Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Lagi Resepi Cheese Leleh - Kali Ini Jagung Lemak Berkrim, Harus Cuba!

15-3-2018 03:07 PM|Oleh: Azza Rai| Komen: 14

Apa sahaja menu yang mengandungi cheese atau keju dalam Bahasa Malaysia ini pasti menjadi tular. Apatah lagi jika menu tersebut tidak memerlukan banyak bahan pun untuk membuatnya, jadi lebih mudah dan lebih mendapat perhatian.

Bersedia dengan menu baru yang ditambah cheese ini? Biarpun baru sahaja tular tetapi ramai sudah mencuba membuatnya di rumah. Hasilnya? Ramai yang memberikan respon sangat memuaskan.

Netizen, Siti Nabilah Jamaluddin mempersembahkan resepi jagung cheese leleh terbaik dan berkrim. Jom semak resipinya.

Wau! Meleleh-leleh melihatnya
Jagung Cheese Leleh
Bahan-bahan
- 4 tongkol jagung
- 1 tin susu cair (guna fresh milk Dutch lady)
- 2 sudu besar susu pekat (kalau nak manis boleh tambah)
- 2 sudu besar planta/buttercup
- Garam dan lada sulah
- 4 keping keju/cheese

Cara membuatnya
1)    Masukkan semua bahan dalam periuk, biar mendidih.
2)    Jika mahu bau yang wangi, boleh letak daun pandan

Garam dan lada sulah sebagai perisa
Gambar dari dekat


Boleh cuba buat sendiri di rumah ya. - CARI 

Kredit : Siti Nabilah Jamaluddin



Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
5
Terkejut
13
Sedih
5
Lawak
11
Bosan
4
Komen: 14
Komen

Previous : Alahai Comelnya, Roti Senyum Berkeju. Tambat Hati Anak-Anak Dengan Mudah..

Next       : Resipi Ringkas Roti Hot Dog Perancis, Hanya Guna Baguette. Jom Cuba!

Komen Terbaru

Quote MsKoreanfanatic 16-8-2018 10:27 AM
lemak berkrim jaging nih

Lain-lain Komen

Quote Iema5008 15-3-2018 03:39 PM
Nnt aku nak buat. Hahahha. Tp xdak daun pandan pulak
Quote MissVixen 15-3-2018 04:20 PM
Sekarang semua benda nak letak cheese.
Kuah dia macam airasia punya roasted chicken cream sauce. Tambah cooking cream dan oregano dalam ni lagi berlemak sodap.
Quote Jorja 15-3-2018 05:27 PM
Recipe for cellulite
Quote LautBiru52 15-3-2018 05:50 PM
Bukan dah lama ke resepi ni viral?
Quote DeLafee 15-3-2018 11:14 PM
Nnti boleh cuba....
Quote pearl.silver 15-3-2018 11:26 PM
masak dgn tongkol
Kuah lekit2 tu ko nk suh pegang ke cane
Quote RatuDunia94 16-3-2018 12:06 AM
Muaknyaaa


Quote RatuDunia94 16-3-2018 12:06 AM
Muaknyaaa


Quote Lollipop111 16-3-2018 10:13 AM
nak makan mcm maner nih? x faham
Quote raihaneem 19-3-2018 02:44 PM
Jd ala buboq la tp cheezy...tp nk mkn mmg mnjilat jari la sbb nk pegang tongkol jagung.

Klau saya...better masak sos dia ja, pekat2..pastu taruk atas. Klau nk boh smua gini...nk senang mkn, pisahkn biji jagung dr tongkolnya
Quote Anna_Chasez 19-3-2018 03:53 PM
Perghhh .. tak boleh mkn selalu
Quote myakayina 19-3-2018 05:58 PM
kuahnya tu tambah oregano sikit mkn dgn pasta..
Quote mummydarling 21-3-2018 05:33 PM
kenape aku buat tak jadi buat gitu..
Quote MsKoreanfanatic 16-8-2018 10:27 AM
lemak berkrim jaging nih

Lihat semua komen(14)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046462s Gzip On
To Top