Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Aiskrim Kotak? Paling Sedap Dan Paling Mudah Nak Buat C Gamit Zaman Kanak-Kanak

8-2-2018 12:45 PM|Oleh: Azza Rai | Dilihat: 2886| Komen: 24



Pernah tak satu malam di hujung minggu, anda hanya ingin melepak di rumah sambil menonton televisyen, sambil menikmati aiskrim?

Tetapi aiskrim pula sudah kehabisan yang tak tahu pun siapa yang menghabiskannya.

Jangan bimbang, anda boleh cuba resipi turun temurun yang biasa dilakukan oleh kanak-kanak sahaja (maklumlah zaman kanak-kanak, duit tak cukup nak beli aiskrim sebab dah dihabiskan dengan beli mainan).

Malahan ada netizen yang turut berkongsi pengalaman sama ketika masih kecil. Kenangan yang sungguh indah kata mereka.



Aiskrim kotak
Bahan - bahan :
1. Air kotak
2. Peti ais

Caranya :
1) Masukkan air kotak ke dalam peti sejuk bahagian beku.
2) Bekukan semalaman. Atau kalau nak cepat, tukarkan suis kepada 4 atau 5.
3) Potong bahagian atas kotak sebelum makan.
4) Siap!






Janganlah bandingkan aiskrim kotak dengan aiskrim Mat Cool, Nestle atau pun Mc Donald. Tapi ini pun sedap sebab air kotak kan air nya pekat, jadi setiap gigitan dipenuhi dengan rasa yang menggembirakan.

Jimat, sedap dan senang nak diurus! - CARI 

Kredit : Viral Media johor


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 24
Komen

Previous : Kilauan Kapucino Bergemerlapan Buat Hati Melonjak Keriangan!

Next       : Rindu Makan Putu Mayam? Guna Resipi Tiga Bahan Ini, Dijamin Lebih Sedap

Komen Terbaru

Quote biozipstar 26-2-2018 04:32 PM
mcm susah nak makan tapi boleh cuba.. esok esok aku beli nak try.

Lain-lain Komen

Quote iwan007 8-2-2018 01:42 PM
Sedapnya. Nak buat lah
Quote nisako 8-2-2018 02:03 PM
i selalu buat ni... mmg best
Quote msdummy.2018 8-2-2018 02:50 PM
xpernah buat...leh cuba pas nie....
Quote Iema5008 8-2-2018 02:58 PM
Nnt nak cr banana uyu bt mcm ni.. . Harap menjadi dan sedap
Quote idakamaruddin 8-2-2018 02:58 PM
hahaha tertipu selama ni

haha
Quote WhiskeyScotch 8-2-2018 04:27 PM
I selalu tuang dalam cawan/gelas and then baru letak dalam freezer.
Quote aleesyasofia 8-2-2018 06:04 PM
mmg sdap pon.. kdg2 bancuh nescafe atau milo letak dlm cwn dan bekukan.. nikmatnya
Quote syue86 8-2-2018 06:27 PM
wahhh!tak penah try ms kecik..kena la try skg
Quote whitePoison 8-2-2018 06:43 PM
zaman kecik2 dulu letak dalam cawan..
Quote @chik 8-2-2018 07:51 PM
Xpernah try masa kecik dulu{:spot macam sedap
Quote borrow 8-2-2018 09:54 PM
Ai ske frozenkan jus buah.  Kekadang buah mango & betik pun ai letak dlm frozen . Sedap

Acaner nak buat aiskrim cam motor kling kling selalu jual tu ek.
Quote RatuDunia94 9-2-2018 12:04 AM
Dulu kecik2 mmg suka buat air milo dlm cawan sebelum tido pastu letak dlm freezer. Esok tgh hari dh beku boleh makan.. Korek2 guna sudu.. Plg fav bubur kacang beku..
Quote adel7 9-2-2018 02:53 AM
Baru semalam try bekukan milo kotak. Sedap gila. Lagi sedap dr milo kepal viral
Quote jlo 9-2-2018 10:42 AM
woww nak cuba la
Quote lyza2474 9-2-2018 11:21 AM
sesetengah kantin sekolah mmg ada buat mcm  ni...   
Quote mizruncing 9-2-2018 12:16 PM
sedapnyaa. blh try ni
Quote lumie 10-2-2018 10:54 AM
Aku ltk air kotak teh crysantenum dlu..
Quote maplesue 10-2-2018 12:24 PM
Boleh cuba
Quote prettyuglybabe 10-2-2018 04:33 PM
sanggup masuk plastik aiskrim malaysia..
sebab nak feel dia tu

Lihat semua komen(24)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046222s Gzip On
To Top