Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Nasi Lemak Karipap - Siapa Nak Cuba Kena Ke Singapura Lah Ya

13-3-2018 05:06 PM|Oleh: Azza Rai | Dilihat: 1787| Komen: 33

Nasi lemak memang evergreen bagi rakyat jelata Malaysia. Pelbagai kelainan disuntik pada tahun 2017 demi memberi rasa baru. Antaranya ialah Nasi Lemak Hijau, Nasi lemak beras Basmathi dan lain-lain.

Malahan syarikat besar pun turut tidak ketinggalan menyajikan nasi lemak dalam menu mereka seperti yang dilakukan oleh Mc Donaldss iaitu Nasi lemak burger.

Tetapi
Nampaknya ia bukan terhad di Malaysia sahaja.
Ini kerana jiran kita, Singapura pun turut terkena tempias nasi lemak fussion ini.


Memperkenalkan karipap nasi lemak dari Old Chang Kee yang dipanggi Nasi Lemak Chicken O.

Disebabkan ia berada dalam karipap maka tiada nasi yang dihidang bersama-sama. Akan tetapi menu biasa lain seperti  telur rebus, kacang, ikan bilis dan sambal, semua ada cuma dalam saiz kecil sahaja.


Jadi, anda tidak akan merasai keenakan santan kerana tiada nasi, tetapi ia diganti dengan kulit karipap diwarnakan hijau dengan esen pandan. Namun ia tetap menu baru yang harus dicuba. Apatah lagi ia cuma disediakan dalam masa tertentu sahaja.

'Nasi Lemak Chicken 'O' ini dijual pada SGD2 (RM5.91) setiap satu atau SGD3.50 untuk dua orang makan (RM10.24).

Foto Carian internet

Jadi, jika anda ke Singapura, bolehlah mencuba menu yang lain dari lain ini. Tapi, apa lah rasa nasi lemak tanpa nasi kan? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 33
Komen

Previous : Disiram Dengan Sambal Cili, Fuh! Sotong Tembun Bakaq Pak Mud Cafe Jadi Igauan

Next       : Ayam Kampung, Itik, Ikan Tilapia, Pilih Je! Makan Dalam Dulang Di Khadijah Kitchen Kajang

Komen Terbaru

Quote Anna_Chasez 19-3-2018 03:52 PM
Ternganga iols nengok

Lain-lain Komen

Quote shernazz 13-3-2018 05:39 PM
Iols susah nak trima pembaharuan
Huhuuu..
Tehtapppp nasi
Quote lumie 13-3-2018 06:17 PM
Karipap Old chang kee mmg sdppppp... Yg version ni sama je kot cm karipap isi ikan bilis.. Normal je ni
Quote mtjcmc 13-3-2018 06:25 PM
Sekarang karipap nasi lemak, kemudian nanti kuih ap pulak guna inti nasi lemak. Tapi nampak macam menarik je karipad warna hijau nie
Quote imransulaiman 13-3-2018 06:55 PM
Kalau tak dihidangkan bersama nasi, kenapa panggil "nasi lemak"?

Baik beli bun keluaran gardenia yang inti bilis tu.. Sedap {:good
Quote iszablack 13-3-2018 06:57 PM
Nampak sedap {:hero
Quote aku_statik 13-3-2018 07:04 PM
Kene cube ni.. Inovatif dalam pemakanan
Quote salmon-suki 13-3-2018 07:13 PM
Ni karipap sambal bilis je haa..mana ada nasi,tang mana corporate lemak tu?nasi lemak kena laa ada nasi+santan tu..sama je dgn karipap telur tp y ni ada sambal bilis+kacang je..

Tp besar mana karipap ni?hrga mahal ler jgk tu..
Quote dubuk 13-3-2018 07:59 PM
kalau kulit karipap tu warna asal dubuk makan
Quote dubuk 13-3-2018 08:03 PM
warna hijau macam dragon kartun

Quote pearl.silver 13-3-2018 10:28 PM
Ingatkan ada nasi dalam tu
Boleh kawan karipap indon inti bihun
Quote Nana_Man 13-3-2018 10:29 PM
salmon-suki replied at 13-3-2018 07:13 PM
Ni karipap sambal bilis je haa..mana ada nasi,tang mana corporate lemak tu?nasi lemak kena laa ada n ...

Besar jgk. Mkn satu jer dah cukup.
Quote Nana_Man 13-3-2018 10:30 PM
iszablack replied at 13-3-2018 06:57 PM
Nampak sedap {:hero

Ok jgk.. dah rasa. Tk pedas sgt. Isi pun tak lokek.
Quote jolijo 13-3-2018 11:20 PM
Macam sedap je {:question
Quote Supersirap 14-3-2018 12:40 AM
Semua makanan yang dijual oleh Ock sedap belaka
Quote Supersirap 14-3-2018 10:04 AM
Memang terbaik epok-epoknya, even makanan lain pun memang sedap dan yang penting halal
Quote BebeQ 14-3-2018 11:55 AM
elok je dia jual sgd2 (jangan convert), kalau dekat m'sia dah kena bantai harga rm4 seketul, acah2 viral khen~
Quote BebeQ 14-3-2018 11:56 AM
cuma..apa pasal buruk sangat rupa kelepet nya tu?
Quote ira_229 14-3-2018 12:46 PM
rasanya lebih kurang dgn rasa burger nasi lemak MCD...oklah nasi diganti dgn pastri karipap...
Quote ira_229 14-3-2018 12:46 PM
BebeQ replied at 14-3-2018 11:55 AM
elok je dia jual sgd2 (jangan convert), kalau dekat m'sia dah kena bantai harga rm4 seketul, acah2 v ...

harga dia kalau tak silap hari tu beli SGD1.50

Lihat semua komen(33)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050436s Gzip On
To Top