Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Pergh! Nampak Macam Di Bali, Rupanya Malaysia Je

4-5-2018 10:51 AM|Oleh: Faizal | Dilihat: 3653| Komen: 25

Kalau dilihat, trend melancong ke luar negara seakan-akan menjadi ikutan atau kemestian masa ini. Antara salah satu tempat yang menjadi tumpuan rakyat Malaysia untuk pergi bercuti ialah Bali.

Bali amat terkenal dengan keindahan alam semulajadi dan kewujudan pulau-pulau indah yang ada disekitarnya pasti membuat pengunjung rasa tenang dan damai.

Walau bagaimanapun, tidak kurang dengan negara kita. Sebenarnya ada juga tempat pelancongan menarik yang berlatarkan alam semulajadi yang indah persis seperti di Bali.

Sebagai rakyat Malaysia yang melancong ke Bali untuk menikmati keindahan pulau-pulau dan air biru yang indah pasti anda akan berasa rugi jika tidak ke Bukit Singa, Pulau Kapas, Terengganu. Keindahan di sekitar kawasan ini seakan-akan berada di Pulau Maldives ya!

Jom nikmati gambar-gambar di sekitar Bukit Singa, Pulau Kapas yang dikatakan setanding dengan Bali.



Aktiviti yang mengujakan!




Sejuknya pemandangan!



Sudah jatuh cinta!



Macam mana? Boleh ke 'claim' Bukit Singa, Pulau Kapas ni sebagai Bali Malaysia? Apa kata anda? - CARI 

Kredit foto: Raja Cuti


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
3
Bosan
1
Komen: 25
Komen

Previous : Penuh Dengan Kesan Menjijikkan, Yang Mudah Sakit Jangan Berani Jejak Ke Sini

Next       : Bila Hujan, Laluan Mendaki Di Brazil Ini Berubah Jadi Syurga Bawah Air

Komen Terbaru

Quote gummygummy 16-7-2018 01:33 PM
orang yang jarang ke pulau macam i ols, perhentian pon da cantik da hihi

Lain-lain Komen

Quote fushimi 4-5-2018 11:00 AM
bak gebang no satu

hujung hujung sendu di aidifitri
Quote Artemesiaa 4-5-2018 11:23 AM
Jauh bezanya tu
Quote grizz 4-5-2018 11:51 AM
tang mane samenye..
Quote afie_m 4-5-2018 12:22 PM
sama ke...emmmmm
Quote sufi^_^ 4-5-2018 12:46 PM
Kalau sama dari segi pemandangan pun, takkan sama dari segi pengalaman.
Banyak beza negara orang vs negara sendiri.
Quote RatuDunia94 4-5-2018 03:53 PM
Kena tau.. Pemandangan dr gmbar dan mata adalah berbeza..
Quote cicicumel 6-5-2018 06:59 PM
Gambar edit melampau...jauh beza kot..Bali tu yg unik sbb ltr blkg sejarah dia...pantai2nya sgt2 beza dgn mana2 pantai di Malaysia.
Quote M.Rose 6-5-2018 08:05 PM
Gebang baeeeek
Quote FOTHER-MUCKER 6-5-2018 08:19 PM
Masalahnya di Malaysia ni ramai sangat lobai merosakkan kehidupan peribadi orang.
Quote yeos 7-5-2018 10:28 AM
snorkeling best...!

Bali ada tarikannya tersendiri, tak sama dengan Pulau Kapas
Quote Chesire_Epilog 7-5-2018 11:02 AM
Tapi Terengganu mmg banyak pantai @ pulau2 yg cantik!
Quote Chesire_Epilog 7-5-2018 11:04 AM
**Sorry double posting
Quote lelaiskandar 22-5-2018 01:14 PM
Byk je pantai kt Malaysia yg ok tapi this is no Bali la kan. Mana nak sama feeling nya. Macam Bondi beach, Sydney juga, mana la nak sama ...
Quote notsospecial007 12-7-2018 04:53 PM
mmg pulau kapas cantik.. tapi xsama laaa dgn bali.. jauh beza
Quote rogayahtop 14-7-2018 12:11 AM
yg penting hotel rege rm100 lebih kat bali tu tak bagi towel lubang2 nipis kat mydin rm5 kut sehelai and cadar bilik bukan cadar bunga2 dah pudar agaknya cadar anak kawin tahun 80 dulu.

Quote axl_bach 14-7-2018 01:58 AM
cicicumel replied at 6-5-2018 06:59 PM
Gambar edit melampau...jauh beza kot..Bali tu yg unik sbb ltr blkg sejarah dia...pantai2nya sgt2 bez ...

Tp rasanya Bali pun xderlah cun sgt pun pantainya.....
Quote felinecat 14-7-2018 01:17 PM
rogayahtop replied at 14-7-2018 12:11 AM
yg penting hotel rege rm100 lebih kat bali tu tak bagi towel lubang2 nipis kat mydin rm5 kut sehelai ...

hahahaha..kt pulau kapas rm100 dpt chalet panas je laaa
Quote rogayahtop 14-7-2018 08:46 PM
axl_bach replied at 14-7-2018 01:58 AM
Tp rasanya Bali pun xderlah cun sgt pun pantainya.....

lawa jugak kak. kuta tu mmg lawa especially time sunset. yg  pantai sebelah2 sana bukan yg mengadap pulau jawa tu mcm dkt east coast pun ada tp ombak nyer besar2. akak pg beach dekat2 tanah dato k tu pun penuh surfers   tp biasalah indon ni kotor certain areas. kalau kat seminyak tu tiap2 pg nampak mat saleh kutip sampah beramai2.
Quote rogayahtop 14-7-2018 08:47 PM
felinecat replied at 14-7-2018 01:17 PM
hahahaha..kt pulau kapas rm100 dpt chalet panas je laaa

lol..rindu nak g kapas. makcik gemuk tu dah jual chalet die kan.

Lihat semua komen(25)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044536s Gzip On
To Top