Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Kena Cuba! Chicken Wing Ala Pizza Hut, Guna 3 Bahan 15 Minit Saja

19-3-2018 02:58 PM|Oleh: Faizal| Komen: 16

Siapa tak kenal dengan Pizza Hut kan? Antara restoran yang manyajikan menu-menu pizza pelbagai rasa dan rupa yang menjadi kegilaan ramai khasnya masyarakat di Malaysia. 

Boleh dikatakan setiap bandar-bandar yang menjadi tumpuan orang ramai, sebuah 'outlet' Pizza Hut pasti ada. itu belum lagi restoran-restoran yang dibuka di dalam pusat beli belah. Yang pasti jenama restoran ini sudah kukuh di negara kita.


Bercakap tentang menu, selain menyajikan  pizza yang menjadi menu 'signature' di Pizza Hut, terdapat juga menu lain yang menjadi pilihan ramai. Antara yang sangat popular ialah Chicken Wings Pizza Hut. Ramai yang mengakui chicken wings yang dihasilkan oleh Pizza Hut rasanya sangat lazat.

Sudah pasti ramai yang tercari-cari cara bagaimana hendak membuat chicken wing ala-ala Pizza Hut kan? Sebenarnya tak la susah sangat hendak membuatnya. Jom ikuti resepi membuat Chicken Wings Ala-ala Pizza Hut yang telah dikongsi oleh Noraniza Azmei di laman facebooknya.


CHICKEN WING ALA PIZZA HUT GUNA 3 BAHAN 15 MINIT

Bahan-bahan

Ayam drummet chicken wing (original/spicy terpulang)

Madu

Sos blackpepper original Heinz

Cara membuatnya

1. Goreng dahulu chicken wing. Bila warna sudah bertukar warna keemasan, angkat dan toskan minyak.


2. Tuang sos blackpepper original Heinz atas kuali. Masukkan madu. Kacau sebati dengan api sederhana.

3. Masukkan ayam gaul rata dan siap.

4. Sedia untuk dinikmati.

Semua foto: carian internet

Nampakl begitu mudah kan? Jangan lupa untuk mencuba ya! - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
13
Marah
2
Terkejut
6
Sedih
12
Lawak
12
Bosan
5
Komen: 16
Komen

Previous : Viral Gula-Gula Comel Dalam Straw. Sesuai Untuk Majlis Birthday Anak

Next       : Resipi Genius: Buat Pai Coklat Guna Kerepek Kentang, Pelik Sikit Tapi Lazat

Komen Terbaru

Quote MsKoreanfanatic 15-8-2018 09:28 AM
huh sodap ni.. bahan2 dah ada kat rumah.. ada masa bole try~

Lain-lain Komen

Quote CiliPadiSedap 19-3-2018 03:20 PM
sedapnya terliur mulut kaka
Quote epis 19-3-2018 03:32 PM
Drumstick dominos lagi sedap~~
Quote Anna_Chasez 19-3-2018 03:47 PM
Sedapnyaaaa nom nom
Quote krustykrab 19-3-2018 04:43 PM
epis replied at 19-3-2018 03:32 PM
Drumstick dominos lagi sedap~~

yg ala korea tu ke?

Quote epis 19-3-2018 05:19 PM
krustykrab replied at 19-3-2018 04:43 PM
yg ala korea tu ke?

Bukan... yg biase tu je..
Quote meisapoya 19-3-2018 06:10 PM
Adussss dap nyeeeee
Quote de_ikea 19-3-2018 09:45 PM
Yg bbq chicken wing tu ada resepi tak? Yg tu all time fav iols dr dulu
Quote Mina2215 19-3-2018 10:37 PM
Aku dah try petang tadi. Sedapp sangat.
Gigih aku cari drummet/kepak tengah brand Ayamas kat cold storage petang td. Agicheww
Quote alien88 20-3-2018 09:03 AM
iolls lg suka yg domino punya
pernah juga buat benda ni, cuma ari tu terlebih bubuh madu, manis pula jadinya
Quote nadie90 20-3-2018 11:23 AM
Sdapnya...lpr plak...tp hrga ayam gorg ayamas tu tgh mhl skrg...tp ayam dia mmg sdp...ceq ska yg hot n spicy tu...
Quote dinopower2 20-3-2018 11:42 AM

biasa beli dulu rega ayamas hot & spicy drumet  rm13-16.... skali p giant scan rega rm20 dah...
mak aii... bapak mahal... baik beli ayam sekor
Quote dinopower2 20-3-2018 11:43 AM
nadie90 replied at 20-3-2018 11:23 AM
Sdapnya...lpr plak...tp hrga ayam gorg ayamas tu tgh mhl skrg...tp ayam dia mmg sdp...ceq ska yg hot ...

tu la mahal melampau skrg... sbb brand lain bwh rm15.... rm10 pun ade
tp brand ayamas ni la paling sodap
Quote whadda 20-3-2018 12:30 PM
ooo senang jer.. harus dicuba nanti
Quote saviour_09 20-3-2018 12:40 PM
brand ayamas ni memang sedap
bertahun dah beli spicy drummet dia
fast & easy lauk

nanti nak try resepi ni la pulak
Quote teddpapel 20-3-2018 04:59 PM
Kalau compare dengan ayam four fingers mana lagi sedap  ..lapaar..
Quote MsKoreanfanatic 15-8-2018 09:28 AM
huh sodap ni.. bahan2 dah ada kat rumah.. ada masa bole try~

Lihat semua komen(16)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044752s Gzip On
To Top