je Nak Cuba

Next       : Antara Latar Belakang Percutian Tercantik Di Dunia, Ramai Sanggup Datang Jauh Ke Sini..

Komen Terbaru

Quote missus_meow 8-2-2018 08:58 PM
rasanya byk tmpt kat europe mcm ni .... ade yg nk jual satu kampung  ....  tp nak baikpulih, cukai, nk maintain ....

Lain-lain Komen

Quote meisapoya 8-2-2018 12:12 PM
Edited by meisapoya at 8-2-2018 12:24 PM

So sebenar nya modal kena keluar sebenar nya maximum $25,000 +
Quote Artemesiaa 8-2-2018 12:34 PM
Banyak ler satu Euronya sah2 nak kena bermodal untuk baik pulih rumahnya tu nampak keadaan teruk juga tu
Quote syue86 8-2-2018 06:12 PM
menarik tp total kos cm besar gak
Quote jirowaw 8-2-2018 07:35 PM
hidden cost;kos maintenance cekik darah
Quote missus_meow 8-2-2018 08:58 PM
rasanya byk tmpt kat europe mcm ni .... ade yg nk jual satu kampung  ....  tp nak baikpulih, cukai, nk maintain ....

Lihat semua komen(5)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047972s Gzip On
To Top