Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Pulau Tinggi Mersing: Pulau Paling Tenang Dan Relaks Di Johor

13-4-2018 06:13 PM|Oleh: Diba S. | Dilihat: 1002| Komen: 9

Kaki pulau tentu tahu ada banyak pulau yang indah-indah di kawasan Mersing, Johor. Pernah dengar tentang kewujudan Pulau Tinggi? 

Ia dapat diakses dengan menggunakan feri dari Jeti Tanjung Leman. Menariknya hanya ada sebuah penginapan di pulau cantik ini iaitu Tad Marine Resort.

Pantai dengan pasir putih bersih, laut yang tidak berpenghujung, langit biru dan gunung-ganang yang menghijau bakal menanti anda di sini. Pulau terpencil ini turut kaya dengan flora dan fauna. 

Foto: Facebook
Sesuai untuk pencinta alam semulajadi dan mereka yang ingin berehat dari kesibukan kota seperti anda. Antara kemudahan yang disediakan di sini ialah kolam renang yang besar dan juga jakuzi. 

Sebanyak 88 buah bilik tersedia untuk para tetamu dengan 3 jenis bilik iaitu standard room, deluxe chalets dan deluxe suites. Anda boleh pilih sama ada mahukan bilik dengan pemandangan laut atau pemandangan taman.


Foto: Facebook
Bilik-bilik di resort ini luas dan dilengkapi katil yang selesa dengan kemudahan moden seperti TV LCD, Astro, penyaman udara, pengering rambut, air pancuran sejuk dan panas, dan kelengkapan peribadi.Tad Marine Resort juga sesuai untuk percutian keluarga dan pelbagai aktiviti ditawarkan di sini. 

Antaranya sukan air seperti memancing, berkayak, berenang, selam skuba dan lawatan ke pulau-pulau berhampiran. Aktiviti yang popular dan wajib dilakukan di sini adalah snorkeling dan meredah hutan. 



Foto:Facebook
Kebiasaannya snorkeling dilakukan di pantai berdekatan atau di Pulau Lima, boleh dicapai dengan hanya 15 minit menaiki bot. Bagi yang sukakan hutan bolehlah meredah hutan dan menjejaki laguna dengan air terjun yang sangat jarang diusik. 

Perjalanan adalah selama 30 sehingga 45 minit dengan bantuan guide. Jika anda hanya mahu bersantai sambil menikmati pemandangan pulau yang mengasyikkan ditemani minuman kegemaran anda juga terserah pada anda .

Foto:Facebook
Hubungi 03-8023 9009 atau layari laman Facebook Tad Marine Resort untuk maklumat lanjut.

Pulau Tinggi tak jauh, di Malaysia saja, tunggu apa lagi? Jomlah berenang ke sana! -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 9
Komen

Previous : Mahu Percutian Private? Ini 14 Tips Sebelum Jejak Kaki Ke Pulau Rawa

Next       : Ini 7 Budaya Jepun Yang Anda Perlu Tahu Sebelum Bercuti Di Sana

Komen Terbaru

Quote rospinki 18-4-2018 12:22 PM
menarik..tapi aku lebih jatuh cinta pada pantai di pantai timur..orangnya antik dan makanan asli..ditempat ni harus berunsur makanan jawa/indon

Lain-lain Komen

Quote LautBiru52 13-4-2018 07:38 PM
Bestnya holiday dekat pulau
Quote CiliPadiSedap 14-4-2018 08:58 AM
Akak dh booking airasia
Quote noraidil_06 14-4-2018 11:06 AM
CiliPadiSedap: Akak dh booking airasia

Sis nk gi mana?
Quote Themilo 15-4-2018 04:13 PM

cikcur dengan sisthur vokuro kah?
Quote SayangSalmah 16-4-2018 03:51 PM
bucketlist
Quote nuralisa 17-4-2018 02:04 PM
brp pulak yg nie..
aku kira2 kalau gi pulau rawa utnuk 4 org nak dekat 4k...  
Quote azradiza 17-4-2018 02:31 PM
nuralisa replied at 17-4-2018 02:04 PM
brp pulak yg nie..
aku kira2 kalau gi pulau rawa utnuk 4 org nak dekat 4k...

boleh tahan kachingg gak la
cer tengok rate kat sini
http://tadmarineresort.com/?page_id=142
Quote nuralisa 17-4-2018 02:35 PM
azradiza replied at 17-4-2018 02:31 PM
boleh tahan kachingg gak la
cer tengok rate kat sini
http://tadmarineresort.com/?page_id=142

aku rasa mcm not bad la juak...  ko tgk yg pulau rawa ni punya package...
lagi kachingggg ...  

http://www.rawaislandresort.com/reservations

Quote rospinki 18-4-2018 12:22 PM
menarik..tapi aku lebih jatuh cinta pada pantai di pantai timur..orangnya antik dan makanan asli..ditempat ni harus berunsur makanan jawa/indon

Lihat semua komen(9)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.079009s Gzip On
To Top