Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Walaupun Biasa Lihat Duit Berjuta, Cik B Minta RM20 Saja Untuk Belanja" - DSV

7-5-2018 11:56 AM|Oleh: Suzy| Komen: 74



Amboi Cik B, walaupun di usia muda sudah pandai menguruskan wang perbelanjaan diberikan ibunya iaitu jutawan kosmetik Datuk Seri Hasmiza Othman atau Vida. 

Cik B atau nama sebenar Nur Edlynn Zamileen Muhammad Amin, 12, baru-baru ini telah dilihat menukar wang berjumlah 500 dolar dan 900 pound untuk dibelanjakan.

Namun, menurut Datuk Seri Vida (DSV), anaknya itu walaupun tahu ibunya memilikinya wang yang banyak sehingga digelar jutawan, tidak pernah meminta wang yang berlebih-lebih daripada ibunya. 



“Cik B ni walaupun sudah biasa melihat duit berjuta di depan mata, dia hanya minta RM20 daripada saya. Itupun sekiranya ada baki, Cik B akan pulangkan semula kepada saya,“ jelas DSV dalam video berkenaan. 

Nampaknya, Cik B tidak menyalahgunakan kekayaan dimiliki ibunya. Menurut DSV lagi, dia hanya mengeluarkan wang apabila membeli barangan mahal dan berjenama sahaja. 


Foto: IG Cik B

“Semasa membeli barangan mahal, saya yang akan beli. Sekiranya barangan berkaitan ‘games’ dan ingin dapatkan 'topup', Cik B rela membuat 'review' di akaun Instagram miliknya,” ujar DSV.

Wow, kelihatan amat berkesan hasil didikan DSV pada anaknya. Cik B dilihat tidak menggunakan kemewahan untuk kepentingan dirinya, malah sudah pandai berdikari mencari pendapatan sendiri. Tahniah diucapkan.

Sementara itu, Cik B juga kelihatan tidak kekok di media sosial dan berkeyakinan tinggi. Mungkin bakal mengikut jejak langkah ibunya. Apa pendapat anda? - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
13
Marah
8
Terkejut
9
Sedih
14
Lawak
13
Bosan
11
Komen: 74
Komen

Previous : Wow, Ini Wajah Terbaru Abam Bocey Selepas Turun 18Kg!

Next       : Payudara Baru Safiey Illias Jadi Bahan Ejekan Netizen. Tinggi Sampai Cecah Leher!

Komen Terbaru

Quote MsKoreanfanatic 2-8-2018 10:00 AM
RM20 untuk diberi kat anak amat besar nilainyer bg yg tk mampuuu

Lain-lain Komen

Quote fushimi 7-5-2018 11:58 AM
aku suka ngan cik b


hidup cik b

ya la dalam akaun cik b pun ada jota jota sebab tu dia mintak 20 henget je
Quote de_ikea 7-5-2018 12:07 PM
Jaga mama ya cik b
Quote cassriena 7-5-2018 12:13 PM
untunglah jadi anak org ado2
Quote moonbug 7-5-2018 12:27 PM
Alhamdulillah murah rezdki kecik-kecik dah biasa tgk duit berjuta
Quote zaraaqilah 7-5-2018 12:29 PM
untunglahhhhh...ai dolu2 mak bg duit lanje pon rm2.00 sehari...
Quote grizz 7-5-2018 12:37 PM
ala tggu anak ko dh pandai melaram nati..xde la rm20 je mintak..
xmntak dh sbb ko yg kne blikn..
Quote kodoksilver 7-5-2018 12:50 PM
hidup cik b
smga dpt jaga dsv
Quote cmf_ultraviolet 7-5-2018 12:51 PM
alahaiiiii
bahagia hidup cikB
Quote haryatie 7-5-2018 01:01 PM
dia mintak byk2 pun apa dia nk buat dgn duit tu..budak2 lagik..
semua benda @ keperluan mak yg belikan..
Quote cha-cha 7-5-2018 01:01 PM
Semoga Cik B tak jadi bimbo dah besar nanti
Quote pjade 7-5-2018 01:05 PM
#teamCikB !!
Quote meteorspeed 7-5-2018 01:11 PM
duit juta juta tp cukai haramm nak bayar..hahahaha sembang kemain gajah pun boleh terbang
Quote Nenasketum 7-5-2018 01:14 PM
Dulu2 zaman orang lawo, pandai jer dapat exposure. Sekarang zaman yang tak ada rupa, gemok, tak ada kepandaian, tak ada talent acik kepam suka ek.
Quote L_Z 7-5-2018 01:16 PM
Sampai satu tahap.... Dia xtau nak beli apa dah anak anak  dsv ni... Sampai la satu masa nanti bila dah besar dia akan guna duit tu utk melaram spt keta.. Baju.. Make up.. Handbag etc.. Wait n see
Quote sapeka 7-5-2018 01:23 PM
elok lah cik b
tak elok membazir
Quote cupu 7-5-2018 01:28 PM
Ok la tu.jgn bsr cik b jd budak little miss khan tu...jenuh nant nk ewwkan benda 20hinggit.
Quote Orix 7-5-2018 01:31 PM
I membayangkan cik B bakalan jd nicki minaj yach bila dh besar memandangkan sheols suka hiphop
Quote Minami2013 7-5-2018 01:32 PM
Skrg kat ig kerap lak keluar assistant dsv tu dok promo produk... cik b pun mcm dah boleh terima je...

Anyway cik b, stay humble ye...
Quote buragazz 7-5-2018 01:42 PM
Banyak ler tu.. jutawan punya range sikit macam papa kedana punya mewah.... patut nya cukup sampai "Cik B hanya ambik RM 20jerrr" pastu stop tak yah sambung beli barang mewah.. tapi that is just my opinion ..

Lihat semua komen(74)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100798s Gzip On
To Top