Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Asyik Menu Berlemak Dan Berminyak, Kafe Ini Ada Makanan Sihat Organik

18-4-2018 01:03 PM|Oleh: Azza Rai | Dilihat: 1234| Komen: 8

   
Asyik restoran makanan segera sahaja yang dikunjungi pun bosan juga kan?
Selain tidak sihat, pemilihan menu pun lebih kurang sama sahaja. Jika bukan burger, pasti kentang goreng.

Kini tiba masanya untuk lebih memilih makanan.
Jika tidak mampu tinggalkan secara drastik makanan tidak sihat, pelbagaikan menu dengan hidangan lebih sihat.  

Antara pilihan terbaik ialah The Good Co. yang menyajikan konsep makanan sihat dengan cara tersendiri.

Terletak di Bangsar, idea kafe ini bermula sejak lima tahun lalu apabila bekas Miss Malaysia Universe 2008, Miss Levy Li yang menetap di Amerika Syarikat mendapati agak sukar mencari makanan sihat di Malaysia.

Jadi, beliau membuka cafe yang menghidangkan makanan sihat 
untuk dinikmati secara santai dengan cara yang paling mudah.

Tepat sekali dengan suasana mendamaikan sahaja bila memasuki cafe ini. Pepohon menghijau sama ada di dalam atau pun di luar caf mengindahkan lagi suasana santai The Good Co. Para pelanggan caf pun nampak seronok dengan hidangan sihat ini.

Antara menunya ialah sandwich, salad, sup sayur, snek balang, bubur buah-buahan segar, nasi lemak organik, jus perahan segar dan banyak lagi.


Kesemua sumber sayur-sayuran adalah organik. Manakala bahan-bahan serta ramuan untuk menyediakan hidangan ini pula diambil segar dari para pengedar berkualiti.

Jadi anda tidak perlu gusar kerana hidangan disediakan tanpa sebarang perisa tambahan, pengawet, pewarna, gula tambahan dan lain-lain. Apa yang menarik adalah menu di The Good Co adalah bertepatan dengan tekak orang setempat. Harga pun boleh tahan berpatutan.




Foto: The Good Co

Jadi, bagaimana? Mahukan menu yang lebih sihat? Anda boleh ke Bangsar bagi menikmati gaya hidup sihat. Jom. - CARI 

Lokasi: Bon Estates, Jalan Maarof bertentangan dengan Bangsar Shopping Centre
Waktu beroperasi: 9am C 6pm
Harga hidangan: Bermula serendah RM9.90 hingga RM20.90.


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
5
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 8
Komen

Previous : 3 Restoran Di Bangsar Untuk Chill Dan Lepak Dengan Kawan-Kawan

Next       : Nasi Beriani Roket Meluncur Laris, Sekali Rasa Pasti Mengigau!

Komen Terbaru

Quote BebeQ 24-4-2018 10:59 AM
jazaa100 replied at 21-4-2018 10:49 AM
nasi lemak organic tu mcmana?.....

mungkin beras organik. santan perah sendiri dari pokok sendiri, daun pandan potong dari depan rumah, telur organik, timun organik, ikan bilis standard la, cili kering kacang dll pun standard je la sbb tak pernah pulak aku jumpa yang organic.

Lain-lain Komen

Quote grizz 18-4-2018 01:43 PM
iolss xde la mkn mknn yg sihat sgt..
so yg ni mgkin xtersenarai kot dlm list restoren yg nk g..
Quote buragazz 18-4-2018 01:47 PM
ghege mesti mahal kedaung ni...
Quote CardiGans85 18-4-2018 04:50 PM
Organic food ni mkn sekali sekala boleh la..klu tiap hari, rabak poket
Quote BebeQ 20-4-2018 09:01 AM
aku memang jenis beli yang organik. beras, sayur, gula, garam, telur.
tapi tak bererti aku makan organik je semua, tak organik pun makan juga tapi lebih pada option organik la.

kalau meggi tu keluarkan produk organik, laju la aku beli.
Quote jazaa100 21-4-2018 10:49 AM
nasi lemak organic tu mcmana?.....
Quote Cari-Azza 22-4-2018 06:43 PM
BebeQ replied at 20-4-2018 09:01 AM
aku memang jenis beli yang organik. beras, sayur, gula, garam, telur.
tapi tak bererti aku makan or ...

Bagusnya..Bolehla share jenama apa, boleh Admin buat story

Quote BebeQ 24-4-2018 10:56 AM
Cari-Azza replied at 22-4-2018 06:43 PM
Bagusnya..Bolehla share jenama apa, boleh Admin buat story

Beras - bird of paradise - phkarkhnei

Sayur - Organic section Tesco

Gula garam - jenama apa tah tapi ada jual dekat tesco.

Telur - pun ada jual tesco

Eh, admin cari2 la dekat tesco tu. Banyak je produk organic yang tesco jual.
Quote BebeQ 24-4-2018 10:59 AM
jazaa100 replied at 21-4-2018 10:49 AM
nasi lemak organic tu mcmana?.....

mungkin beras organik. santan perah sendiri dari pokok sendiri, daun pandan potong dari depan rumah, telur organik, timun organik, ikan bilis standard la, cili kering kacang dll pun standard je la sbb tak pernah pulak aku jumpa yang organic.

Lihat semua komen(8)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042187s Gzip On
To Top