Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Kreatif, Memang Kena Cuba Maggi Lilit Tom Yam. Patutlah Viral, Sedap Gila..

8-3-2018 11:28 AM|Oleh: Faizal | Dilihat: 3329| Komen: 12

Menu yang paling mudah untuk dimasak dan cepat dimakan tak lain tak bukan ialah mee maggi lah kan? 

Orang kata mee segera ini menu hujung-hujung bulan ketika poket tengah kosong. Selain cara menyediakan yang mudah, rasanya yang sedap juga menjadikan ia begitu popular dalam kalangan masyarakat.



Seiring dengan perkembangan dunia sekarang ni, mee segera hadir dengan berbagai-bagai perisa dan boleh dinikmati dengan bermacam-macam style. Bukan hanya makan dengan cara berkuah sahaja.


Jom ikuti perkongsian pengguna laman social facebook Rusmiati Amini yang berkongsi resepi Maggi lilit perisa tomyam.


Apa sebenarnya Maggi lilit ini? Sebenarnya ia merupakan mee maggi yang dililit besama lidi dan digoreng. Macam satay tapi punya rasa tersendiri. 


Bahan-bahan



2 Bungkus Mee Maggi perasa tom yam

Lidi satay secukupnya

Minyak masak secukupnya untuk menggoreng

Telur ayam

Sedikit tepung jagung



Cara-cara membuatnya



1. Rendam atau rebus mee maggi.

2. Toskan mee yang sudah kembang dan gaulkan dengan perencah Maggie.

3. Lilitkan mee Maggie tadi dengan lidi satey sambil kepal-kepalkan supaya tidak hancur.



4. Pecahkn telor di dalam mangkuk dan masukkan sedikit tepung jagung dan gaul sebati.

5. Celupkn maggi yg sudah dililit tadi ke dalam telur dan goreng hingga warna keemasan.

6. Siap untuk dinikmati.

Selamat mencuba! - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 12
Komen

Previous : Alahai Comelnya, Roti Senyum Berkeju. Tambat Hati Anak-Anak Dengan Mudah..

Next       : Masak Nasi Guna Beras Murah Tapi Hasilnya Sedap Standard Hotel 5 Bintang

Komen Terbaru

Quote Owlknight 24-5-2018 06:54 AM
Nenasketum replied at 8-3-2018 12:13 PM
Dah la memacam orang ngata maggi dari tak hadam dalam perut dsbnya. Yang nyata sodium content quite  ...

Betul. Semalam pun nampak di fb. Ade orang share air konon lebih sedap dari SB. Mane la tak sedap, letak milo, letak nutella, letak nescafe mocha 3in1, letak susu pekat etc. Ni bukan resepi kalah SB. Ni resepi diabetis. Hmmm.

Lain-lain Komen

Quote multinicky 8-3-2018 12:09 PM
patut lilit dg hotdog cheese..brlh sedap..ade byk texture gittew..
Quote Nenasketum 8-3-2018 12:13 PM
Dah la memacam orang ngata maggi dari tak hadam dalam perut dsbnya. Yang nyata sodium content quite high. Dah deep fry macam tu, gud luck yerk dik. Moderation is key (mode konsultan kesihatan)
Quote Joannalee 8-3-2018 02:54 PM
Pelik2 Sgt...
Quote mizruncing 8-3-2018 05:27 PM
npk sedap pulak. tp utk kesihatan tak blh nk komen
Quote drivethru 8-3-2018 06:52 PM
Adik beradik murtabak maggi.
Quote ninja boy 8-3-2018 08:53 PM
2 kali kerja, tak jimat masa, 5 minit dah jadi setengah jam
Quote missDollie 8-3-2018 11:29 PM


Terus tak jadi nak buat.. (buat ke masalahnya.. )
Quote pearl.silver 12-3-2018 10:27 PM
Baru ni perasan yg shin ramyun tu xde msg
Boleh la mkn selalu..hoho
I klu nk sgt mkn megi, i amik perencah dia je pastu masak ngn makaroni..sbb i tak puas hati mkn mi megi ni cepat lapar semula
Quote anno_miss 23-5-2018 12:33 AM
Kreatif nyer la..
Quote MariaClara 23-5-2018 12:50 PM
baik buat murtabak megi trus sng xyah nk lilit  segala
Quote MissVixen 23-5-2018 11:04 PM
Tiru yindon. Ada nampak video diorg jual benda ni. Rp2k secucuk
Quote Owlknight 24-5-2018 06:54 AM
Nenasketum replied at 8-3-2018 12:13 PM
Dah la memacam orang ngata maggi dari tak hadam dalam perut dsbnya. Yang nyata sodium content quite  ...

Betul. Semalam pun nampak di fb. Ade orang share air konon lebih sedap dari SB. Mane la tak sedap, letak milo, letak nutella, letak nescafe mocha 3in1, letak susu pekat etc. Ni bukan resepi kalah SB. Ni resepi diabetis. Hmmm.

Lihat semua komen(12)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046159s Gzip On
To Top