Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Kilauan Kapucino Bergemerlapan Buat Hati Melonjak Keriangan!

14-2-2018 10:05 AM|Oleh: Zailina | Dilihat: 1291| Komen: 8

Bukan kopi saja yang berkocak, jiwa juga bergelora riang melihat serbuk gemerlapan berkilauan. Trend baru lagi? Ya, benar! Jom tengok di mana ada jual kapucino menarik ini.


Nampak mewah dan gah, kopi kilauan emas.

Minuman ini adalah ciptaan Coffee By Di Bella, rangkaian kedai kopi di Mumbai, India. Barangkali bukan konsep asli tetapi ia sudah menarik perhatian seluruh dunia. Apatah lagi kini tentu sekali dilihat bergaya bila kopi anda berkilauan di bawah lampu atau cahaya mentari. Oh, silau!


Pelbagai pilihan kilauan yang memukau pandangan

Ada juga sebuah kafe di Melbourne, Lichfield, United Kingdom yang menjual kopi dengan kilauan keemasan ini. Ini tentunya bukan serbuk berkilat yang digunakan untuk menghias barangan kraf, sebaliknya serbuk berkilat ini boleh dimakan (tapi jangan ambil terlalu banyak). Ia tidak berperisa tapi akan melekat di bibir. Kalau bibir wanita dihiasi serbuk ini tak mengapa. Tapi, kalau lelaki yang kelihatan begini nampak agak janggal pula, kan? Bukan itu saja, bila ke tandas najis yang keluar juga berkilau-kilauan. Euuww!


Beraneka rekaan terbaru khas buat peminum kopi
Foto: eatprayvote

Mudah saja nak buat. Taburkan serbuk kilauan (pastikan Halal dan boleh dimakan) di atas kopi atau teh panas. Selepas puas bergambar, minum sajalah. 


Foto: Mail Online

Kopi berkilauan ini menjadi sensasi di laman sosial dan nampaknya semua gambar yang dilihat di IG tentang kopi ini membuat kita berasa seperti hendak mencubanya. Mungkin anda akan berasa teruja dan sayang nak minum kopi 'cantik' ini.  - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 8
Komen

Previous : Sandwich Tempe Khas Untuk Pengamal Vegan! Rasanya? Sangatlah Wow

Next       : Makanan Malaysia Yang Ini, Ada Yang Tak Lalu Makan! Pelik, Tapi Tak Sangka Sedap

Komen Terbaru

Quote Bakih66 10-3-2018 10:34 AM
mana nak dapat serbut tu, nak cuba kat rumah

Lain-lain Komen

Quote biskutsusu 14-2-2018 10:31 AM
cantiknya.
nanti poo berkilat kilat
Quote kimchipedas 14-2-2018 02:37 PM
Ohh nice must try item nih
Quote mahalnya 14-2-2018 08:25 PM
iol suka kopi, tp ni tak nampak mnyelerakn
Quote xtahumenahu 14-2-2018 08:45 PM
Xmo laa...cam scary jah
Quote syidasaleh 16-2-2018 09:19 PM
Benda makan serbuk kilat2 pastu melekat kat bibir,muka bagai
Quote samasam90 18-2-2018 07:45 PM
biskutsusu replied at 14-2-2018 02:31 AM
cantiknya.
nanti poo berkilat kilat

amboi sistur.. menelek poo selepas membuang ke sistur?
Quote biskutsusu 19-2-2018 01:50 PM
samasam90 replied at 18-2-2018 07:45 PM
amboi sistur.. menelek poo selepas membuang ke sistur?

Hahahahahha . Sesambil nak flush. Kot cantik, boleh ambik gambar buat kenang kenangan
Quote Bakih66 10-3-2018 10:34 AM
mana nak dapat serbut tu, nak cuba kat rumah

Lihat semua komen(8)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049808s Gzip On
To Top